Temmuz 2018 Yorumlarımız

Değişen zamanla beraber mekânlarımızın da enerjileri sürekli değişmektedir. Yenilenen olumlu veya olumsuz bu enerjiler yaşadığımız mekânları ve bizleri de etkisi altına almaktadır. Yaşam alanlarımızla ilgili yazımızda mekânlarımızı ay boyunca etkileyecek çok genel  durumlardan bahsediyoruz. Oysaki yaşadığımız alanların kuruluş yılları, içinde yaşayanların doğum tarihleri gibi bilgiler  birlikte ele alınıp, birbirleriyle olan etkileşimlerine göre  değerlendirilip, yorumlandığında farklılıklar göstermektedir. Detaylı bilgi ve analiz için bizlerle irtibata geçip mekânlarınızın feng shui analizini yaptırabilir yaşamlarınızda olumlu bir değişim gerçekleştirebilirsiniz.

Bu ay boyunca; Yine herzaman olduğu gibi öncelikle iyi enerjiye sahip yönlerden başlamak istedik.

Merkez (9,9) ; En şanslı bölgelerden biri bu ay merkezde. Bu bölgede bolluk, bereket ve ün enerjilerinin bir araya gelmesi, birçok alanda şanslı olmamıza neden olacaktır ve hatta şöhreti yakalama ihtimalini de beraberinde getirecektir.  Kariyer hanesine gelen bu şansla birlikte terfi alma olasılığımız da bulunmaktadır. Ayrıca romantik ilişkilerde de şans var.  Buradaki olumlu enerjileri aktive etmek için bu alanı düzenli tutmalı ve mümkün olduğunca bu alanlarda vakit geçirmeye çalışmalıyız. Yine bu bölgede müzik dinlemek aktivasyon konusunda yardımcı olacaktır.

Güney (4,4); Yine güneyde AŞK kokusu var. Bu yöndeki enerjiler bu bölgeyi kullanan bireylerin çekiciliğini arttırarak, romantik ilişkilerde ve aşkta şans getiriyor. Ama aynı zamanda da ilişkileri etkileyecek üçüncü şahıslara karşı uyanık olmalı ve skandallara kadar varabilecek olaylara neden olabilecek davranışlara karşı tedbiri elden bırakmamalıyız. Yine akademik ve aşk şansı getiren bu alanın sık kullanılması ve aktive edilmesi yazarlara, akademik çalışma yapanlara ve özellikle de sınavlara hazırlanan öğrencilere destekleyici enerjiler getirmektedir..Yeni bir aşk ihtimalini arttırmak için de pembe kuvars taşı kullanılmasını önerebiliriz. Şunu da unutmamalıyız ki ilişkilerde bazı tartışmalara da neden olabilecek bu enerjilere karşı da dikkatli olmalı ve dolduruşa gelmeyerek kendi değerlendirmelerimize göre dikkatli hareket etmeye özen göstermeliyiz. 

Güneydoğu (8,8); Bu ayın en şanslısı olarak nitelendirilebilecek bu bölgesinde bolluk ve bereket şansı çok yüksek. Bu nedenle bu bölgenin mümkün olduğunca aktive edilmesini ve kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Hazır yaz aylarındayız ve eğlenme isteğimizin de arttığı bu dönemde mümkünse bu bölgede parti vererek hem bölgeyi aktive etmiş olur hem de sosyal hayatımızı renklendirerek eğlenebiliriz.  Yine özellikle de komisyonculuk yapanlar için extra kazanç ve birikim yapma şansı var.

Güneybatı (6,6); Para şansı olan bu bölgede de daha fazla vakit geçirmenizi ve bu yöne 6 lı metal para koymanızı öneriyoruz. Bu alanda mümkün olduğunca vakit geçirerek, gösterdiğiniz çaba ve emeklerinizin karşılığını alma şansınızı artırabilirsiniz. Yine bu bölgeyi aktive ederek; bolluk ve bereketinizi artırırken, terfi ve yarışmacı koşullarda çalışıyorsanız da başarı ve zaferi de elde edebilirsiniz. Ayrıca parasal açıdan beklenmeyen kazançlar elde edebilirsiniz. Bu olumlu enerjilerden mümkün olduğunca faydalanabilmek, etkisini arttırmak için hareketli objeler ve kristal top kullanabilirsiniz.

Kuzeybatı (1,1); Bir başka şanslı alan da bu bölge. Özellikle araştırma ve geliştirme projeleri ile ilgilenen ve yeni el becerileri kazanmak isteyenlere şans, kariyer olanakları ve bunlardan elde edilecek gelirlerde artış ihtimalleri beraber gelmektedir. Bu alanın aktive edilmesi, sıklıkla kullanılması ve bu bölgede çalışılması başarılı iş görüşmelerine ve kariyerde önemli atılımlara neden olacaktır. Ancak elde edinilecek başarılar sonucunda yapılacak kutlamalarda aşırılıklardan uzak durmanızı öneriyoruz. 

Kuzeydoğu (3,3); Bu bölgedeki olumsuz enerjilerin etkisiyle en küçük anlaşmazlıklar bile mahkemelere kadar gidebilecek büyük tartışmalara yol açabilir.  Bu nedenle aile bireyleri arasındaki ilişkiler olumsuz enerjilerin etkisiyle gergin olabileceği için birbirlerine karşı mümkün olduğunca anlayışlı olmalılar.  Bu bölgeyi mümkün olduğunca sessiz tutmalı, televizyon ve radyoyu yüksek sesle izlemekten kaçınmalıyız. Sesli ve hareketli objeleri bu ay boyunca kullanmamalıyız. İş yerindeki dedikodu ve tartışmalara dikkat. 

Kuzey (5,5) ; Bu ay özellikle dikkat edilmesi gerekli bölgelerinden bir diğeri. Olumsuz enerjilerin ikiye katlandığı bu ay özellikle de giriş kapısı veya yatak odası bu yönde bulunanların daha da dikkat etmesi gerekmektedir. Bu alanların mümkün olduğunca kullanılmamasını, sesli ve hareketli objeler ile aktive edilmemesini öneriyoruz.  Kaza ve hastalık ihtimaline karşı da dikkatli olmamızda yarar var.

Batı (2,2) ; Ay boyunca bu bölgede bulunacak olan güçlü hastalık enerjisinden etkilenmemek için bu alanı mümkün olduğunca kullanmamaya çalışmalıyız. Özellikle de yatak odanız ve giriş kapınız bu yönde ise bu alanda sesli ve hareketli objeler kullanmamanızı öneririz.  Kaza ihtimaline karşı da süratten kaçınmanızı ve sağlığımıza özen göstermemizi de şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu alanda tuzlu su bulundurmak negatif enerjileri azaltmaya yardımcı olacaktır. Kişisel korunma önlemlerini almayı da unutmamalıyız…

Doğu ( 7,7);  Yine dikkat etmemiz gereken bir başka bölge. Olumsuz enerjilerin katlanması ile birlikte şiddet, hırsızlık, kavgaya varan şanssızlıklar bulunmakta. Eğer evinizin kapısı veya yatak odanız doğuya bakıyorsa, metal, hareketli ve sesli objelerden uzak durmanızı ve gerekli önlemleri hem evde hem de araç kullanırken almanızı öneririz. 

Temmuzla birlikte yin toprak ve yin Keçi Toprak elementinin en güçlü olduğu aya girmiş bulunuyoruz. Aynı zamanda Çin takvimine göre de Yaz mevsiminin son ayındayız. Geçen ayki yazımızda belirttiğimiz gibi yıldan gelen güçlü Toprak desteği etkiyi daha da artıracaktır. Toprağın bu kadar güçlü olması hiç su olmaması ve hala ateş elementi tarafından desteklenmesi, Haziranda gördüğümüz, toprakla ilgili doğa olaylarındaki hareketin devamını artarak getirecektir. Depremler, toprak kaymaları, tayfunlar ve orman yangınlarını sıkça duyabileceğimiz bir ay daha bizleri beklemekte. Bunun yanısıra Haziranın gergin, yüksek tempolu, heyecanlı günlerinden sonra daha sakin olabileceğimiz, daha içe dönük yaşayacağımız bir ay olacaktır. Yine bu ayda sanatsal faaliyetlerde artacak ve sanatla ilgili güzel çalışmaları da izleyebileceğiz. Keçi; Tavşanlar, Domuzlar ve Keçiler için sanat yıldızı olduğu için bu gruptan olanlar daha içe dönük ve daha yaratıcı olabilecekler. Ayrıca haritalarında gün ve/veya yıl hanesinde Yang Ağaç, Yang Toprak ve Yang Metal olanlar için keyifli ve hareketli bir ay olacak ve kendilerine yardımcı olacak, yol gösterecek kişilerle karşılaşabileceklerdir.

Sağlık da ise özellikle mide, sindirim sistemi ve tansiyon problemlerine karşı dikkatli olmamızda yarar var diyoruz. Mevsim meyve, sebzelerini ve bol yeşillik tüketmeye çalışmalıyız. Bu ay özellikle düşüncelerimize de dikkat etmemizde fayda var. Olumlu düşünmekte, olumlamalar yapmakta, dua etmekte yarar var. Hatta içsel yolculuklar yaparak düşüncelerimizi de temizleyebiliriz. Özet olarak hem vücudumuzun hem de zihnimizin ihtiyaçlarını bularak onları beslemeliyiz. Ay boyunca spiritüel çalışmalara katılabilir ama sporu da ihmal etmemeliyiz. Denizden faydalanabilir, açık hava da meditasyon yapabiliriz. Bir önceki ayda da söylediğimiz gibi yine sakin kalmakta ve sözlerimizi söylemeden önce bir kez daha düşünmekte fayda vardır diyoruz. Bu ay bir başka olumsuzluk da toprak cezası. Eğer haritanızda öküz, keçi ve/veya köpek burçlarından varsa üçü birlikte bu ay birleşerek ceza oluşturacaktır. Bu hayvanların bulunduğu sütuna göre yaşayacaklarımız değişecektir ancak hangi haneye denk gelirse gelsin hepimiz riskli işlerden, tehlikeli sporlardan uzak durmalı, ilişkilerimizde de dikkatli olarak yediklerimize ve içtiklerimize özen göstermeliyiz. Ancak eğer toprak elementi sizin iyi elementiniz ise de bu ceza size güzel değişiklikler ve fırsatlar da getirebilir. Özetle, bol su tüketmeli, antioxidanlı gıdalara ağırlık vermeli ve Omega3 almayı da ihmal etmemeliyiz. Toprak elementi tüm hücrelerimizi etkileyeceği için sağlık kontrollerimizi de yaptırmayı unutmamalıyız..

NOT: Yukarıda verilen bilgiler Temmuz ayı için geçerli olan genel bir değerlendirmedir.

Evinize, işyerinize ve/veya özel hayatınıza ait detaylı bilgiler, sizlerin gerçek doğum tarihleri, binaların inşa edildiği dönem ve planları dikkate alınarak yapılacak ayrıntılı incelemeler ve  çalışmalar sonucu ortaya çıkacaktır. 

Sizin ve aile bireylerinizin şanslı ve şanssız  dönemlerini öğrenmek için gerçek bilgilerinizle birlikte bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Hepinize sağlıklı ve sevgi dolu bir ay diliyoruz..

Sevgiyle kalın…

Bir yanıt yazın