Ağustos 2018 Yorumlarımız

Değişen zamanla beraber mekânlarımızın da enerjileri sürekli değişmektedir. Yenilenen olumlu veya olumsuz bu enerjiler yaşadığımız mekânları ve bizleri de etkisi altına almaktadır. Yaşam alanlarımızla ilgili yazımızda mekânlarımızı ay boyunca etkileyecek çok genel  durumlardan bahsediyoruz. Oysaki yaşadığımız alanların kuruluş yılları, içinde yaşayanların doğum tarihleri gibi bilgiler  birlikte ele alınıp, birbirleriyle olan etkileşimlerine göre  değerlendirilip, yorumlandığında farklılıklar göstermektedir. Detaylı bilgi ve analiz için bizlerle irtibata geçip mekânlarınızın feng shui analizini yaptırabilir yaşamlarınızda olumlu bir değişim gerçekleştirebilirsiniz.

Bu ay boyunca; Yine herzaman olduğu gibi öncelikle iyi enerjiye sahip yönlerden başlamak istedik.

Merkez (9,8); Ay boyunca olumlu enerjilerin birarada bulunacağı bu bölgede birçok alanda kutlanmaya değecek güzel süprizler olabilir. Aile büyükleri, işlerinde daha çok para kazanma şansı yakarken, ailenin gençlerinin sosyal açıdan şansları açık olacak..Bu olumlu enerjilerden daha fazla yararlanabilmek için bu alanı daha sık kullanarak, sesli objelerle de aktive etmek de fayda var.  Bu olumlu enerjilerden faydalanırken aile büyükleriyle aranızda gerilim yaratabilecek bazı problemler de söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda sakin olmanızı ve olayları fazla büyütmemenizi tavsiye ederiz.

Kuzey ( 5,4); Geçen aya oranla daha fazla sosyal ve akademik çabaları destekleyen enerjiler söz konusu. Öğrenciler ve yazarlar, yaratıcılıklarının desteklendiği olumlu fırsatlarla karşılaşabilirler. Ancak; bu alanda para şansını arttıracak düzenlemeler yaparken, olumsuz enerjileri de aktive etmekten kaçınmalıyız. 

Kuzeybatı (1,9); Olumlu enerjilerin bir araya geldiği bu bölgede de çok güçlü fakat dengesiz enerjiler söz konusu. Başarıya ulaşmada hırslı olmak iyidir ama fazla gerilim yaratacak kadar çok çalışmak sağlığımızı bozabilir. Yediklerimize ve içtiklerimize dikkat ederek, çalışma ile dinlenme arasındaki dengeyi iyi korumalıyız.

Batı (2,1); Güzel sürprizlere açık bir başka yön. Refah düzeyinde ilerleme ve gelişmelere neden olabilecek durumlar bekleyebiliriz. Gayret ve çabalarınızı arttırarak işlerinizi sonlandırmaya yardımcı olacak olumlu enerjilerde bulunmaktadır. Bu alanda mümkün olduğunca meditasyon, yoga gibi sakinleştirici aktivitelerde bulunarak vakit geçirmeye çalışırsak güzel enerjilerin etkisini artırabiliriz. Sağlığı tehdit eden olumsuz enerjileri de dikkate alarak beslenmemize dikkat etmeli ve dinlenmeyi ihmal etmemeliyiz.  Ayrıca kaza risklerine karşı da dikkati elden bırakmayalım. Sevdikleriniz veya eşlerinizle ilgili gerilimler de söz konusu olabilir. Ancak yapacağımız meditatif çalışmalar bu konuda da yardımcı olacaktır.

Güneybatı (6,5); Mümkün olduğunca az zaman geçirmemiz gereken bölgelerden biri..Ay boyunca çeşitli şansızlık ve hastalık enerjileri bulunmakta. Bazı problemler hastalık kaynaklı olmasa da stres seviyesini arttıran ve taravmalara yol açabilecek kızgınlıklar ve öfke nöbetleri olabilir. Ayrıca bu gibi durumlara finansal kaynaklı problemler de yol açabilir. Bu şanssızlık enerjileri, maalesef olumlu enerjilerin de etkili rol oynamasını önleyebilecektir. Olumsuzluk yaratan enerjileri azaltmak için artık öğrendiğimiz gibi bu alanlarda hareketli ve sesli objeler kullanmaktan kaçınmalı ve kötü enerjiye sahip bölümlerde mümkün olduğunca az zaman geçirmeye çalışmalıyız.

Güney (4,3); Bu yön hem iyi hem de kötü sonuçlar oluşturabilecek enerjilere sahip. Gayet yolunda giden birçok ilişkide ay boyunca meydana çıkabilecek gerginlikler söz konusu. Hatta bir çok durumda bu gerginlikler daha da tırmanma eğiliminde olduğundan  sükunette kalınmasını ve ayrıntılı düşünülüp öyle hareket edilmesini öneririz.  Diğer tarafdan akademik ve yazarlık alanlarında başarı şansını arttıracak, yaratıcılığı destekleyecek enerjiler söz konusu ve bu enerjilerden yararlanmak için mümkün olduğunca bu enerjileri artırmaya çalışmalıyız.   

Güneydoğu (8,7); Yine korunmamız gereken bir başka yön. Bu bölgedeki olumsuz enerjiler soygun, hırsızlık ve bazı şanssızlık ihtimalini beraberinde getirmektedir. Özellikle ana giriş kapısı bu yönde olanlar bu konuda gerekli önlemleri mutlaka almalı. Paranızı ve değerli eşyalarınızı çok iyi koruma altına almanızı öneriyoruz. Rekabete dayalı para kaybı da söz konusu olabilir. 

Doğu (7,6); Yine bize güzellikler getirecek bir başka yön. Çok çalışan ve çabalayanlar bu ay ödüllerini alabilecekler.  Bu alanı sıklıkla kullanıyorsanız veya giriş kapınız bu yönde ise, her türlü yarışmacı koşullarda şanslı olmanızı sağlayan enerjiler ve mentor şansı ile destekleneceksiniz. Ancak bu durum aynı zamanda bazı şanssızlıkları da beraberinde getirmekte ve hırsızlık ihtimalini de yaratmaktadır. Bu durumla ilgili gerekli önlemleri almanızı ve her hangi bir konu üzerinde fazla takıntılı olmamanızı tavsiye ediyoruz.  

Kuzeydoğu (3,2); Kaçınmamız gereken bir başka yönBu bölgede hastalık ve çatışma yaratan enerjiler barındırmakta. Gerginlik yaratan bu enerjiler nedeniyle hem bireysel hem de iş ilişkileri bu olumsuzluktan etkilenebilir.  Bu durumdan özellikle de meslekleri insanlarla birebir ilişkili olanlar ve politikacılar daha fazla etkilenebileceklerdir. Mümkün olduğunca bu bölgede fazla vakit geçirmemeniz olumsuz enerjilerin etkisini azaltabilir.

En ağır toprak ayı olan ve yıldan gelen toprak enerjisiyle daha da ağırlaşan Temmuz’dan yara almadan çıkabilmişsek kendimizi şanslı saymalıyız.. Umarım herkes fazla yara almadan çıkabilmiştir. Ay boyunca oldukça önemli olaylara tanıklık etmek zorunda kaldık. Bazen savaşın eşiğinden dönüldü, bazen ekonominin ateşi yükseldi..Depremler, toprak kaymaları, sel baskınları ve tüm bu olaylara bağlı maalesef can kayıpları oldu. 07 Ağustos’tan itibaren ise toprağın ağır enerjisinden çıktık ve aynı zamanda da Çin takvimine göre Yaz mevsimi sona erdi ve Sonbahar mevsimi başladı. Anımsayacağınız gibi her ay iki elementle temsil edilir ve Ağustos’un elementleri de Yang metal ve yang Maymun’dur. Toprak elementi nasıl ki Doğanın annesi ise Metal elementi de babası sayılır. Babanın temsil ettiği güven ve destek duyguları hayatımızda harekete geçecek ve Metal enerjisiyle birlikte değişim ve dönüşümleri yaşamaya başlayacağız. Sonbaharın özelliği olan yaprakların dökülmeye başlaması, günlerin kısalması ve canlı renklerin yerini güz renklerine bırakması aynı zamanda bitişleri de çağrıştıracağı için hafif depresif bir ruh halini de beraberinde getirecektir. Ancak biz tüm hüzünleri ardımızda bırakarak, kinlerimizden, kötü ve dogmatik düşüncelerimizden arınmaya çalışarak, yeniliğe açık olmalıyız. İyi düşünerek iyiliği ve güzelliği çağırmalı ve olumlu değişimlere açık olmalıyız. Özellikle haritalarında yıl hanesinde ve/veya gün hanesinde Kaplan olanlar değişime hazır olmalılar. Eğer gün haneniz Kaplan ise iş, ev veya ilişkinizde değişimler yaşayabilirsiniz. İlişkilerimizde biraz daha affedici, kibar, anlaşılır ve sabırlı olmamızda yarar var, küçük tartışmaları büyütmeden, uzatmadan kapatmak sonradan pişmanlık duyacağımız olayları önleyecektir . Farkındalığımızı arttırarak olabilecek her türlü değişimi zorunluluktan çıkarıp isteyerek yaparsak fırsata dönüştürebiliriz.

Yine bir başka uyarım da rutinlerimizden çıkmaktan, yeniliğe açık olmaktan korkmayalım, ‘Aradığımız hazine belki de girmekten korktuğumuz mağaradadır’.

Sağlığımıza gelince; metal bizim akciğerlerimizi temsil eder ve her nefesimiz bizi arındırır. Eğer ruhen de arınır, korkularımızı, kinlerimizi, kızgınlıklarımızı ve öfkemizi de yok edebilirsek cennetten gelecek tüm nefeslere açık olabiliriz. Bedenen ve ruhen bir nevi detox yapar mevsim geçişine hazırlarız vücudumuzu. Tabii ki temiz havayla dolduracağımız akciğerlerimiz, bizi bronşitten, astımdan ve viral enfeksiyonlara yakalanmaktan koruyacaktır. Aynı zamanda sağlıklı akciğerler sağlıklı cilt demek. Akciğerlerdeki bozukluk, egzema, cilt kuruluğu ve ciltte donukluk gibi reaksiyonlarla kendini gösterecektir. Bol bol su tüketmeyi ve açık havadan yararlanmayı ihmal etmeyelim..

Eğer yılınız veya doğduğunuz gün Yin Wood veya Yin Eart ise ay boyunca size yol gösterecek, yardımcı olacak insanlarla karşılaşacaksınız. Yine Kaplan, At ve Köpek burçları için Maymun seyahat yıldızı olduğu için ay boyunca bol bol seyahat edecekler.

NOT: Yukarıda verilen bilgiler Ağustos ayı için geçerli olan genel bir değerlendirmedir.

Evinize, işyerinize ve/veya özel hayatınıza ait detaylı bilgiler, sizlerin gerçek doğum tarihleri, binaların inşa edildiği dönem ve planları dikkate alınarak yapılacak ayrıntılı incelemeler ve  çalışmalar sonucu ortaya çıkacaktır. 

Sizin ve aile bireylerinizin şanslı ve şanssız  dönemlerini öğrenmek için gerçek bilgilerinizle birlikte bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

HEPİNİZE SAĞLIK VE SEVGİ DOLU BİR AY DİLİYORUZ.

Bir yanıt yazın