Kapılar 3 – Fengshui ve Yaşamlarımızdaki Kapıların Yeri

Her yokluktan bir varlığa kapı açılır… MEVLANA

Kapılar yazı dizimizin üçüncüsü ve sonuncusunu kapıların, evlerimizin içindeki konumlarıyla tamamlıyoruz..

Kapılarımız söz konusu olduğunda, evin veya binanın dışındakiler kadar evin içindeki durumlara da dikkat etmemiz gerekiyor;

Kapının Tam Karşısına gelen Merdivenler; Eğer merdivenler ön kapı ile karşı karşıya denk geliyorsa hayatımızda çok iniş ve çıkışlar yaşayabiliriz.  Böyle bir mimari durum sözkonusu olduğunda ise dikkati merdivenlerden uzaklaştıracak farklı ve çekici objeler kullanarak enerji akışını lehimize çevirmeye çalışabilirz.

 Kapının Tam Karşısına gelen Ocak; Bu durumda ev sakinleri harcamalarla ilgili problemler yaşayabilir ve para biriktirmekte zorlanabilirler.

Bu durumda mutfak kapısının değiştirilmesi veya araya separator konulması bir çözüm olabilir.  Böylece olumlu enerji akışı, evin geri kalan kısmına yönlendirilebilir.

Kapının Tam Karşısına gelenTuvalet; Bu hoş olmayan bir durumdur. Çünkü sıcak bir karşılama yapacak oturma odası yerine ilk gördüğünüz tuvalet olursa pek de güzel bir görüntü olmayacaktır. Tıpkı mutfakta olduğu gibi içeri giren olumlu enerji banyo veya tuvaletten kaçacak veya negatife dönüşecektir. Bu durumda da banyonun veya tuvaletin kapısını sürekli kapalı tutumak, araya bir paravan koymak bir çözüm olabilir. 

Giriş Kapısının Diğer Oda Kapılarına Bakması; Burada da merdivenle karşı karşıya olunması gibi bir durum söz konusudur. Dikkat direkt olarak o odaya doğru çekilmektedir.  Karşıdaki odayı kullanan kişinin özel yaşamı etkilendiği gibi misafir gelenlerde kendilerini bu durumdan dolayı rahatsız hissedeceklerdir. Çözümü ise, buraya büyük ve geniş mobilyalar koymak, mümkünse separatorle ayırmak veya her iki kapı arasını duvar hissi verecek şekilde dekore etmek olabilir. 

Önkapı Arka Kapı ile Aynı Hizada İse; Bu durumda ön kapıdan içeri giren tüm olumlu enerji arka kapıdan olduğu gibi çıkacaktır. Bu da, para geldiği gibi gidecek, aile fertleri de evde fazla zaman geçirmek istemeyeceklerdir anlamına gelir ki bu durum pek çok problemi de beraberinde getirecektir. Burası için de çözüm araya sofa, akvaryum, kitaplık veya separator gibi ağır mobilyalar koyarak olabilir.

Kapının Karşısında Ayna Olması; Önkapının tam karşısında ayna olması enerjinin durup dinlenmeden hareket etmesi anlamına gelir ve evin içinde yaşayanlarda huzursuzluk ve kargaşaya neden  olabilir.  Ayrıca kapının karşısına denk gelen ayna evin tüm bereketini aynen dışarıya atacaktır. Aynı zamanda eve girer girmez ayna ile karşılaşılması ise sanki karşımızdan biri geliyormuş hissine kapılmamıza ve rahatsız olmamıza neden olacaktır. Buradaki tek çözüm aynayı kaldırıp yan duvarlardan birine koymak olacaktır.

Kapıdan Girince Açık Alan; Kapıdan girer girmez açık bir alan olması ve burada dağınıklık ve engel olmaması önemlidir. Böyle açık bir alan kapının hem iç kısmında hem de dış kısmında olmalıdır. Halı veya yer döşemesi bu alanın sınırlarını belirlemede faydalı olacaktır.  Bu açık alanda enerji toplanacağından, bu alanı sürekli derli toplu ve temiz tutmak gerekir.  Bu açık alanin büyüklüğünün de ev ile orantılı olmasına dikkat edilmelidir. 

SEVGİYLE KALIN

Bir yanıt yazın