Mart (Tavşan) Ayı 2019 Yorumları

KELEBEK BİR DEFA KANATLANDIMI, BİR DAHA ASLA TIRTIL HALİNE GELMEZ…. COLIN WISON

Şubat ayı ile birlikte ilkbahara girmiştik. Kaplan (şubat), yin metal gününde veya yin metal yılında doğanlar için koruyucu melek olduğu için hayatınızı kolaylaştıracak kişilerle karşılaşmış olabilirsiniz. Umarım herkes için de iyi geçmiştir. Gelelim bu aya..Mart’ın beşi itibari ile Çin takvimine göre Tavşan (mart) ayına girmiş bulunuyoruz. İlkbaharın en güçlü ayı olarak bilinen Tavşan yıldan gelen Domuz ( su) desteği ile daha da kuvvetlenmiş ve enerjisi artmıştır. Bu enerji bizlere radikal kararlar almamızda yardımcı olacak, eski, atıl ve sıkıcı üzerimize yapışmış olan olayları veya anılarımızı atmamıza, kurtulmamıza yardımcı olacaktır. Bu enerji Merkür retrosu’na denk geldiği içinde daha da etkili olabilecektir. Yani tüm kurtulamadığımız yüklerimizden kurtulma zamanıdır.

Pek çoğumuz yeni kararlar almak, yeni başlangıçlar yapmak veya bir şeyleri değiştirmek için yeni yıl başlangıçlarını tercih ederiz.

Ancak içinde bulunduğumuz dönem yani Tavşan ayı pek çok rüyamızı, hedefimizi gerçekleştirmek veya vizyonumuzu genişletmek veya değiştirmek için mükemmel zamanlardır. Bu ay bizlere düşüncelerimizi değiştirecek, farklı hedefler koyduracak çok değişik yollar sunacak. Bizlere düşen, eskilerden kurtulmaya niyet etmek ve yeni şeyler denemekten korkmadan hareket etmeye kendimize izin vermek olacak. Tam da bahar temizliğinin yapılması gereken dönemde tüm fiziksel ve psikolojik yüklerimizden kurtulamaya çalışalım.

Bu dönem nasıl ki doğanın yenilenme zamanı yani ağaçların gelişmesinin en üst düzeyde olduğu veya çiçeklerin açtığı mevsimse bizler de vücudumuzun yenilenmesi için spora başlayabilir, kemiklerinizi ve kaslarımızı güçlendirebilir, düşüncelerimizi temizleyebilir, sabrımızı artıracak aktivitelere katılabilir veya affedemediklerimizi affedebilir yüklerimizden kurtulabiliriz. Doğa bizlere sonsuz seçeneklerini sunmakta oldukça cömert davranacaktır. Yapmamız gereken, yenilenmek veya değişmek için hevesli ve azimli, bizi aşağıya çeken şeylerden kurtulmak için de kararlı olmak gerekiyor.

Sizi üzen arkadaşları, aile üyelerini, sizi düşündükçe acıtan anılarınızı veya çözümsüz olan ve çözülemeyecek olayları, güçlü ağaç etkisi yardımı ile toprağa gömün ve arınmanın hafifliği ile hayatınızda yeni uçuşlara hazır olun..

Bu ayın elementleri, yin ateş ve yin ağaç ikilisi. Artık bildiğiniz gibi elementlerin ilişkisine göre birbirini destekleyen konumdalar.

Yin ateş; mum ışığı, küçük alevdir. Ateş organlarımızdan kalp ile ilgilidir ve enerji kalp etrafında olacağı için oldukça duygusal bir ay geçireceğiz. Önerim kendimizi akışa bırakalım ve geleni kucaklayalım. Eğer öz elementiniz Yin ateş ise, kalp odaklı birisiniz ve oldukça duygusal ve hassas olacağınız bir ay sizleri beklemekte. Öz elementi ateş olanlar ikili ilişkilerde zor beğenirler ancak yin ateş iseniz daha da seçici olduğunuz için daha zor beğeneceksiniz. Aynı zamanda yaratıcı düşünceleriniz artacak ve bu ay ağacın desteği ile pırıl pırıl parlayacaksınız..aşk kapıda..

Bu ay eğer haritanızda horoz varsa horoz ve tavşan zıtlığı yaşayacaksınız. Horoz eğer gün hanenizde ise; daha dikkatli olmanızda yarar var. Eğer ay hanenizde ise;

  • Değişikliklere karşı kucaklayıcı olun ve değişikliğin her zaman kötü değil bazen hayrımıza olacağını unutmayın
  • Özellikle sürekli kullandığınız ve uyuduğunuz odaların feng shui sine bakarak gerekli önlemleri alın..ilişkilerinizi, hastalıklarınızı yanlış anlaşılmalarınızı önleyecektir.
  • Planladıklarınız veya bekledikleriniz olmayabilir bunu öngörmeniz hayal kırıklığınızı önleyecektir.
  • Rutinlerinizden çıkmaya çalışın
  • Evlerinizden sıkça çıkmaya çalışın, zaten yıldızlar sizin uyuşukluk içinde olmanıza izin vermeyecek
  • Daha anlayışlı ve dikkatli olmaya çalışın
  • Sağlığınıza extra dikkat etmeye çalışın
  • Eğer ceza gün hanenizde ise ilişkilerinizde daha dikkatli olun. Konuşmalarınızda daha net olun yanlış anlaşılmaları önlersiniz. Daha affedici ve daha az alıngan olmaya çalışın. Küçük kavgaları büyütmeyin..

Yine bu ay eğer haritanızda fare varsa tavşanla zıtlık yaşayacak. Özellikle ilişkilerinize, aile ve partnerinizle olan iletişiminize dikkat edin. Eğer fare gün hanenizde ise daha da dikkatli olmanızı salık veririz. Hareketlerinizde ve konuşmalarınızda daha dikkatli olmaya çalışınız.

FENG SHUİ YILDIZLARI

Merkez (8,1); Güzellikler merkezde. Zafer şansı, bolluk-bereket ile para şansını da beraberinde getirecek olumlu enerjiler bu bölgede. Özellikle giriş kapısı ve yatak odası bu yöne düşenler bu olumlu enerjilerden daha fazla faydalanma şansına sahipler. Kariyerde de ilerlemeye etkili olabilecek bu olumlu enerjilerin yanısıra iş ile ilgili bazı konularda önemli anlaşmazlıklar olsa da olumlu enerjiler ay boyunca daha baskın olabilecektir.  Bu olumlu  enerjilerden mümkün olduğunca faydalanabilmek için bu alanda çalışmak ve iş görüşmelerini burada yapmanın faydalı olacağını belirtmek isteriz. 

Kuzey (4,6); Bir başka şanslı yönümüz. Ana giriş kapısı, bina öncephesi ve salon-yemek odası  bu alanda olanların  bolluk, bereket ve para şansı bu yönde.Gelirinizin artması, yaratıcılık ve üreticiliğinizin engellenmesi konusunda  tek engel  ancak kendiniz olabilirsiniz. Kariyer ve işinizde başarı kazanmak ve ödüllendirilme şansını arttırmak için  bu alanlarda daha çok vakit geçirmenizi ve ucu sivri quartz taşı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.   

Kuzeybatı (9,2); Bu ayın sevimsiz yönlerinden biri. Bu bölgede stress ve hastalığa neden olabilecek olumsuz enerjilerin daha da katlanarak artma ihtimaline karşı dikkatli olmanızı, özellikle de yaşlı hane bireylerinin bu bölgede uyumamalarını öneriyoruz. Zira hastalık ile ilgili kuruntu ve endişeler de buna eklenince bu olumsuzluklar daha da artabilir. Sağlık ile ilgili konuları saplantı düzeyine geçmeden ciddiye almanızı tavsiye ediyoruz. 

Batı (1,3); Bir başka olumsuz yön. Stress ve tartışma yaratabilecek olumsuz enerjilerin bulunduğu bu bölgede ay boyunca dikkatli olmanızı ve kanuni yaptırımlara varabilecek tartışma ve kavgalardan kaçınmanızı öneriyoruz.  Özellikle de işyerindeki dedikodulardan uzak durarak, ortaya atılan konularda  fikir beyan etmemenizi ve yorumda bulunmamanızı tavsiye ediyoruz.   

Güneybatı (5,7); Bu bölgede biraraya gelen olumsuz enerjiler;  para kayıpları, hırsızlık ve şiddet gibi şanssız durumlara neden olabilir. Bu olumsuz etkilerden korunmak için öncelikle bu bölgede mümkün olduğunca az zaman geçirmenizi öneririz. Artan gerilim ve stres yüzünden oluşabilecek bazı sağlık sorunlarına karşı da gerekli tedbirleri almaya dikkat ediniz.  Başkalarının neden olabileceği kaza ihtimallerine karşı da dikkatli olmanızda yarar var.

Güney (3,5); Mahkemelere varabilecek düzeyde tartışma ve şanssızlık ile ilgili olumsuz enerjilerin, bu alanı ay boyunca etkisi altına alma ihtimaline karşın özellikle çocuklu ailelerde bu olumsuz enerjilerin etkisinden korunması konusunda dikkatli  olunmasını öneriyoruz.  Bu bölgede parlak ışıklardan, yüksek ses içeren aletlerden ve hareketli objelerden kaçınmanızı öneriyoruz. 

Güneydoğu (7,9); Bir başka sıkıntılı yönlerimizden biri. Şiddet, hırsızlık ve aldatılma ihtimaline neden olabilecek olumsuz enerjiler etkisini bu ay daha da arttrabilir. Kişisel ve aşk ilişkilerinde çatışmaya neden olabilecek bazı öfke patlamalarına karşı sakin kalmaya çalışın..  

Doğu (6,8) Güzel enerjilere sahip bir yön; eğer özellikle giriş kapınız, bolluk ve bereket enerjileri taşıyan bu yönde ise herhangi bir mal, mülk satışı gibi bir yerden toplu para kazanma ihtimaline sahip olabilirsiniz. Üretkenliğinizi, verimliliğinizi, ve popülerliğinizi arttırmaya yardımcı olabilecek yardımcı insanlar desteği alabilirsiniz. Belirttiğimiz gibi giriş kapınız bu yönde ise yeni iş girişimlerinin başarılı olma ihtimalinin çok yüksek olabileceğini söyleyebiliriz. Aşk ilişkilerinde yaşanabilecek ufak çaplı problemlere karşı da gerekli önlemleri başta alıp iletişimi ve ilişkiyi canlı tutmanızda fayda var.  Bu olumlu enerjilerden daha çok faydalanmak için kristal küre kullanabilirsiniz. 

Kuzeydoğu(2,4) Dikkatli olmamız gereken bir başka yön; Bu alanda ay boyunca  ilişki yönetimi  önemli olacaktır. Evliler, herhangi bir aldatılma ihtimaline karşı uyanık olmalı ve ilişkilerine gereken özeni göstermeliler.  Sınava hazırlanan öğrenciler ise öğrenme kapasitelerinde bir artış olduğunu hissedebilir dolayısıyla sınavlarda başarılı olma şansını yakalayabilecekleri olumlu enerjiler söz konusu. Mümkün olduğunca bu alanda vakit geçirerek olumlu enejilerden faydanmalarını tavsiye ediyoruz.

NOT: Yukarıda verilen bilgiler Mart ayı için geçerli olan genel bir değerlendirmedir.

Evinize, işyerinize ve/veya özel hayatınıza ait detaylı bilgiler, sizlerin gerçek doğum tarihleri, binaların inşa edildiği dönem ve planları dikkate alınarak yapılacak ayrıntılı incelemeler ve çalışmalar sonucu ortaya çıkacaktır. 

Sizin ve aile bireylerinizin şanslı ve şanssız dönemlerini öğrenmek için gerçek bilgilerinizle birlikte bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Nisan (Ejderha) ayı yorumlarımızda görüşmek üzere…

Kolay ve eğlenceli bir ay diliyoruz…

SEVGİYLE KALIN…

Bir yanıt yazın