Ağustos (Maymun) Ayı 2019 Yorumları

İnsanın düşünenleri olmalı, merak edenleri,
hesapsız kitapsız değer verenleri,
uzakta olunca özleyenleri,
sesini duyunca sevinenleri olmalı…                                              
                                                                            M.CEVDET ANDAY

Hoş geldin Maymun ayı!! hoş geldin hüzün!! Çin takvimine göre, 07 Ağustos’tan itibaren Temmuz’un getirdiği ağır toprak enerjisine ve kavurucu Yaz ‘a veda ederek Sonbahar’ a merhaba dedik. Anımsayacağınız gibi her ay iki elementle temsil ediliyor ve Ağustos’un elementleri de Yang Maymun üzerinde Yang metal dir.

Gelelim bu ayki etkileşimlere;

Pek çok olumsuz olayın yaşandığı Temmuz’dan yara almadan çıkabilmişsek kendimizi şanslı saymalıyız.. Umarım herkes fazla yara almadan çıkabilmiştir. Ay boyunca oldukça önemli olaylara tanıklık etmek zorunda kaldık. Bazen savaşın eşiğinden dönüldü, bazen ekonominin ateşi yükseldi..Depremler, toprak kaymaları, sel baskınları ve tüm bu olaylara bağlı maalesef can kayıpları oldu. Toprak elementi nasıl ki Doğanın annesi ise Metal elementi de babası sayılır. Babanın temsil ettiği güven ve destek duyguları hayatımızda harekete geçecek ve Metal enerjisiyle birlikte değişim ve dönüşümleri yaşamaya başlayacağız. Sonbaharın özelliği olan yaprakların dökülmeye başlaması, günlerin kısalması ve canlı renklerin yerini güz renklerine bırakması aynı zamanda bitişleri de çağrıştıracağı için hafif depresif bir ruh halini de beraberinde getirecektir. Ancak biz tüm hüzünleri ardımızda bırakarak, kinlerimizden, kötü ve dogmatik düşüncelerimizden arınmaya çalışarak, yeniliğe açık olmalıyız. İyi düşünerek iyiliği ve güzelliği çağırmalı ve olumlu değişimlere açık olmalıyız.

Yine bir başka uyarım da rutinlerimizden çıkmaktan, yeniliğe açık olmaktan korkmayalım, ‘Aradığımız hazine belki de girmekten korktuğumuz mağaradadır’. Bizi tetikleyecek motivasyonu bu ay getirecek. Farkındalığımızı arttırarak olabilecek her türlü değişimi zorunluluktan çıkarıp isteyerek yaparsak fırsata dönüştürebiliriz.

Sağlığımıza gelince; metal bizim akciğerlerimizi temsil eder ve her nefesimiz bizi arındırır. Eğer ruhen de arınır, korkularımızı, kinlerimizi, kızgınlıklarımızı ve öfkemizi de yok edebilirsek cennetten gelecek tüm nefeslere açık olabiliriz. Bedenen ve ruhen bir nevi detox yapar mevsim geçişine hazırlarız vücudumuzu. Tabii ki temiz havayla dolduracağımız akciğerlerimiz, bizi bronşitten, astımdan ve viral enfeksiyonlara yakalanmaktan koruyacaktır. Aynı zamanda sağlıklı akciğerler sağlıklı cilt demek. Akciğerlerdeki bozukluk, egzema, cilt kuruluğu ve ciltte donukluk gibi reaksiyonlarla kendini gösterecektir. Bol bol su tüketmeyi ve açık havadan yararlanmayı ihmal etmeyelim..

Haritalarında yıl hanesinde ve/veya gün hanesinde Kaplan olanlar değişime hazır olmalılar. Eğer gün haneniz Kaplan ise iş, ev veya ilişkinizde değişimler yaşayabilirsiniz. İlişkilerimizde biraz daha affedici, kibar, anlaşılır ve sabırlı olmamızda yarar var, küçük tartışmaları büyütmeden, uzatmadan kapatmak sonradan pişmanlık duyacağımız olayları önleyecektir .

Eğer yılınız veya doğduğunuz gün Yin Wood veya Yin Earth ise ay boyunca size yol gösterecek, yardımcı olacak insanlarla karşılaşacaksınız. Yine Kaplan, At ve Köpek burçları için Maymun seyahat yıldızı olduğu için ay boyunca bol bol seyahat edecekler.

Eğer; Haritanız da Kaplan ve Yılan her ikisi birden bulunuyorsa bu ay kazalara ve yangın ihtimaline karşı dikkatli olun, tehlikeli sporlardan uzak durarak, trafikte daha dikkatli olmaya çalışın.. Sağlığınız konusunda hassas davranarak, bol antioxidanlı yiyecekler yemeye, stresden uzak durmaya, risk almamaya, bol su içmeye özen gösterin.

Feng Shui enerjileri ise;


8 Ağustos 2019 – 7 Eylül 2019

Merkez (8,5); Bu alanda çok zaman geçirme ihtimali olanlar, Para kayıpları yaratabilecek olumsuz enerjilere karşı dikkatli olmalılar. Yatak odaları bu bölgede olanlar ise özellikle dikkatli olmalı ve riskli sporlardan kaçınmalılar.  Metal rüzgar çanı kullanılması enerjilerin olumsuz etkisini hafifletebilir.

Kuzey (4,1)  Güzel enerjilere sahip bölge.Sınavlara girecek olanlar, akademik çalışma yapanlar, edebiyatla ilgili ve yaratıcılık gerektiren konularda çalışmalarda bulunanlar, bu alanın olumlu enerjilerinden ay boyunca faydalanın diyoruz.  Yine olumlu enerjiler işinizde terfi ihtimalini de beraberinde getirebilir.  Ayrıca ikili ilişkilerini iyiliştirmek isteyenler için de bu olumlu enerjiler etkili olabilecektir.

Kuzeybatı (9,6); Bir başka güzel enerjiye sahip bölge, olumlu enerjiler para şansını ve bolluk bereketi destekleyecek ancak kuşaklar arası çatışmaları tetikleyecek olumsuz enerjileri de beraberinde getireceği için ilişkilerde dikkatli olmanızı öneririz.. Burada üçlü bambu kullanmanız çatışmaların etkisini hafifletecektir. 

Batı ( 1.7); Refah ve para şansı tehlikede. Evinizde ve işyerinizde  gerekli önlemleri almanızı öneririz. Yabancılara karşı uyanık olun, kapı ve pencerelerinizi kilitli tutun. Olumsuz enerjiyi dengelemek için üçlü bambu  kullanmanızı öneririz.

Güneybatı (5,2); Bu ay olumsuz enerjilerin biraraya geldiği bu yön, özellikle de yatak odası ve oturma odası bu yönde olanlar için çok dikkatli dikkatli olun diyoruz. Gereksiz risklere girmemenizi, yangın riskine karşı gerekli önlemleri almanızı ve hastalık ile ilgili konulara duyarlı olmanızı öneriyoruz.  Bu alanı mümkün olduğunca kullanmamaya çalışın ve bu alanda sesli ve hareketli objeler kullanmaktan kaçının. Bu alanda metal –metal rüzgar çanı, altılı metal para- ve tuzlu su  kullanarak olumsuz enerjilerin etkisini hafifletebilirsiniz.

Güney (3,9); bir başka olumsuz enerjiye sahip yön. Olumsuz enerjilerin etkisini önlemek için bu bölgenin iyi aydınlatılmasını öneriyoruz. Özellikle yatak odası bu alanda olanlar riskli yatırımlardan kaçınmalılar. Öte yandan aile içi tartışmalar kontrolden çıkıp ciddi boyutlara ulaşabilir, bu durumu önlemek adına tartışmaları büyütmekten kaçınmalı ve sinirlerimize hakim olmalıyız diyoruz. Ayrıca yangın riskine karşı da dikkatli davranmalı ve yanık ateş  bırakmayınız.

Güneydoğu (7,4); Özellikle yaşam alanlarında bu yönü sıklıkla kullananlar ve burada çalışanlar bu bölgedeki enerjiden faydalanırken aynı zamanda çatışan enerjilerin de etkisinde kalabilirler. Bu ay herhangi bir yanlış anlaşılmayı önlemek için imzalayacakları belgeleri ve dökümanları dikkatlice incelemeli ve tekrar kontrol etmeliler.  Özellikle de kadınlar bu dönemde yeni edindiğiniz arkadaşlara dikkat edin!!. Kendinizi aldatılmalara ve kandırılmalara karşı koruyun. Yine bu yöndeki olumsuz etkiyi azaltmak için bu bölgede, kırmızı renkli objeler, kırmızı toprak vazo vb. kullanabilirsiniz.

Doğu (6,3); Bir başka olumsuz enerjiye sahip yönlerimizden biri. Olaylar karşısındaki fikir ayrılıklarının ve sürtüşmelerin büyük kavgalara dönüşmemesi  ve yargıya kadar varmaması için olaylar karşısında sakin kalmanızı öneririz. Öte yandan yapılmış yatırımlara bağlı gelir artışı olabilir. Ailedeki erkekler sağlıklarına dikkat etmeli özellikle ayaklarla ilgili problemleri ihmal etmemeli. Bu bölgede de negatif etkiyi azaltmak için kırmızı renkli objeler kullanılabilir. 

Kuzeydoğu (2,8); Geçen ayki olumsuz enerjiler yerini bolluk ve bereket şansı içeren olumlu enerjilere bırakıyor. İnce eleyip sık dokuyarak verilen kararlar sonucu yapılan yatırımlar refahta artışa neden olabilir. Ancak, özellikle yatak odası bu bölgede olanlar, yediklerinize, içtiklerinize özen göstermeye ve sağlığınıza dikkat etmeye devam etmelisiniz. 

NOT: Yukarıda verilen bilgiler Ağustos ayı için geçerli olan genel bir değerlendirmedir.

Evinize, işyerinize ve/veya özel hayatınıza ait detaylı bilgiler, sizlerin gerçek doğum tarihleri, binaların inşa edildiği dönem ve planları dikkate alınarak yapılacak ayrıntılı incelemeler ve çalışmalar sonucu ortaya çıkacaktır. 

Sizin ve aile bireylerinizin şanslı ve şanssız dönemlerini öğrenmek için gerçek bilgilerinizle birlikte bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Eylül (Horoz) ayı yorumlarımızda görüşmek dileği ile,

Kolay ve eğlenceli bir ay diliyoruz…

SEVGİYLE KALIN…

Bir yanıt yazın