Mart (Tavşan) Ayı 2020 Yorumları

SEVMESİNİ BİLİRSEK, BAŞKALARINA ACI VERMEYİ UNUTURUZ… NIETZSCHE

İçimizin kıpır kıpır olmasına neden olan bahar, maalesef bu yıl beklediğimiz gibi başlamadı. Acılar ve olaylarla dolu oldukça zor bir ay geçirdik ve 05 Mart itibari ile de bir başka zor geçebilecek Tavşan (Yin ağaç) ayına giriyoruz. Yeni yılın yorumunu yaparken bu yılın zor geçeceğini belirtmiştik. Yılın başlangıcından itibaren de bunu hissediyoruz. Şubat (Kaplan) ve Mart (Tavşan) ayı ağaç elementi olup yıldan gelen su elementinin (Fare) desteği ile daha da agresif olacak ve bunun etkileri de yıkıcı olacaktır. Bu ay yaşanacaklar muhtemelen tüm hayatımızı etkileyecek ve değiştirecek. Unutamayacağımız olaylar hepimizin hayatında yerini alacak. Hatta dönüm noktamız olacak diyebiliriz. Her biri belki hayatımızın dersi niteliğinde olacak.

Her ay olduğu gibi bu ay da iki elementle temsil ediliyor. Ayın hayvanı Tavşan (Yin ağaç) ve üzerinde Yin toprak. Yin toprak; bahçe ile tasvir edilir ve anneyi ifade eder. Elementler arası ilişkiye bakacak olursak artık sizlerin de öğrendiği üzere ağaç ve toprak arasında uyumlu bir ilişki yok. Ağacın artan enerjisi, desteksiz ve zayıf toprağı sarsacak ve etkisi daha yıkıcı olacaktır. Bu uyumsuz ilişki de hayatımızda depremler, deniz kazaları, ayaklanmalar, çatışmalar diğer yandan ekonomide daralmalar, düşüşler, işsizliğin artması gibi pek çok olumsuzluğa neden olacak etkilerle yerini alacaktır. Yani bu yıl hafızalarımızda unutamayacağımız bir yıl olarak yerini alacaktır.

Özet olarak, her anlamda sarsıcı değişikliklere sebep olabilecek etkilere sahne olacak bu ay. Kış uykusundan uyanan hayvanların uyanışı gibi pek çok konunun iç yüzü açığa çıkacak, olayları, ilişkilerimizi gerçek yüzü ile görmeye başlayacağız. Bu uyanış hayatımızın her alanında gerçekleşecek ve uyanışı da kadınlar başlatacak, anneler öncülük edecekler. Bu ay itibari ile uyanış başlıyor.

Mart ayı, ilişkilerimize penaltı cezası getiriyor. Eğer doğum haritanızın gün, ay, yıl veya saat sütunundan herhangi birinde veya birkaçında fare/tavşan varsa ilişkilerinizde zorluklara hazır olun. En yakın arkadaşınız, yakınlarınız ya da eşinizin sinsice ihanetine, verilmiş sözlerin bozulmasına, hayal kırıklığına maruz kalabilirsiniz. Bu gibi beklemediğiniz kişilerden gelen ihanetler de çok yaralayıcı olur. Böyle bir durumda kendimize öncelikle şu soruları sormalıyız; Son günlerde hayatımızda zor insanlarla karşılaştık mı?  Bizi kızdıran, üzen, geren veya aşağı çeken ya da korkularımızı açığa çıkaran iş ilişkilerimiz mi var? Yalnızca ben mi kendi bakış açımdan bakıyorum yoksa karşımdaki mi?  Yaşananların önüne geçmemizi engelleyen onun mu çok tepkili olması yoksa benim mi kendimi yeterince ifade edememem? Evrende her şey karşıtı ile vardır: Sevgi-nefret, sıcak-soğuk, iyi-kötü. Kısaca bu ay tüm olaylarda olacağı gibi ilişkilerimizde yaşanacaklar da daha önce yaşadıklarımızdan farklı olarak ders niteliğinde olacak.

Biriyle tanıştığımızda ya da yeni başlayan ilişkilerimizde genellikle insanların bizi etkileyen güzel yanlarını görür ona odaklanırız. Diğer yüzünü görmekten kaçınırız. Tavşan (Mart) ayı bize görmek istemediklerimizi gösterecek ve dersimizi almamızı sağlayacak. Yani dediğimiz gibi uyanış başlıyor. Bir anda gözlerimiz açılacak. Bazı hatalar vardır affedilir, tolere edilebilir, geçti gitti diyebileceklerimizden olur. Ancak bazıları vardır ki bizi derinden yaralar. Sonuç olarak ilişkilerimizde kaçtığımız, görmek istemediğimiz tüm davranışlarla, korkularımızla yüzleşeceğiz zira penaltı cezaları, ilişkilerimizde partnerimizin bizi üzecek pek çok karanlık yanını görmemizi sağlayacaktır ve bu ay bizleri konfor alanımızdan çıkmaya zorlayacak. Tabi ki tüm ilişkilerin inişleri de çıkışları da vardır daha anlayışlı olmaya çalışırsak daha rahat atlatabiliriz.

Bu ay yine eğer haritanızda horoz varsa horoz ve tavşan zıtlığı yaşayacaksınız. Tüm burçlara önerilerimiz;

•Değişikliklere karşı kucaklayıcı olun ve değişikliğin her zaman kötü değil bazen bizim iyiliğimize olacağını unutmayın

•Özellikle sürekli kullandığınız ve uyuduğunuz odaların feng shui‘sine bakarak gerekli önlemleri alın. İlişkilerinizi, hastalıklarınızı yanlış anlaşılmalarınızı önleyecektir.

•Planladıklarınız veya bekledikleriniz olmayabilir bunu öngörmeniz hayal kırıklığınızı önleyecektir.

•Rutinlerinizden çıkmaya çalışın

•Evlerinizden sıkça çıkmaya çalışın, zaten yıldızlar sizin uyuşukluk içinde olmanıza izin vermeyecektir.

•Daha anlayışlı ve dikkatli olmaya çalışın

•Sağlığınıza ekstra özen göstermeye gayret edin

•Eğer cezalar gün hanenize denk geliyorsa ilişkilerinizde daha dikkatli olun. Konuşmalarınızda daha net olursanız yanlış anlaşılmaları önlersiniz. Daha affedici ve daha az alıngan olmaya çalışın. Küçük kavgaları büyütmeyin.

Bu kadar karamsar öngörüden sonra biraz da güzel şeylerden bahsedelim.

Eğer Yang su ve/veya Yin su gününde veya yılın da doğmuşsanız Tavşan sizin için Nobleman yani koruyucu melek. Şans sizden yana. Ay boyunca korunacak, kollanacaksınız. Karşınıza size yardımcı olacak, yol gösterecek insanlar çıkacaktır. Bir başka güzellik de eğer haritanızda gün ve/veya yıl hanenizde Kaplan, At veya Köpek varsa ay boyunca sosyal olacaksınız, karşı cins tarafından daha çekici görüneceksiniz. Tavşan sizin için Aşk yıldızı.

FENG SHUİ YILDIZLARI 5 Mart- 4 Nisan 2020

Bu ayın enerjileri yılın feng shui enerjisiyle örtüşüyor. Dolayısıyla iyi ve kötü enerjilerin etkisi de iki kat daha fazla olacaktır. Eğer evinizin feng shui’sini yeni yılda yaptırdıysanız bu ay bire bir aynı olduğu için yıl için yaptıklarınıza aynen devam edebilirsiniz.

MERKEZ (7,7); Dikkatli olmamız gereken bir bölge. Bu alanda negatif enerjilerin etkisi nedeniyle hırsızlık ve soygun ihtimaline karşı dikkatli olmanızı ve gerekli önlemleri almanızı öneriyoruz. İlişkilerde skandallar yaşanabilir. Kesici aletleri kullanırken yaralanmalara karşı da dikkatli olun diyoruz. Bu olumsuz etkilerden korunmak veya azaltmak için her türlü sesli ve hareketli objeleri kullanmaktan kaçınalım. Kişisel korunma sembollerinizi yanınızdan ayırmayın. Bu alanda üçlü bambu kullanabilirsiniz.

KUZEY (3,3); İlişkilerimize dikkat etmemiz gereken bir bölge. Dedikodulara, kandırılmalara ve hırsızlıklara karşı dikkatli olun. Ayrıca küçük olaylar büyütülmeden çözülmeye çalışılmalı yoksa daha büyük çatışmalara ve sonu yargıya varabilecek kavgalara neden olabilir.   Bu alanda kırmızı renkli objeler kullanmak enerjinin kötü etkilerini azaltabilecektir. Kırmızı yastıklar, örtüler vb.. Ayrıca sesli ve hareketli objeler kullanmamanızı öneriyoruz.

KUZEY BATI (8,8); Değerlendirmemiz ve mümkün olduğunca çokça vakit geçirmemiz gereken bir yönümüz… Bereket, bolluk bu bölgede… Etkisini daha da artırmak için hareketli objeler kullanabilir, müzik dinleyebilir, kırmızı mumlarımızı yakarak hoş ortamlarda küçük aktiviteler organize edebiliriz.

BATI (9,9); En şanslı yönlerimizden biri. Eğer giriş kapınız, çalışma veya oturma alanlarınızdan biri bu bölgede ise o zaman güzel haberler bekleyebilirsiniz. Şans sizden yana faydalanmaya çalışın. Bu alanı mümkün olduğunca aktif kullanın. Davet verebilirsiniz, müzik dinleyebilirsiniz bu bölgede eğlenmeye çalışın…

GÜNEY DOĞU (6,6); Bu alandaki enerjilerin etkisiyle olabilecek hukuki problemleri ve nefes ile ilgili sağlık sorunlarını önlemek için su içinde üçlü bambu kullanmanızı öneririz. Ayrıca zor anlarınızda beklenmediğiniz bir kişiden bir yardım alma ihtimaliniz olabilir. 

GÜNEY (2,2); Bulunmaktan kaçınmamız gereken bir başka bölge hastalık enerjisi barındıran bu alanda da mümkün olduğunca az zaman geçirmeli, sesli ve hareketli objelerden uzak durmalıyız. Enerjinin kötü etkisini azaltmak için yine tuzlu su kürü uygulayabiliriz.

GÜNEY BATI (4,4); İlişki arayanlar için aktive edilmesi gereken bir alan. Kırmızı mum yakabilir, aşkı çağrıştıran kırmızı renkli romantik objeler kullanabilirsiniz ancak yanlış anlamaları önlemek içinde ilişkilerinizde dikkati elden bırakmayın. Bu olumlu enerjiler sınavlara çalışan öğrenciler ve akademik çalışma yapanları da desteklemekte… Mümkün olduğunca bu alanda çalışmaya özen gösterebilirsiniz.

DOĞU (5,5); En fazla dikkat etmemiz gereken alan. Ay boyunca bu bölgeyi mümkünse kullanmaktan kaçınalım. Sesli ve hareketli objeler kullanmayalım. Olumsuz enerjilerin etkisini azaltmak için altılı para, kâse içinde durgun tuzlu su bulundurabiliriz.

KUZEY DOĞU (1,1); En şanslı diyebileceğimiz yönlerden bir diğeri. Bu alanda mümkün olduğunca çokça vakit geçirmenizi öneriyoruz. Zira bir araya gelen bu olumlu enerjiler özellikle de hırslı olanlarımızın karşısına tanınmak için güzel fırsatlar çıkarabilir, ayrıca bolluk, bereket, refahı arttırabilecek olumlu etkilerde olabilir.  Değerlendirmeye çalışın. 

NOT: Yukarıda verilen bilgiler mart ayı için geçerli olan genel bir değerlendirmedir. Evinize, işyerinize ve/veya özel hayatınıza ait detaylı bilgiler, sizlerin gerçek doğum tarihleri, binaların inşa edildiği dönem ve planları dikkate alınarak yapılacak ayrıntılı incelemeler ve çalışmalar sonucu ortaya çıkacaktır.

Mekanlarınızın analizi, sizin ve aile bireylerinizin şanslı ve şanssız dönemlerini öğrenmek için bu bilgilerle birlikte bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Nisan (Ejderha) ayı yorumlarımızda görüşmek üzere…

SAĞLIK, SEVGİ ve HUZUR DOLU BİR AY DİLİYORUZ.

Bir yanıt yazın