Eylül (Horoz) Ayı 2020 Güncelleme

DEĞİŞİM ANCAK İÇERİDEN AÇILABİLEN BİR KAPIDIR. Terry NEIL

Bizi bunaltan, boğan, sıcaklar hala devam etmekte ancak akşamlar artık tatlı bir serinlikte ve pek çoğumuzda romantik duygular uyandıran Eylül’e (Horoz) 7 Eylül itibari ile girdik. Bu ayı temsil eden elementler ise yin metal (Horoz) ve üzerinde yin ağaç. Artık tahmin edebileceğiniz gibi uyumlu bir ilişki yok ve pek de olumlu olayların olmayacağı bir ay var önümüzde. Ama biz bu ay olumsuzluklardan bahsetmeden yapmamız gerekenlerden bahsetmek istiyoruz.

Umuyorum ki Maymun ayındaki değişimlerden mutlu ve yara almadan çıkmışsınızdır. Her yıl Ağustos (Maymun) ayı bizleri gerek fiziksel gerekse de ruhsal olarak değişime zorlar, değişim sunmaya da devam edecektir. Bize düşen ise bu değişimi lehimize çevirebilmemizdir. Ağustos ayı boyunca unutamayacağımız olaylara şahitlik etmek durumunda kaldık. Eylül ile beraber de işaretlerini geçtiğimiz aydan itibaren hissetmeye başladığımız, Yang enerjiden Yin enerjiye geçişi ve dönüşümü tamamlayacağız. Ve metal elementinin çok kuvvetli olduğu ay olan eylül de metal etkilerini daha fazla hissetmeye başlıyoruz. Eylül bizler için aynı zamanda hasat ayı. Şimdiye kadar ki ektiklerimizi biçmeye başlayacağız. Daha önce attığımız tohumlar meyve vermeye başlayacak. Metal aynı zamanda spiritüelliği de temsil ettiği için bizler biraz daha fazla içimize döneceğiz. Metalle birlikte özümüze dönüp iç huzurumuzu yaratabiliriz.  

Eylül dönüşüm zamanıdır. Mükemmeliyetçiliğimizi kabule; pişmanlıklarımızı, ders çıkarmaya, anlamaya; kayıplarımızı da kazanca dönüştürebiliriz. Ruhsal, zihinsel ve bedensel arınmalar bize çok iyi gelecek ve uzun kış günlerine hazırlayacaktır. Evlerimizde de bizlere hüzün veren, acılarımızı hatırlatan eşyalar veya objelerden kurtulmak için de çok uygun zamanlardayız. Ateş elementinin hepten kaybolduğu bu dönemde daha fazla olumlu ve neşeli olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olacak. Ateşi temsilen evlerimizde mum yakabilir hem romantik zaman geçirebilir hem de ateşi çağırırız. Zaten bazılarımız için Eylül aşk ayı.

Eğer Maymun, Fare ve Ejderha yılında ya da ayında doğmuşsanız, Horoz sizin için aşk çiçeği. Ay boyunca çekiciliğiniz artacak ve karşı cins tarafından daha fazla beğenileceksiniz, belki ruh eşinizi bulacaksınız. İnsanlar tarafından daha fazla fark edileceğiniz için kariyerinize de etki ederek belki beklediğiniz terfiyi alabileceksiniz. Size yardımcı olabilecek daha fazla kimse bulabileceksiniz. Horoz aynı zamanda Yang fire ve Yin fire yılında ve/veya gününde doğanlar için koruyucu melek ve ay boyunca size yol gösterecek, ilham verecek, yardımcı olacak insanlarla karşılaşabileceksiniz.

Horozlar, Ejderhaların en iyi anlaştığı burçtur ve uyum halindedirler. Ancak Tavşanlarla da zıtlık içindedirler. Ejderhalar bu ay boyunca rahat nefes alıp, uyum ve sükûnet içinde olurken, Tavşanlar da endişe etmeden, sakin kalarak değişime hazır olmalılar. Zira zıtlıklar her zaman kötü anlama gelmemektedir. Bazen hayatımızdaki değişiklikler istemeden de olsa hayrımıza olabilmektedir. Bu zıtlık, bize belki daha iyi koşullarda işi, daha rahat edebileceğimiz yeni bir evi veya aradığımız, arzuladığımız partneri getirecektir. Yine bu zıtlıklar veya uyum küçük tatil kaçamaklarıyla hayatımızı renklendirecektir. Haritasında özellikle gün hanesinde horoz olanlar, bu ay boyunca bolca sakarlık yapabilirler dikkatli olsunlar.

Tüm burçlar için verebileceğim tavsiye ise, bu ay özellikle, enerji vampirlerine karşı kendimizi korumalı ve bu tip insanlardan uzak durmalıyız. Daha çok sanatla ilgilenerek, yaratıcılığımızı artıracak aktivitelere dahil olmaya çalışmalıyız. Bol bol meditasyon, yoga yapalım ve mutlaka nefes çalışmalarını rutinimize alalım.

Sağlık konusunda ise; Mide ve dalak en fazla dikkat etmemiz gereken organlarımız. Kuvvetli Metal enerjisinin toprağı zayıflattığı ve ateş desteğinden yoksun kalan toprağın zayıflaması ile oluşabilecek toprak dengesizliği bu organlarda problem yaratabilir. Sindirim sistemimiz için çok önemli olan bu iki organımızın sorun yaşamaması için ay boyunca yediklerimize ve içtiklerimize daha fazla dikkat etmemizde yarar var diyoruz. Fazla soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durarak, bizi ısıtacak yiyecekleri tercih etmeli ve Yin/Yang dengesini sağlamaya çalışmalıyız. Aynı zamanda ay boyunca, fazla kaygılı ruh halinde olabilir, konsantrasyon bozuklukları ve unutkanlıklar da yaşayabiliriz. Sakinde kalıp, bu konuda da dikkatli olarak küçük şeylere takılmadan bizi keyiflendirecek uğraşlar edinmeliyiz.

Tabii ki salgından korunmak için önlemlerinizi çok sıkı olarak almayı ihmal etmeyelim ve sosyal mesafeye dikkat edelim, kalabalıklardan uzak duralım. Toplu taşıma araçlarını kullanmamaya özen gösterin. Zira oldukça tehlikeli bir ay bizi beklemekte.

Feng Shui enerjileri ise;

8 Eylül 2020 – 7 Ekim 2020

Merkez (7,1); Rakiplerinize rağmen kariyerinizde şans sizden yana olabilir. Uyum sağlamanız gereken birçok yenilik ve değişim kapıda. Şans değişime ayak uydurabilen ve fırsatları yakalayabilenlerin yanında. Her türlü zorluğa rağmen sıkı çalışmaya devam.  Hırsızlık ihtimaline, kesici uçlu aletlerle yaralanma riskine karşı dikkatli olun. Olumsuz enerjileri pasifize etmek için bu alanda tuzlu su kullanabilirsiniz.

Kuzey (3,6); Çatışan enerjilerin bulunduğu bu alanda tüm aile bireylerini etkileyebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmanızda fayda var.  Tartışmalara ve çatışmalara neden olabilecek olumsuz etkiler söz konusu olabileceği gibi diğer yandan da gelirlerinizde artışa neden olabilecek değerlendirebileceğiniz bazı şanslı durumlarla da karşılaşabilirsiniz. Keskin metal objeler kullanırken dikkatli olmaya çalışın özellikle de mutfağınız bu alanda bulunuyorsa.

Kuzeybatı (8,2); Bu ayki enerjilerin etkisiyle bazı sağlık sorunları ihtimaline karşı, özellikle köpek ve domuz burcunda olanların, daha dikkatli olmalarını öneriyoruz. Diğer yandan iş ve kariyerinizde ilerlemenize yardımcı olabilecek olumlu enerjilerin etkisinden faydalanabilir, yatırım yapabilirsiniz. Yine bu alanda, olumsuz etkilerden korunmak için metal objeler kullanabilirsiniz.

Batı (9,3); Olumsuz enerjilerin etkisi, yakın ilişkilerde ve evli çiftlerde ciddi fikir ayrılıkları büyük tartışmalara, kavgalara neden olabilir bunun sonucunda istenmeyen durumlarda kalabilir ve hatta kanuni yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle fare burcunda olanlar sonradan pişman olmamak için ilişkilerinde bu ay çok daha dikkatli olmalılar. Bir söylemeden bin düşünmeliler. Özellikle giriş kapısı ya da yatak odası bu alanda olanlar. Bu alanda mümkün olduğunca sesli ve hareketli objeler kullanmamanızı ve yangın riskine karşı da dikkatli olmanızı öneririz.

Güneybatı (4,7); Çatışan enerjiler sizleri arkadan vurabilecek dürüst olmayan insanların hayatınıza girmesine neden olabilir.  Aldatılma, dolandırılma ve hırsızlık ihtimaline karşı dikkatli olmanızda fayda var. Çiftler, tartışmalara ve gerilimlere yol açan durumlarda kaldığınızda karşılıklı anlayış ve hoşgörülü olmaya çalışınız.  Bu yöne sahip alanda, olumsuzlukları önlemek için kristal bir küre veya tuzlu su bulundurmanızı ve güvenlik için gerekli önlemleri almanızı öneriyoruz.

Güney (2,5); En dikkat edilmesi gereken yönlerden biri. Olumsuz enerjilerin bir araya geldiği bu alanı ay boyunca mümkün olduğunca kullanmamanızı tavsiye ederiz. Yaşamınızın her alanında etkili olabilecek aksilikler, şanssızlıklar söz konusu olabilir. Maddi kayıplara ve yaralanmalara karşı da dikkatli olun. Bu alanda sesli ve hareketli objeleri kullanmaktan kaçınmanız ve mümkünse bu alanda fazla vakit geçirmemenizi öneriyoruz. Özellikle at yılında doğanlar daha dikkatli olmalısınız. Bu olumsuz enerjilerin etkisini azaltmak için altılı metal para kullanmanız faydalı olabilecektir.

Güneydoğu (6,9); İş ve kariyerde olumlu enerjiler içeren bu alanda mümkün olduğunca vakit geçirebilirsiniz.  Para birikimi yapabileceğiniz beklenmeyen fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.  Diğer taraftan aile içi yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan tartışmalardan kaçınmakta fayda var.

Doğu (5,8); Aydan gelen bolluk ve bereket enerjileri ile gelirlerinizde bir artış ihtimali olabilir. Diğer taraftan şansızlık getiren olumsuz enerjilerin etkisini de dikkate alarak gereksiz risklere girmekten kaçınmanızı öneririz. Ayrıca vereceğiniz her türlü kararınızın çok yönlü sonuçlarını da göz önüne almanızda ve araştırmanızda fayda var. Bu alanda metal objeler ya da altılı metal para kullanmak bu olumsuz etkileri hafifletebilecektir.

Kuzeydoğu (1,4); Eğitimle ilgilenenler, yazarlar, öğrenciler; yaratıcılık, araştırma ile ilgili konularda sizleri destekleyen bu olumlu enerjilerden mümkün olduğunca faydalanabilmek için burada bol bol vakit geçirin, çalışmalarınızı bu alanda yapın. Aşk ile ilgili konularda da olumlu enerjiler tarafından desteklenen bu alanın enerjilerinden mümkün olduğunca faydalanın. Özellikle Kaplan veya Öküz burcunda olanlar, bu fırsatı kaçırmayın ayın romantizmiyle birleştirerek hoşça zamanlar yaratabilir, güzel anılar biriktirebilirsiniz. Kaçırmayın…

Değişen zamanla beraber mekanlarımızın da enerjileri sürekli değişmektedir.  Yenilenen olumlu veya olumsuz bu enerjiler yaşadığımız mekanları ve bizleri de etkisi altına almaktadır.  Yukarıda mekanlarımızı ay boyunca etkileyecek çok genel durumlardan bahsettik.  Oysa ki yaşadığımız alanların kuruluş yılları, içinde yaşayanların doğum tarihleri gibi bilgiler birlikte ele alınıp, birbirleriyle olan etkileşimlerine göre değerlendirilip, yorumlandığında farklılıklar göstermektedir.  Detaylı bilgi ve analiz için bizlerle irtibata geçip mekanlarınızın feng shui analizini yaptırabilirsiniz.

NOT: Yukarıda verilen bilgiler Eylül ayı için geçerli olan genel bir değerlendirmedir.

Evinize, işyerinize ve/veya özel hayatınıza ait detaylı bilgiler, sizlerin gerçek doğum tarihleri, binaların inşa edildiği dönem ve planları dikkate alınarak yapılacak ayrıntılı incelemeler ve çalışmalar sonucu ortaya çıkacaktır. 

Sizin ve aile bireylerinizin şanslı ve şanssız dönemlerini öğrenmek için gerçek bilgilerinizle birlikte bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ekim (Köpek) ayı yorumlarımızda görüşmek dileği ile,

SEVGİYLE KALI

Bir yanıt yazın