Ekim (Köpek) ayı 2020 Güncelleme

BİR İPLE İNTİHARDA EDEBİLİRSİNİZ, SALINCAK DA KURABİLİRSİNİZ HAYATINIZIN İPLERİ SİZİN ELİNİZDE.  DOSTOYEVSKY

Çin takvimine göre 8 Ekim itibariyle Köpek ayına giriyoruz ve bu ay değişime ve dönüşüme zorlanacağımız bir zaman dilimi içinde olacağız. Umarız ki bu değişim ve dönüşüm sürecinin bize kazandıracakları ile daha iyi ve mutlu bir döneme aralanan bir kapıdan adım atarız.

Ekim, Çin takviminde sonbaharın son ayı ve bu ay itibari ile sonbaharın hüzünlü ve romantik günlerine veda ediyoruz. Köpekle sonlanacak olan Yang dönemden Kasım ayıyla birlikte Yin döneme geçiş yapacağız ve daha uzun gecelere ve kısa günlere merhaba diyeceğiz. Bu sene eksikliğini çokça hissettiğimiz ateş elementinin, Ekim ayı ile birlikte hepten kaybolmasıyla canlılık ve neşe yerini depresif hallere ve mutsuzluğa bırakacak. Ve Ekim bizi bir kez daha sallayarak içsel yolculuğumuzu, döngülerimizi tamamlamamız için zorlayacak. Sonbahar sonu, kendimizle barışmak, öfkelerimizden arınmak ve sorumluluklarımızı şikâyet etmeden yerine getirme zamanı. Aynı zamanda aklımızı ve sezgilerimizi doğru kullanabileceğimiz verimli bir dönem…Fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak temizlenmemiz için çok uygun bir zaman ve bu da bizler için uzun kış günlerine hazırlanmamız ve kendimizi yeniden yapılandırmamız için çok güzel bir fırsat olacak. Bu dönemde mutlaka yeni bir şeylere başlamalı ve hedefler koymalıyız kendimize. Yeni bir iş, yeni bir ev veya diyete başlayabiliriz. Ama mutlaka bir değişim bizleri beklemekte. Pek çok yeniliklerin yaşanabileceği, keşiflerin olabileceği Ekim belki de bizi corona salgınından kurtarabilecek. Covid-19 aşısı veya ilaç desteği bulunabilir. Ama biz yine de sosyal mesafeyi koruyalım ve hijyene dikkat edelim.

Ateş elementinin olmaması ekonomide daralmalara ve endişeli bekleyişlere neden olabilecek. Bu da genel olarak harcamaların kısılmasını sağlayacağı için de küçülme kaçınılmaz olacaktır. Çatışmalar, gerginlikler ve doğal afetler maalesef yine bizlerle birlikte olacak.

Köpekler, Ejderhalarla zıtlık yaşarlar ve ejderhalar ay boyunca hareket halinde olacaklardır. Horozlarda yakınları tarafından ihanete karşı dikkatli olmalılar. Eğer gün hanenizde ejderha varsa daha sabırlı ve affedici olmaya özen göstermelisiniz ve yine Ejderha, gün hanenizde ise evlenebilir, boşanabilir, işinizi veya evinizi değiştirebilirsiniz. Bol seyahat edebilirsiniz ancak tehlikeli sporlardan, hızlı araba kullanmaktan kaçınmalısınız.

Köpek, Öküz ve Keçi burçları bir araya geldiğinde toprak elementi daha da güçlenerek sağlıkla ilgili konularda problemlere neden olabilir. Toprak elementi mide, pankreas ve hücrelerimizle çok yakından ilişkili olduğu için dikkatli olmamızda yarar var. Özellikle doğum haritalarında toprak burçları (Ejderha-Keçi-Köpek-Öküz) olanların bedenlerindeki su elementini dengelemeleri gerekir. Doğdukları senede, ayda, günde veya saatte bu burçlardan olanlar sağlıklarına daha özen göstermeliler ve özellikle de bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmeliler. Antioksidanlı yiyeceklere ağırlık vermeli, bol su tüketmeye özen göstermeliyiz.

Köpek, Ejderha, Keçi ve Öküz burçları özellikle;

  • Stresten uzak durmalı, yediklerinize dikkat ederek fazla kilo almaktan kaçınmalısınız.
  • Küçük tartışmaları büyütmeden daha anlaşılır ve net konuşarak büyük kavgaları önleyebilirsiniz
  • Rutinlerinizden kurtulmalı, özellikle sıkıcı rutinleriniz varsa değişimden korkmamalısınız, yeni şeyler denemelisiniz
  • Daha çok seyahat etmeli, daha çok insan tanımalısınız.

Belirttiğimiz burçlar başta olmak üzere tüm burçlar için, öncelikle ruhsal, zihinsel ve fiziksel sağlığınıza çok dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.

Son olarak söylemek istediğimiz, kendimize karşı da daha anlayışlı olarak öfkeden, acımasızlıktan, şiddetten, kıskançlıktan uzak, kalp kırmamaya çalışarak daha ılımlı, uzlaşmacı olabileceğimiz çok güzel bir ay olsun diyoruz…

Feng Shui enerjileri ise;

8 Ekim 2020 – 6 Kasım 2020

Merkez (7,9); Olumsuz enerjilerin yoğun olduğu bölgelerimizden biri. Bu bölgede çatışma ve kavga ile birlikte, soygun ve hırsızlığa bağlı bazı olası finansal kayıplara karşı da dikkatli olmanızı öneriyoruz.  Özellikle de giriş kapısı bu yönde olanlar için…Buna ek olarak, kesici aletler ve yangın riskine karşı da gerekli güvenlik önlemlerini almayı ihmal etmeyin. Eğer yatak odanız bu bölgede bulunuyorsa ilişkilerde ciddi tartışmalar ve sorunlar yaşayabilirsiniz. Kontrolü elden bırakmadan, olaylar hakkında serin kanlı düşünerek hareket etmeye çalışalım. Ayrıca özellikle kalp ile ilgili sağlık problemlerine karşı da dikkatli olmamızda fayda var.

Kuzey (3, 5); Bir başka dikkatli olmamız gereken yönümüz. Bu bölgede de olumsuz enerjilerin etkisiyle finansal kayıpların yaşanabileceği durumlar söz konusu olabilir. Bu yüzden para ile ilgili konularda aşırı risk almamak ve para ile ilgili tartışmalı durumlara girmemek en doğrusu olacaktır. Özellikle Yatak odası bu bölgede olanlar daha dikkatli olmalı zira kanuni yaptırımlara bağlı finansal kayıplar yaşanabilir. Sağlıkla ilgili olası problemler için de gerekli önlemleri almalı ve tedavilerinizi zamanında yaptırmalısınız. Bu olumsuz enerjilerden korunmak için aile üyelerinin evin bu bölgesine denk gelen alanları ve bu alanlarda bulunan rüzgâr çanı, televizyon gibi benzeri ses çıkaran alet ve objeleri mümkün olduğunca kullanmamasını tavsiye ediyoruz. Bu olumsuz etkilerden korunmak için metal obje ya da metal para kullanmanız negatif etkileri azaltacaktır.

Kuzey Batı (8, 1); Bu bölgedeki yıldızlar kariyerlerinde ilerlemek isteyenlerimize, refah ve bolluk içinde yaşamak isteyenlerimize geliyor. Giriş kapısı ve yatak odası bu alanda bulunanlar için harika zamanlar diyebiliriz. Ancak diğer taraftan çarpışan enerjiler tartışmalara ve yanlış anlaşılmalara, iş ortakları arasında çatışmalara da neden olabileceğinden dikkatli olmamızda fayda var diyoruz. Bu olumsuz enerjiler için de sakinde kalmak ve toleranslı olmak önemlidir.

Batı (9, 2); Bir başka kaçınmamız gereken alan. Bu bölgeye düşen yıldızlar hastalık enerjisi getirmekte, aynı zamanda duyguları da etkileyerek panik ve endişeye neden olmaktadır. Bu ay oluşacak sağlık problemlerini ciddiye alınmanızı tavsiye ediyoruz. Uykunuza ve dinlenmenize özen gösterin ve çok fazla çalışıp strese girmemeye çalışın. Özellikle hasta veya yaşlılarımızın ay boyunca bu bölgeden mümkün olduğunca uzak durmalarını, korunmak için de bu alanda metal objeler ya da metal para bulundurmalarını öneriyoruz.   

Güneybatı (4, 6); İşte şanslı yönlerimizden bir başkası. Refah ve para açısından şanslı olabilecek durumlar söz konusu olabilir. Kariyerde ilerleme ve gelirlerde artış da olabilir. Eğer yemek odanız veya oturma odanız bu bölgede bulunuyorsa mümkün olduğunca bu alanda vakit geçirmeye bakın. İş hayatınızda başarı ve ilerleme ihtimali yaratacak durumlar söz konusu olabilir.  Ancak zihinsel blokajlar ilham gerektiren işlerde yavaşlamaya neden olabilir ve işleri yavaşlatabilir.  Motivasyonunuzu yüksek tutmaya çalışın ve olumsuz etkileri azaltmak için bu alanda tuzlu su kullanmayı unutmayın…

Güney (2,4); Bu bölgeye denk gelen yıldızlar, özellikle yaratıcılık gerektiren konularda; yazarlar, tasarımcılar, medya sektöründe çalışanlar ve öğrenciler için şanslı bir dönem sağlıyor. Çalışma odası bu bölgede bulunanlar, burayı aktive ederek, bulunmayanlar ise gene bu bölgede kendilerine çalışma alanı ve imkânı yaratarak bu şanstan faydalanabilirler. Aşkta şansı yakalamak isteyenler de bu alanı aktive etmelisiniz. Fakat çiftler birtakım istenmeyen durumlarla karşılaşabilirler. Bu durumda uyanık, sakin ve sabırlı olmaya çalışın. Mide, dalak ve bağırsaklarla ilgili sağlık problemlerine karşı da dikkatli olun ve gerekli kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin diyoruz.

Güney doğu (6, 8); Yine güzel bir bölgedeyiz. Birbirini destekleyen yıldızlar bu alana bolluk ve bereket şansı getiriyor. Kariyerinde ilerlemek, şöhret ve itibar kazanmak isteyenler de bu ay bu alanı aktif kullanmaya çalışın. Özellikle mülk alım satımlarında büyük kazançlar elde edilebilir. Giriş kapısı bu alanda ise yeni girişimlerde bulunmak için uygun bir zaman. Yatak odanız bu bölgeye denk geliyorsa, size destek olacak biri ile bir atılım gerçekleştirme fırsatı olabilir. Bu alan ortak kullanım alanı ise bu durum hanedeki herkes için geçerlidir. Öte yandan ruhsal dengesizliklerin de yaşanabileceği durumlar da söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için duygularınızı kontrol altında tutulmaya çalışın.

Doğu (5, 7); Ay boyunca bu alanda şansızlık, kavga ve tartışma yaratacak olumsuz enerjiler söz konusu. Ayrıca hırsızlık ile ilgili riskli durumlara karşı da gerekli önlemleri almaya özen gösterin. Mutfak veya yemek odası bu bölgede bulunanlar; gıda zehirlenmesi ihtimaline karşı ne yediğinize özellikle dikkat edin. Ayrıca göz ve kalp ile ilgili sağlık problemlerinizi geçiştirmeden dikkate alın. Bu alanda mümkün olduğunca fazla vakit geçirmemeye çalışın ve tuzlu su bulundurarak negatif enerjilerin etkisini hafifletmeye çalışın. 

Kuzeydoğu (1, 3); Bu bölgede bir araya gelen olumsuz yıldızların etkisiyle söylentilerin ve dedikoduların yol açacağı sürtüşmeler ve hatta çok basit fikir ayrılıkları ve tartışmalar bile büyük kavgalara dönüşebilir. Bu çatışma ve kavgalar sonucunda oluşan ihtilafların dava sürecine bile varma ihtimali olabilir.  Sakinde kalıp, sinirlenmemeye çalışarak ve bu bölgede bulunan sesli ve hareketli alet ve objeleri ay boyunca kaldırarak ya da hiç kullanmayarak bu olumsuz enerjilerin etkisini zayıflatılabilirsiniz. 

NOT: Yukarıda verilen bilgiler Ekim ayı için geçerli olan genel bir değerlendirmedir. Evinize, işyerinize ve/veya özel hayatınıza ait detaylı bilgiler, sizlerin gerçek doğum tarihleri, binaların inşa edildiği dönem ve planları dikkate alınarak yapılacak ayrıntılı incelemeler ve çalışmalar sonucu ortaya çıkacaktır. 

Mekanlarınızın analizi, sizin ve aile bireylerinizin şanslı ve şanssız dönemlerini öğrenmek için bu bilgilerle birlikte bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Kasım ayı yorumlarımızda görüşmek üzere…

SAĞLIK, SEVGİ ve HUZUR DOLU BİR AY DİLİYORUZ.

Bir yanıt yazın