Mart (Tavşan) ayı 2021 Güncelleme

EPEMİZDEKİ BULUTLAR NE KADAR KARA OLURSA OLSUN, ONLARIN ÜSTÜNDEKİ GÖKYÜZÜ HEP MASMAVİDİR…   José SARAMAGO

Şubat ayında başlayan Cemrelerle birlikte baharı hissetmeye başladık. Ağaçlar çiçeklenmeye, doğa canlanmaya başladı. Doğanın uyanmasının bizlere yansıması da her birimizin içinde yepyeni umut tomurcukları şeklinde oldu. Ama güzel şey, Pablo Neruda’nın dediği gibi hiçbir şey baharın gelişini engelleyemiyor. Salgınla geçen sıkıntılı bir yıldan sonra hala devam eden pandemi süreci hepimizi çok bunalttı ancak bahar bize umudun hep var olduğunu yeniden hatırlattı. 06 Mart itibari ile Tavşan (Yin ağaç) ayına giriyoruz. Yeni yılın yorumunu yaparken bu yılın da zor geçeceğini belirtmiştik. Yılın başlangıcından itibaren de bunu hissediyoruz. Her ay olduğu gibi bu ay da iki elementle temsil ediliyor. Ayın hayvanı Tavşan (Yin ağaç) ve üzerinde Yin metal. Elementler arası ilişkiye bakacak olursak uyumlu olmayan bir ilişki var. Ve yılın elementleriyle de desteklenince oldukça sıkıntılı bir ilişki oluşturmaktalar ve bu da bize gösteriyor ki pek de huzurlu bir ay geçiremeyeceğiz. Ancak biz bu ay kötümser olaylardan bahsetmeyelim diyoruz.

Belirttiğimiz gibi oldukça hareketli geçecek bir aya giriyoruz. İletişim çok önemli olacak ve biz mümkün olduğunca dolduruşa gelmeyerek, karşımızdakilerle empati kurmaya çalışalım. Böylece yanlış anlaşılmaları da önlemiş oluruz. Sağlık olarak, genel anlamda beslenmemize, kemiklerimize, solunum yollarımıza ve alerjilere özellikle dikkat edelim. Pandemi’ den bu ayda kurtuluş yok maalesef mümkün olduğunca kalabalıklardan uzak durarak, hijyene dikkat edelim.

Gelelim bu ayın güzel haberlerine; Eğer Yang su ve/veya Yin su gününde veya yılında doğduysanız Tavşan sizin için Nobleman yani koruyucu melek. Şans sizden yana. Ay boyunca korunacak, kollanacaksınız. Karşınıza size yardımcı olacak, yol gösterecek insanlar çıkacaktır. Nobleman etkisi çok önemli bir etkidir pek çok işinizi kolayca halledebilirsiniz. Bundan mümkün olduğunca faydalanmaya çalışın.

Bir başka güzellik de eğer haritanızda gün ve/veya yıl hanenizde Kaplan, At veya Köpek varsa ay boyunca sosyal olacaksınız, karşı cins tarafından daha çekici görüleceksiniz. Bu işinize de yansıyacaktır ve daha kolay iletişim kurabilir, daha kolay terfi alabilirsiniz. Zira Tavşan sizin için Aşk yıldızı.

Güzel haberlerden sonra, Mart ayı ilişkilerimize penaltı cezası getiriyor. Eğer doğum haritanızın gün, ay, yıl veya saat sütunundan herhangi birinde veya birkaçında fare/tavşan varsa ilişkilerinizde zorluklara hazır olun. En yakın arkadaşınız, yakınlarınız ya da eşinizin sinsice ihanetine, verilmiş sözlerin bozulmasına, hayal kırıklığına maruz kalabilirsiniz. Bu gibi beklemediğiniz kişilerden gelen ihanetler de çok yaralayıcı olur. Böyle bir durumda kendimize öncelikle şu soruları sormalıyız; Son günlerde hayatımızda zor insanlarla karşılaştık mı?  Bizi kızdıran, üzen, geren veya aşağı çeken ya da korkularımızı açığa çıkaran iş ilişkilerimiz mi var? Yalnızca ben mi kendi bakış açımdan bakıyorum yoksa karşımdaki mi?  Yaşananların önüne geçmemizi engelleyen onun mu çok tepkili olması yoksa benim mi kendimi yeterince ifade edememem? Evrende her şey karşıtı ile vardır: Sevgi-nefret, sıcak-soğuk, iyi-kötü. Kısaca bu ay tüm olaylarda olacağı gibi ilişkilerimizde yaşanacaklar da daha önce yaşadıklarımızdan farklı olarak ders niteliğinde olacak.

Biriyle tanıştığımızda ya da yeni başlayan ilişkilerimizde genellikle insanların bizi etkileyen güzel yanlarını görür ona odaklanırız. Diğer yüzünü görmekten kaçınırız. Tavşan (Mart) ayı bize görmek istemediklerimizi gösterecek ve dersimizi almamızı sağlayacak. Yani dediğimiz gibi uyanış başlıyor. Bir anda gözlerimiz açılacak. Bazı hatalar vardır affedilir, tolere edilebilir, geçti gitti diyebileceklerimizden olur. Ancak bazıları vardır ki bizi derinden yaralar. Sonuç olarak ilişkilerimizde kaçtığımız, görmek istemediğimiz tüm davranışlarla, korkularımızla yüzleşeceğiz zira penaltı cezaları, ilişkilerimizde partnerimizin bizi üzecek pek çok karanlık yanını görmemizi sağlayacaktır ve bu ay bizleri konfor alanımızdan çıkmaya zorlayacak. Tabi ki tüm ilişkilerin inişleri de çıkışları da vardır daha anlayışlı olmaya çalışırsak daha rahat atlatabiliriz.

Bu ay yine eğer haritanızda horoz varsa horoz ve tavşan zıtlığı yaşayacaksınız. Tüm burçlara önerilerimiz;

•Değişikliklere karşı kucaklayıcı olun ve değişikliğin her zaman kötü değil bazen bizim iyiliğimize olacağını unutmayın

•Özellikle sürekli kullandığınız ve uyuduğunuz odaların feng shui‘sine bakarak gerekli önlemleri alın. İlişkilerinizi, hastalıklarınızı yanlış anlaşılmalarınızı önleyecektir.

•Planladıklarınız veya bekledikleriniz olmayabilir bunu öngörmeniz hayal kırıklığınızı önleyecektir.

•Rutinlerinizden çıkmaya çalışın

•Evlerinizden sıkça çıkmaya çalışın, zaten yıldızlar sizin uyuşukluk içinde olmanıza izin vermeyecektir.

•Daha anlayışlı ve dikkatli olmaya çalışın

•Sağlığınıza ekstra özen göstermeye gayret edin

•Eğer cezalar gün hanenize denk geliyorsa ilişkilerinizde daha dikkatli olun. Konuşmalarınızda daha net olursanız yanlış anlaşılmaları önlersiniz. Daha affedici ve daha az alıngan olmaya çalışın. Küçük kavgaları büyütmeyin.

Mart ayı feng shui enerjileri (6 Mart 2021 – 4 Nisan 2021 )

Merkez; Bu ay merkezde güzel enerjiler var. Yaratıcılık gerektiren alanlarda çalışanlar; yazarlar, öğrenciler bu alanda bulunan olumlu enerjilerden mümkün olduğunca faydalanmak için burada daha çok vakit geçirin, çalışın ve okuyunuz. Bu çalışmaların maddi karşılığını alabileceksiniz.

Kuzey;  Bu ay bu yöndeki hastalık enerjisine dikkat etmekte fayda var. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kadınlar ve hamileler bu alanı mümkün olduğunca kullanmamalı. Özellikle de giriş kapınız ve yatak odanız bu alanda ise… Bu ay boyunca yiyeceklerinize özen göstererek bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye çalışın ve sağlığınız ile ilgili risk almayın. Bu bölgedeki negatif enerjiyi azaltmak için altılı metal para kullanmanız faydalı olabilecektir.

Kuzeybatı; Tüm aile üyelerini etkileyebilecek olumsuz enerjilerin ve şanssızlıkların bulunduğu bu alanda dikkatli olmanızda fayda var diyoruz. Hırsızlık tehlikesine karşı da gerekli önlemleri aldığınızdan emin olunuz. Aynı zamanda yaralanmalara karşı dikkatli olmalı ve tartışmaya girmekten kaçınmalısınız.  Bölgedeki negatif etkileri azaltmak için bu alanı mümkün olduğunca sessiz ve sakin bırakalım. Ayrıca koruma amaçlı inandığımız tılsımları veya bir metal rüzgâr çanı kullanabilirsiniz. Bu yöne koyacağınız size özel quartz kristali de negatif enerjiyi emecektir.

Batı; Ay boyunca kullanmaya çalışmamız gereken bir yönümüz. Olumlu enerjilerin bir araya geldiği bu alandan mümkün olduğunca yararlanalım. Bolluk, bereket getirecek ve size itibar kazandıracak fırsatları karşınıza çıkaracak bu olumlu enerjiler ay boyunca bizlerle olacak. Mümkün olduğunca bu bölgede vakit geçirmeye çalışın. Eğlenin, dans edin, müzik dinleyin, film izleyin sesli ve hareketli objeler kullanın,

Güneybatı; Refah, terfi ve kariyerde ilerleme fırsatları yakalamak isteyenler; bu ay boyunca sürecek olan bu olumlu enerjilerden faydalanabilirsiniz. Dedikodulara ve yetkililer ile tartışmalara girmemeye özen gösterin, zira bunun yasal bazı sonuçları size zarar verebilir. Enerji dengelemesi için, bu alanda kırmızı renkli objelere yer verebilir veya pembe quartz taşından bir küre bulundurabilirsiniz.

Güney; Bu ayın en şanslı alanlardan biri. Özellikle de giriş kapınız bu yöndeyse. Kariyerinizde önemli bir şans elde edebilirsiniz. Bu bir terfi, gelirde artış ya da işinizi geliştirmek ile ilgili olabilir. Ancak çocuklarla, sevdiklerinizle aranızda  olabilecek bazı yanlış anlaşılmalara dikkat. Kendinizi kontrol etmenizde fayda var. Olumlu enerjilerden daha çok faydalanabilmek için burada mümkün olduğunca vakit geçirmeye özen gösterin.

Güneydoğu; Bu bölgenin enerjileri, özellikle yatak odası, giriş kapısı bu alanda olanların para ile ilgili konularda tartışmacı bir tutum içinde olmasına neden olabilir. Bu nedenle de iş ile ilgili konularda yapılacak anlaşma ve sözleşmeleri bir sonraki aya bırakmanızda fayda var. Bu alanı mümkün olduğunca kullanmamanızda ve sessiz bırakmanızda yarar var.

Doğu; Bu alanın  enerjileri nedeniyle mide ağız ve kaslarla ilgili sağlık problemler yaşanabilir. Özellikle yatak odası ve giriş kapısı bu alana denk gelenler hem sağlıklarına hem de eşleriyle ilişkilerine dikkat etmeli. Akademik çalışma yapanlar için ise destekleyici enerjiler bulunmakta. Istenmeyen enerjileri azaltmak için bu alanda altılı metal para kullanılabilir. Bu bölgeyi mümkün olduğunca az aktive etmenizde fayda var.   

Kuzeydoğu; Bu ay bu alanda para kayıplarına neden olabilecek bazı olumsuz enerjiler bulunmakta. Hırsızlık ihtimaline ve saldırıya karşı  dikkatli olmanızda ve bu süreçte kimseye güvenmemenizde fayda var. Ayrıca yangın ihtimaline karşı da evinizde ve çevrenizde gerekli güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olun. Üst solunum yolları ile ilgili sağlık problemlerine karşı bağışıklığınızı arttırmanızı tavsiye ediyoruz. Bu olumsuz enerjilerin etkisini hafifletmek için bu bölgede tuzlu su bulundurabilir ya da aquamarine taşı da kullanabilirsiniz.

NOT: Yukarıda verilen bilgiler Şubat ayı için geçerli olan genel bir değerlendirmedir. Evinize, işyerinize ve/veya özel hayatınıza ait detaylı bilgiler, sizlerin gerçek doğum tarihleri, binaların inşa edildiği dönem ve planları dikkate alınarak yapılacak ayrıntılı incelemeler ve çalışmalar sonucu ortaya çıkacaktır.

Mekânlarınızın analizi, sizin ve aile bireylerinizin şanslı ve şanssız dönemlerini öğrenmek için bu bilgilerle birlikte bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Nisan (ejderha) ayı yorumlarımızda görüşmek üzere…

SAĞLIK, SEVGİ ve HUZUR DOLU BİR AY DİLİYORUZ.

Bir yanıt yazın