Ağustos (Maymun) Ayı 2021 Güncelleme

SİHİR KENDİNE İNANMAKTIR.KENDİNE İNANABİLİRSEN HERŞEYİ YAPABİLMEN MÜMKÜNDÜR.  GOETHE

Hoş geldin Maymun ayı! Çin takvimine göre, 07 Ağustos’tan itibaren Temmuz’un getirdiği toprak enerjisine ve kavurucu Yaz ‘a veda ederek Sonbahar’ a merhaba diyeceğiz. Anımsayacağınız gibi her ay iki elementle temsil ediliyor ve Ağustos’un elementleri de Maymun (Yang Metal) üzerinde Yang Ateş’tir.

Gelelim bu ayki etkileşimlere;

Pek çok olumsuz olay yaşadığımız ve halen yaşamakta olduğumuz her birimizi derinden üzen yangınlar ay boyunca bizleri etkiledi. Temmuz ayından yara almadan çıkabilmişsek kendimizi şanslı saymalıyız. Umarım herkes fazla yara almadan çıkabilmiştir. Ay boyunca oldukça önemli olaylara tanıklık etmek zorunda kaldık. Yangınlar, patlamalar, depremler, toprak kaymaları, sel baskınları ve tüm bu olaylara bağlı maalesef can kayıpları. Corona19 da etkisini arttırarak devam etti. Geçen ay değişim ve dönüşüm, döngüsüne geçilmiş ve yılın ikinci yarısına yani yin enerjiye geçiş başlamıştı. Önceki yorumlarımızda, Toprak elementi için Doğanın annesi demiş, Metal elementini de babası olarak tanımlamıştık. Bu durumda çok güçlü Metal etkilerine sahip ağustos ayı ile Babanın temsil ettiği güven ve destek duyguları da hayatımızda harekete geçecek ve Metal enerjisiyle birlikte değişim ve dönüşümleri yaşamaya başlayacağız. Ayın elementleri metal ve ateş arasındaki uyumsuzluk bizlere özellikle otoriteyle ilgili oldukça agresif olaylara tanık olacağımız bir aya girdiğimizi anlatmakta. Yine depremler, uçak kazaları, kazalar, su baskınları, patlamalar, tsunamiler, maalesef ayaklanmalar, silahlı çatışmalar ve isyanlarla dolu bir ayın bizleri beklemekte olduğunu söyleyebiliriz. Pandemi ise hız kesmeden artarak devam edecek. Mevsim özelliklerine dönersek; Sonbaharın özelliği olan yaprakların dökülmeye başlaması, günlerin kısalması ve canlı renklerin yerini güz renklerine bırakması, göçmen kuşların gitmesi aynı zamanda bitişleri de çağrıştıracağı için hafif depresif bir ruh halini de beraberinde getirecektir. Ancak bizler tüm hüzünleri ardımızda bırakarak, kinlerimizden, kötü ve dogmatik düşüncelerimizden arınmaya çalışarak, yeniliğe açık olmaya gayret edelim. İyi düşünerek iyiliği ve güzelliği çağıralım ve değişimlerimizi olumluya dönüştürelim…

Yine bir başka uyarım da rutinlerimizden çıkmaktan, yeniliğe açık olmaktan korkmayalım, ‘Aradığımız hazine belki de girmekten korktuğumuz mağaradadır’ ve bizi tetikleyecek motivasyonu bu ay getirecek. Farkındalığımızı arttırarak olabilecek her türlü değişimi zorunluluktan çıkarıp isteyerek yapalım ve hayatımızın fırsatına dönüştürelim.

Sağlığımıza gelince; metal bizim akciğerlerimizi temsil eder ve her nefesimiz bizi arındırır. Tahammülsüzlüğümüzün artacağı bu dönemde, eğer ruhen de arınır, korkularımızı, kinlerimizi, kızgınlıklarımızı ve öfkemizi de yok edebilirsek cennetten gelecek tüm nefeslere açık olabiliriz. Bedenen ve ruhen bir nevi detoks yapar mevsim geçişine hazırlayabiliriz vücudumuzu. Tabii ki temiz havayla dolduracağımız akciğerlerimiz, bizi bronşitten, astımdan ve viral enfeksiyonlara özellikle Covid-19’a yakalanmaktan koruyacaktır. Aynı zamanda sağlıklı akciğerler, sağlıklı cilt demek. Akciğerlerdeki bozukluk, egzama, cilt kuruluğu ve ciltte donukluk gibi reaksiyonlarla kendini gösterecektir. Kalp ve solunum sistemimize dikkat edelim. Bol bol su tüketmeyi ve açık havadan yararlanmayı ihmal etmeyelim…Ve bu ay özellikle pandemiye dikkat edelim, korunmaya ve hijyene azami özen gösterelim. Sosyal mesafemizi korumaya özellikle dikkat edelim.

Astroloji yıldızlarına gelince: Eğer; doğum yılınız veya doğduğunuz gün Yin Wood veya Yin Earth ise Maymun sizin için NOBELMAN, yani ay boyunca size yol gösterecek, yardımcı olacak insanlarla karşılaşacaksınız, işleriniz daha iyi olacak.

Eğer; Kaplan, At veya Köpek senesi veya gününde doğduysanız, Maymun sizin için seyahat yıldızı. Ay boyunca hareket halinde olacaksınız.

Eğer; haritanızın herhangi sütununda Kaplan varsa bu ay harekete hazır olunuz. Maymunlar, Kaplan burçları ile zıtlık yaşarlar ve bu durum onların hareket halinde olmalarına yol açar. Haritalarında Kaplanın bulunduğu sütuna göre etkileşim yaşayacaklardır. Eğer gün haneniz Kaplan ise; ev veya ilişkinizde değişimler yaşayabilirsiniz. İlişkilerimizde biraz daha affedici, kibar, anlaşılır ve sabırlı olmamızda yarar var, küçük tartışmaları büyütmeden, uzatmadan kapatmak sonradan pişmanlık duyacağımız olayları önleyecektir. Eğer ay hanenizde ise; Kariyerinizde veya işinizde değişim olabilir, yıl hanesinde ise sosyal hayatınız oldukça hareketli olacak. Eğer saat sütununuzda Kaplan varsa yatırımlarınızda dikkatli olun diyoruz.

Eğer; Haritanız da Kaplan ve Yılan her ikisi birden bulunuyorsa bu ay kazalara ve yangın ihtimaline karşı dikkatli olun, tehlikeli sporlardan uzak durarak, trafikte daha dikkatli olmaya çalışın. Sağlığınız konusunda hassas davranarak, bol antioksidanlı yiyecekler yemeye, stresten uzak durmaya, risk almamaya, bol su içmeye özen gösterin.

Maymun burcu, Ejderha ve Fare ile bir araya geldiğinde su uyumu oluşuyor.  Haritanızın sene-ay-gün veya saat sütununuzda Ejderha ve Fare olanlar bu ay su uyumu yaşayacaklar ancak uyum dememize bakmayın bu yoğunluk sizde su dengesizliğine de neden olabileceğinden idrar yolları ve böbrek rahatsızlıklarına karşı dikkatli olmanızda fayda var. Su; kişisel elementinize göre ne anlama geliyorsa (Dost, kaynak, para, güç, yetenek) hayatınızın bu yönünde yoğunluk yaşayabilirsiniz.

Feng Shui enerjileri ise; 7 Ağustos 2021 – 7 Eylül 2021

Merkez; Bu ay güzellikler merkezde. Bolluk ve bereket şansı getirecek olumlu yıldızlar, kariyerinde ilerlemek, şöhret ve itibar kazanmak isteyenler için bazı olanaklar sunabilir. Özellikle mülk alım satımlarında bazı kazançlar elde edebilme imkânı var. Giriş kapınız bu alanda ise bu konuda yeni girişimlerde bulunmak için uygun zamanlardasınız. Yatak odanız bu bölgeye denk geliyorsa, size destek olacak biri ile bir atılım gerçekleştirme fırsatı yakalayabilirsiniz. Öte yandan ruhsal dengesizliklerin de yaşanabileceği durumlar da söz konusu olabilir psikolojinizi iyi tutmaya çalışın. İstenmeyen durumlarla karşılaşmamak için duygularınızı kontrol etmeye çalışın.

Kuzey; Yine şanslı yönlerimizden biri. Bu bölgeye gelen yıldızlar; özellikle yaratıcılık gerektiren konularda çalışan yazarlar, tasarımcılar, medya sektöründe çalışanlar ve öğrenciler için şanslı bir dönem sağlıyor. Çalışma odası bu bölgede bulunanlar, burayı aktif kullanarak, bulunmayanlar ise yine bu bölgede kendilerine çalışma alanı ve imkânı yaratarak bu şanstan faydalanabilirler. Aşkta şansı yakalamak isteyenler de bu alanı aktive etmeli. Fakat evli çiftler birtakım istenmeyen durumlarla karşılaşa bilirler. Üçüncü şahısların araya girmesi mümkün. Bu durumda uyanık, sakin, sabırlı ama daha ilgili olabilirsiniz. Mide dalak ve bağırsaklarla ilgili sağlık problemlerine karşı dikkatli olmalı ve gerekli kontrolleri yaptırmalısınız. Bu alandaki enerjileri dengelemek için kırmızı objeler kullanmanız uygun olacaktır.

Kuzeybatı; Olumsuz enerjilerin yoğun olduğu bölgelerden biri. Bu bölgede çatışma ve kavga ile birlikte soygun ve hırsızlığa bağlı finansal kayıplar olabilir.  Özellikle giriş kapısı bu yönde olanlar buna ek olarak, kesici aletler ve yangın riskine karşı da gerekli güvenlik önlemlerini almalısınız. Eğer yatak odanız bu bölgede bulunuyorsa, ilişkilerinizde ciddi tartışmalar ve sorunlar yaşanabilirsiniz. Geçici olduğunu aklınızdan çıkarmadan, kontrolü elden bırakmamalı ve olaylar hakkında serinkanlı düşünerek hareket edilmelisiniz. Ayrıca özellikle kalp ile ilgili sağlık problemlerini de dikkate almanızda fayda var.

Batı; Bir başka şanslı yönümüz. Bu bölgedeki yıldızlar kariyerlerinde ilerlemek, bolluk ve refah içinde yaşamak isteyenler için iyi bir şans dönemi sunuyor. Giriş kapısı ve yatak odası bu alanda bulunanlar için harika zamanlar diyebiliriz. Diğer taraftan ise bu enerjiler, tartışmalara ve yanlış anlaşılmalara, iş ortakları arasında çatışmalara da neden olabilir. Bu nedenle olumlu enerjileri aktive ederken olumsuz enerjiler için de sakinde kalmak ve toleranslı olmak önemlidir.

Güneybatı; Bu bölgede bulunan olumsuz enerjilerin etkisiyle finansal kayıpların yaşanabileceği durumlar söz konusu olabilir. Bu nedenle para ile ilgili konularda aşırı risk almamaya ve para ile ilgili tartışmalardan uzak durmaya çalışın. Özellikle Yatak odanız bu bölgede ise daha dikkatli olmalısınız zira kanuni yaptırımlara bağlı finansal kayıplar olabilir. Sağlıkla ilgili olası problemler için de gerekli önlemleri almalı ve tedavilerinizi ihmal etmeden zamanında yaptırmalısınız. Bu yöndeki olumsuz enerjilerden korunmak için aile üyelerinin evin bu bölgesine denk gelen alanları ve bu alanlardaki, televizyon, müzik seti gibi ses çıkaran alet ve objeleri mümkün olduğunca kullanmamasını tavsiye ediyoruz.

Güney; Dikkatli olmamız gereken bir başka yönümüz. Bu bölgede bir araya gelen olumsuz yıldızların etkisiyle söylentilerin ve dedikoduların yol açacağı sürtüşmeler ve hatta çok basit fikir ayrılıkları ve tartışmalar bile büyük kavgalara dönüşebilir. Bu çatışma ve kavgalar sonucunda oluşan ihtilafların dava sürecine bile varma ihtimali olabilir. Sakinde kalıp, sinirlenmemeye çalışarak ve bu bölgede bulunan sesli ve hareketli alet ve objeleri ay boyunca kaldırarak ya da hiç kullanmayarak bu olumsuz enerjilerin etkisini zayıflatabilirsiniz. Olumsuz etkileri azaltmak için bu alanda kırmızı renkli objelere yer vermeniz yararlı olabilecektir.

Güneydoğu; Dikkatli olmamız gereken bir başka yön. Ay boyunca bu alanda şansızlık, kavga ve tartışma yaratacak olumsuz enerjiler söz konusu. Ayrıca hırsızlık ile ilgili riskli durumlara karşı da gerekli önlemler almaya çalışın. Mutfak veya yemek odası bu bölgede bulunanlar ise; gıda zehirlenmesi ihtimaline karşı yediklerinize özellikle dikkat etmelisiniz. Ayrıca göz ve kalp ile ilgili sağlık problemlerinin de üzerinde durulması gerekir. Bu alanda mümkün olduğunca fazla vakit geçirmemeniz ve tuzlu su bulundurmanız negatif enerjilerin etkisini hafifletebilecektir. Ayrıca bu alanda üçlü bambu bulundurmakta alanın enerjilerini dengelemeye yardımcı olacaktır. 

Doğu; Yararlanmamız gereken bir başka yönümüz. Bu alandaki olumlu enerjiler bölgeye para şansını beraberinde getirmektedir. Refah ve para açısından şanslı olabilecek durumlar söz konusu. İş yerinde başarı ve ilerleme ihtimali yaratacak durumlar söz konusu. Ancak zihinsel blokajlar ilham gerektiren işlerde yavaşlamaya neden olabilir ve işleri yavaşlatabilir. Motivasyonunuzu yüksek tutmalısınız. Ayrıca bu alanda üçlü bambu da kullanmanız dengeyi sağlamak için uygun olacaktır.

KuzeydoğuÇok dikkatli olmamız gereken bir başka yönümüz. Bu bölgeye düşen yıldızlar hastalık enerjisi getirmekte ve aynı zamanda duyguları da etkileyerek panik ve endişeye neden olabilecektir. Bu ay oluşabilecek sağlık problemlerini ciddiye almanızı öneriyoruz. Özellikle hasta veya yaşlılar ay boyunca bu bölgede mümkün olduğunca az vakit geçirmelisiniz. Altılı metal para kullanarak bu olumsuz enerjilerin etkisini hafifletebilirsiniz.

Bir yanıt yazın