Aralık (Fare) Ayı 2022 Güncelleme

Verebileceğin en cesurca karar, kalbini ve ruhunu inciten şeyi bırakmandır’. B.Nicole

Bizim takvimimize göre yılın son ayı ve Kış mevsiminin başlangıcı olan Aralık, Çin takviminin ikinci ayıdır. Bilindiği üzere Çin takviminde her ay bir hayvan ve bir elementle temsil edilmekte ve 7 Aralıkta başlayan bu ayın sembolü de sevimli fare üzerinde yang su’dur. 

En kuvvetli su ayı olan Fare ayının, aydan ve yıldan gelen su elementi ile desteklenmesi ile su elementinin özelliklerini oldukça fazla hissedeceğiz ay boyunca..Bu ay itibari ile salgın hastalıklar(kemirgenler salgın hastalık yaratır) devam edecek, bizler salgınla savaş içinde olacağız..

Aralık ayı; bizler için tüm yılın bilançosunu yani hayatımızdaki olayları değerlendirebileceğimiz, kendimize çeki düzen verebileceğimiz bir kapanış olabileceği gibi yeni bir yıla girerken de yepyeni fikirler, kararlar ve hedeflerle kazanca dönüştürebileceğimiz bir ay da olabilir. Genellikle yeni yıla girerken hepimiz heyecanla yeni yıldan beklentilerimizi ve yapacaklarımızı neredeyse sayfalar dolusu sıralar ve büyük beklentilerle yeni yıla adım atarız. Ancak pandemi süresi, bize yeni isteklerden çok sahip olduklarımıza odaklanarak onların daha fazla kıymetini, değerini bilmemiz gerektiğini öğretti. Umuyoruz ki sizlerin de farkındalıklarınız artarak elinizdekilerin değerini anlamanıza yardımcı olmuştur…

Bildiğiniz gibi her ay iki elementten oluşuyor ve bu ayın hayvanı Fare (Yang su) diğer element ise yine Yang su. Ayın elementi, fare ile uyum halindedir ancak, su elementi bakımından en zengin ay olan Aralık ayı, yılın elementi su ve aydan gelen su ile de desteklenince suyun temsil ettiği korkuyu daha fazla hissettirecektir.

Ayın burcu Fare ise çok güçlü bir su hayvanıdır ve suyun temsil ettiği endişe, korku duygularını daha da arttırarak bizlerin daha fazla içimize kapanmamıza neden olabilecektir. Bu ruh halinin depresyona dönüşmesine izin vermemek için gerekli önlemleri alarak en keyif aldığımız hobilerimize sığınabiliriz. Hareketli müzikler dinlemek, mümkün olduğunca açık havada yürümek, bitkilerle ilgilenmek iyi gelecektir. Fare aynı zamanda 12 Çin burcu arasında Yang ve Yin enerjiye sahip tek burçtur ve suyun çok yoğun hissedilmesi, su ile ilgili konuların ve kazaların gündemde olacağı, bir ay geçirmemize neden olabilecektir. Fare ayı aynı zamanda enerjinin değiştiği bir ay ve bunu da göz ardı etmemekte fayda var. Ama fareler; cingöz, kıvrak zekalı, enerjik, dinamik, iletişime açık ve pratiktirler. Tek başlarına bir ekip gibi çalışabilir, her şeyi organize ederek bir an önce sonuca ulaşmak isterler. Hızlarına yetişilemeyebilir. Ancak onlar hızlanırken yanındakilere yavaşlıklarından dolayı baskı yapabilirler. Hareket ve dinamizm onlar için vazgeçilmez bir yaşam kaynağıdır. Bu özellikleri ile de hayatımıza hareketi, zekayı ve aklı beraberinde getirecektir. Bu türbülanslı durum ekonomi de de kendini gösterecek ve korkunun hakim olduğu oldukça inişli çıkışlı zor bir ay geçireceğiz..

Ancak en uzun geceleri yaşadığımız kış aylarını, kendimizi fazla yormadan, ön yargılarımızdan, güç saplantılarımızdan arınmak ve tüm ruhsal yüklerimizden kurtulmak için fırsata çevirebiliriz. Özellikle su enerjisinin yoğun olduğu bu ay; sevgiye, empatiye yönelelim ve uzlaşmacı olmaya çalışalım. Egolarımızdan sıyrılıp, farkındalığımızı artırarak tepkisel olmaktan vazgeçerek kendimizi iyileştirebilir, hayat derslerimizi tamamlamaya çalışabiliriz.

-Hayatımızdaki değişimlerden korkmayalım, belki bizim için çok daha güzel  olaylara neden olacaktır.

– Okumayı veya izlemeyi ertelediğimiz kitapları veya filmleri izleyerek yaşamımızı renklendirebiliriz

– Rutinlerimizin dışına çıkmakta fayda var

– Kazalara karşı dikkatli olarak, ağır ve tehlikeli sporlardan uzak durmaya çalışalım.

– Ruh ve beden sağlığımıza her zamandan daha fazla özen gösterelim.

Daha önce de belirttiğimiz gibi Farenin temsil ettiği su, YANG SU özelliklerini taşır ve Okyanusu temsil eder. Ve Su sizin iyi elementiniz ise güzel bir ay geçirebileceksiniz. Uyumlu burçları Öküz, Ejderha ve Maymun, Zıt burcu ise AT’tır. Ay boyunca Öküz burçları uyumlu bir ay yaşayacaklar.

Eğer Keçi, Domuz, Tavşan yıllarında veya gününde doğmuşsanız Fare size aşk getiriyor. Hem iş hayatınız hem de özel yaşamınız hareketlenecek, renklenecek ve daha fazla insanla tanışma imkânı bulacaksınız, daha sosyal olacaksınız. Günlerinizi renklendirip keyfini çıkarmaya çalışın.

Eğer Yang ağaç veya Yin toprak yılında veya gününde doğduysanız, Fare sizin koruyucu meleğiniz ve ay boyunca karşınıza size yol gösteren, koruyan ve size yardımcı olabilecek kişiler çıkacaktır.

Yukarıda belirttiğimiz gibi bu ay; eğer At yılında, ayında veya gününde doğmuşsanız Fare ile zıtlık yaşarsınız. Yine eğer haritanızda Tavşan varsa Fare ile zıtlık yaşarsınız. Ay boyunca mücadele içinde olabileceksiniz. Bu zıtlıklar, her zaman kötü değildir. Hayatımızda yapmaya cesaret edemediğimiz ancak olduğu zaman bizim için olumlu olacak olayları da gerçekleştirmemiz için zorlar ve pozitif bir getirisi olabilir. Ancak yine de risklerden uzak durmanızı ve olumlu değişimlere açık olmanızı söylemeden geçemeyeceğiz

Eğer zıtlık gün hanenizde ise (At/Tavşan gün hanenizde ise) ilişkilerinizde daha ılımlı, alçakgönüllü ve konuşmalarınızda daha net, anlaşılır olmaya özen gösterin. Küçük tartışmaları büyük kavgalara dönüştürmekten kaçının. Genel anlamda da risklerden uzak durmaya çalışmalısınız.

ARALIK AYI FENGSHUİ ENERJİLERİ İSE; (7Aralık 2021 – 5 Ocak 2022)

7 Aralık  2022 –  5 Ocak 2023

Merkez; Şanssızlık yıldızı ve çatışan enerjilerin yaratacağı olumsuzluklar bazı yaralanmalar ve kazalara   neden olabilir. Ayrıca romantik ilişkilerde de  ay boyunca sorunlar yaşanabilir ve bazıları ciddi boyutlara varabilir. Bu sektörü aktif kullananların burada altılı metal para bulundurmaları ve ay boyunca aceleci davranmamaları önerilir.  Öte yandan bu enerjiler kariyer içinde bazı fırsatlar yaratabilir. Bu  fırsatları  iyi  değerlendirmekte fayda var.

Kuzey;  Şanslı yönlerden biri olan bu alanda çokça zaman geçirenler işlerinde ve çalışmalarında  kendilerine şans getirecek ve para kazandıracak fırsatlarla karşılaşabilirler. Terfi ihtimali  de gündeme gelebilir.  Diğer taraftan ay boyunca  bazı sağlık sorunları  ihtimaline karşı  da dikkatli olmakta fayda var.

Kuzeybatı;  Kariyer ve işinizle ile ilgili konularda şanslı olabileceğiniz bu dönemde, yoğun çalışmanız ve fikirlerinizle dikkati çekebilir ve bu çabalarınızın sonuçlarını görebilirsiniz.  Öte yandan bölgeye denk gelen yıldızlar sağlık sorunlarına da neden olabilir. Gerekli kontrolleri yaptırmanızda fayda var.  Özellikle yaşlılar ve risk grubunda bulunanlar bu bölgedeki olumsuz enerjileri aktive edecek sesli ve hareketli objeler kullanmaktan kaçının.

Batı; Olumsuz Yönlerden biri…Çatışan enerjilerin etkisinden kendinizi korunmak için  dikkatli olmakta ve gerekli önlemleri almakta fayda var. Ağır ve keskin objelerden kendinizi koruyun.  Kavga olan ortamlardan  mümkün olduğunca uzak durun. Çıkan kavgaları büyütmemeye çalışın.  Hırsızlık  ve soygun ihtimaline  karşı da gerekli önlemlerinizi alın. Bu alanda kırmızı renk kullanarak olumsuz enerjileri dengeleyebilirsiniz.

Güneybatı; Olumsuz yönlerden bir diğeri… Hırsızlık, soygun ve kazalara karşı gerekli önlemleri almanızda fayda var. İşyerinde dedikodulardan uzak durmanız önemli.. zira yanlış anlaşılmalara ve kavgalara neden olabilecek bu olumsuz etkiler başınıza beklenmeyen işler açabilir.  Ayrıca özelikle yatak odası ve giriş kapısı bu yönde olanlar sağlığınıza  dikkat etmenizde fayda var. Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek gerekli önlemleri alabilirsiniz.

Güney;  Ay boyunca  bölgede bulunan bu enerjilere bağlı olarak hastalık, para kaybı veya tehlikeli durumlar ile ilgili şanssızlıklar yaşanabilir. . Özellikle yatak odası bu alanda olanlar stresten uzak durmalı ve sakinde kalıp sağlığına  özen  göstermeli..Yoğun temponuzdan uzaklaşıp dinlenmenizde fayda var..Olumsuz etkilerden korunmak için bu alanda metal rüzgar çanı kullanmanızı öneririz.

 Güneydoğu; Bu alanı aktif kullananlar, aile içi ve romantik ilişkilerde ve eğitim ile ilgili konularda şanslı bir dönemdesiniz. Özellikle yaratıcılık gerektiren alanlarda çalışanlar, akademisyenler ve öğrenciler; bu alanın olumlu  enerjilerinden mümkün olduğunca faydalanmaya çalışın…Bu alanda çalışmak üretkenliğinizi arttırırken  muhtemel yangın riskine karşı da dikkatli olmanızda fayda var. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler  için de şanslı bir dönem.

Doğu;Kişisel gelişim ve para şansı için olumlu olabilecek bir yön.. özellikle de giriş kapısı veya yatak odası bu alanda olanlar için… Yeni iş planlarına ve projelere başlayacak olanlar bu yönde daha çok vakit geçirmeli. Sabırlı olur akıllıca davranırsanız arzu ettiğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz. Bu alanda kırmızı renkli objeler kullanarak muhtemel tehlikeleri önleyebilir ve enerjileri dengeleyebilirsiniz.

Kuzeydoğu; Olumlu yönlerden bir diğeri. Bu bölgeyi aktif kullananlar için bolluk, bereket ve başarı şansı geliyor. Bu dönem boyunca yapılan iş anlaşmalarının başarılı olma ihtimali yüksek ve çalışanlar için de gelirlerde artış ihtimali olabilir.  Bu yıldızlar ayrıca  akademisyenleri,  ve mesleği yazarlıkla ilişkili olanları da olumlu etkileyebilir. Bu alanı aktive ederek bolca vakit geçirerek bu olumlu enerjilerden mümkün olduğunca faydalanmaya çalışın..

Değişen zamanla beraber mekanlarımızın da enerjileri sürekli değişmektedir.  Yenilenen  olumlu veya  olumsuz  bu enerjiler yaşadığımız mekanları ve bizleri de etkisi altına almaktadır.  Yukarıda mekanlarımızı ay boyunca etkileyecek çok genel  durumlardan bahsettik.  Oysa ki yaşadığımız alanların kuruluş yılları, içinde yaşayanların doğum tarihleri gibi bilgiler  birlikte ele alınıp, birbirleriyle olan etkileşimlerine göre  değerlendirilip, yorumlandığında farklılıklar göstermektedir.  Detaylı bilgi ve analiz için bizlerle irtibata geçip mekanlarınızın feng shui analizin yaptırabilirsiniz

Bir yanıt yazın