Mayıs (Yılan) ayı 2023 Güncelleme

KENDİ GEMİSİNE KAPTANLIK ETMEYEN, VARDIĞI LİMANA ŞAŞMAMALIDIR..  Tom ROBİNS

Çin takvimine göre Yaz mevsiminin de başlangıcı olan mayıs(yılan) ayına, 6 mayıs itibari ile giriyoruzArtık üzere her ay iki elementle temsil ediliyor ve  ayın elementleri ise, Ateş (Yılan) üzerinde yin ateş elementleridir. Yılan ayı Çin astrolojisinde değişimi, dönüşümü temsil eder ve yılanlar oldukça özel hayvan olarak kabul edilir. Güçlü sezgilere sahiptirler..Yaz mevsiminin başlaması ile senenin başından beri eksikliğini duyduğumuz ateş elementinin etkilerini hissetmeye başlıyoruz. Ateş enerjisi, optimizmi, umudu ve yenilenmeyi beraberinde getirecek. Uzun zamandır yaşadığımız sıkıntıları atmak için fırsatlar yakalayabileceğiz. Yin ateş(yılan), üzerindeki Yin ateş arasında uyumlu bir ilişki var ancak ateşin desteklenmiş olması insanların daha fevri davranmasına, ağaçtan gelen agresiflik de dediğim dedikliğe neden olabileceği için iletişime dikkat etmemizde yarar var. Ayın element özelliklerine bakacak olursak, Yin ateş, mum ışığı gibi zariftir ama etkisi çok yıkıcı ve yakıcıdır. Bu nedenle yaşayacağımız olayların etkisi keskin olacaktır. Ay boyunca tüm rutinlerimiz değişecek, kesin bitişler ve yeni başlangıçlar yaşayabileceğiz. Tüm bu veriler bizlere, Mayıs ayının oldukça önemli olaylara gebe ve oldukça dinamik bir ay olacağını gösteriyor diyebiliriz.

 Mayıs, bazılarımız için Nobelman; eğer 2 ve 3 ile biten yıllarda (1962, 1973, 1982, 1993, vb.) veya Yang su ve/veya Yin su gününde veya yılın da doğmuşsanız Yılan sizin için Nobleman yani koruyucu melek. Şans sizden yana. Ay boyunca korunacak, kollanacaksınız. Planladığınız projelerinize başlayabilirsiniz. Karşınıza size yardımcı olacak, yol gösterecek insanlar çıkacaktır.

Eğer haritanızda domuz veya yılan varsa domuz/ yılan zıtlığı yaşayacaksınız.

– Yılan eğer gün hanenizde ise; daha dikkatli olun ve ilişkilerinize daha fazla özen göstererek küçük tartışmaları büyütmeyin.

– Eğer ay hanenizde ise; evinizin Feng shui’sine özen gösterin. Değişikliklere karşı kucaklayıcı olun ve değişikliğin her zaman kötü değil bazen hayrımıza olacağını unutmayın.

-Trafikte daha dikkatli ve sabırlı olun. Gideceğiniz yere olabilecek aksiliklere karşı daha erken gitmeye çalışın.

Eğer doğum haritanızın sütunlarında Kaplan, Yılan ve Maymun birlikteliği varsa, Yılan+Kaplan+Maymun birleşimi penaltı cezası getirecektir. İlişkilerinizde, partnerinizin, sizi üzecek pek çok karanlık yanını görmenizi sağlayacaktır ve bu ay bizleri konfor alanımızdan çıkmaya zorlayacaktır. Tabii ki tüm ilişkilerin inişleri de çıkışları da vardır daha anlayışlı olmaya çalışırsak daha rahat atlatabiliriz. Özellikle dikkat etmemiz gereken durumlardan en önemlisi ise; sağlığımız. Azami özeni göstererek, ağır ve riskli sporlardan uzak durmalıyız. Konuşmalarımıza ve yaptıklarımıza dikkat etmeli her türlü risklerden uzak durmaya çalışalım diyoruz.

Feng shui enerjileri;  6 Mayıs 2023 – 5 Haziran 2023

Merkez;(4,5); Bu ayın şanssız yönlerinden biri. Her alanda bazı şanssızlıklar ve zorluklar  yaşanabilir. Bazı beklenmedik harcamalar ve para kayıplarının yanısıra aldatılmalara ve yanılgılara da açık bir dönem. Sağlık ile ilgili konularda da beklenmedik problemlerle ve harcamalarla karşılaşabilirsiniz. Bu alanda mümkün olduğunca vakit geçirmekten kaçınmanızı, sesli ve hareketli objeler kullanmamanızı öneririz.                           

Kuzey (9,1); En şanslı diyebileceğimiz alanlardan biri. Bu alanda mümkün olduğunca vakit geçirmenizi öneriyoruz. Zira bir araya gelen bu olumlu enerjiler   karşınıza bolluk, refah ve şöhret, tanınmak  için güzel fırsatlar çıkarabilir. Değerlendirmeye bakalım. 

Kuzeybatı; (5,6); Ay boyunca şanslı olacak yönlerden bir diğeri. Özellikle giriş kapısı bu yönde ise; kariyer gelişiminde ve /veya iş geliştirme ile ilgili bazı fırsatlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu fırsatlardan mümkün olduğunca  faydalanmaya çalışın.

Batı (6,7); Bu bölgedeki enerjiler kıskançlık, tartışma, kavga gibi olumsuz duyguların ortaya çıkmasına neden olacak durum ve koşulları ortaya çıkarabilir.  Bu olumsuz duygulara kapılmadan daha serinkanlı hareket etmenizi öneririz. Keskin uçlu objeleri kullanırken yaralanmalara karşı da dikkatli olunmalı.   Ayrıca özellikle giriş kapısı bu yönde olanlar hırsızlık ihtimaline karşın gerekli güvenlik tedbirlerini almanızda fayda var. Bu alanda tuzlu su bulundurmanız bu olumsuz enerjileri dengelemekte yardımcı olacaktır.

Güneybatı (1,2); Bu alandaki enerjiler sağlık ile ilgili problemlere, ufak tefek aksiliklere veya kazalara neden olabilir. Özellikle yatak odası bu alanda olanları etkilenme ihtimali daha yüksek. Ayrıca, ilişkilerde de problemler yaşanabilir,  özellikle aile içinde eşler arasındaki anlaşmazlık durumlarında sakin kalmakta fayda var.  Bu alanların aktif kullanılmaması ve bu alanda bulunan hareketli ve/veya sesli objeleri mümkün olduğunca kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Öte yandan altılı para ve metal objeler kullanarak da bu enerjileri dengeleyebilirsiniz. 

Güney (8,9); En şanslı alanlardan biri. Eğer giriş kapınız, çalışma ve oturma alanlarınızdan biri bu bölgede ise  bolluk ve bereket dolu şanslı bir dönem sizinle.. Kariyerinde ilerlemek, bolluk ve refah içinde geçirmek isteyenler; bu alanı mümkün olduğunca  aktif kullanın,  davet verin , müzik  dinleyin, dans edin, çalışın…

Güneydoğu; (3,4); Yaratıcılık ve iletişim alanlarında çalışanlar, akademik çalışma yapanlar için olumlu etkiler içeren bir yön.. Yazarlar ve öğrenciler; motivasyonunuzu  ve yaratıcılığınızı arttıracak bu olumlu etkilerden mümkün olduğunca faydalanmanızı öneririz.  Öte yandan bu enerjiler aile içi ilişkilerde ve evlilikte birtakım problemler yaşanmasına neden olabilir. Dikkatli ve uyanık olmakta da fayda var. 

Doğu; (2,3); Çatışan enerjilerin bir araya geldiği olumsuz yönlerden bir diğeri… Ay boyunca bu alanda da şansızlık, kavga ve tartışma yaratacak olumsuz enerjiler söz konusu. Gerek işyerinde gerekse aile içi ilişkilerde gerilim oluşturacak durumlar var. Bu bölgedeki yıldızların etkisiyle kavgaya varan  tartışmacı ortamların oluşma ihtimaline karşın sakin davranmanızda fayda var. Olumsuz enerjileri dengelemek için bu alanda kırmızı renkli objeler kullanabilirsiniz. Ayrıca bu alanı mümkün olduğunca kullanmayarak, sesli objeler kullanmaktan uzak durmalısınız.  

Kuzeydoğu(7,8); Ay boyunca etkili olacak olumlu enerjiler bazı yarışmacı koşullarda sizi destekleyecek. Genişleyen ve büyüyen fırsatlarla birlikte bolluk ve refahın artmasını sağlayacak bu etkilerden faydalanmanızı öneririz. Özellikle giriş kapısı ve çalışma odası bu yönde olanlardan; kariyerini ilerletmek, işini kurmak veya geliştirmek isteyenler bu alanda çalışmanızı veya proje hazırlamanızı tavsiye ediyoruz.

 Değişen zamanla beraber mekanlarımızın da enerjileri sürekli değişmektedir.  Yenilenen  olumlu veya  olumsuz  bu enerjiler yaşadığımız mekanları ve bizleri de etkisi altına almaktadır.  Yukarıda mekanlarımızı ay boyunca etkileyecek çok genel  durumlardan bahsettik.  Oysa ki yaşadığımız alanların kuruluş yılları, içinde yaşayanların doğum tarihleri gibi bilgiler  birlikte ele alınıp, birbirleriyle olan etkileşimlerine göre  değerlendirilip, yorumlandığında farklılıklar göstermektedir.  Detaylı bilgi ve analiz için bizlerle irtibata geçip mekanlarınızın feng shui analizini yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın