Temmuz (Keçi) ayı 2023 Güncelleme

‘DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY, DEĞİŞİMİN KENDİSİDİR..’ HERAKLİTUS

Çin takvimine göre yaz mevsiminin son ayı olan Temmuz başladı..Hala biz yaz mevsiminde olabiiliriz ancak mevsim olarak sonbahar etkilerini görebileceğiz. Ayın elementleri ise, Keçi (Yin Toprak) üzerinde, Yin Toprak. İçinde bulunduğumuz Temmuz (KEÇİ) ayı belirttiğimiz gibi güçlü bir toprak elementidir ve bu ay toprak desteği de alarak daha da kuvvetlenmiş olarak, Sonbahar (metal) mevsimine girmeden önce dönüşüm ve istikrarı temsil eden metalin, en kuvvetli toprak elementi olarak güçlenmesini sağlayacaktır. Bu ay bitiminde senenin yarısını bitirmiş olacağız ve sonbaharın metal enerjisiyle yin enerjinin yavaş yavaş yükselişine, günlerin her gün biraz daha kısaldığına şahit olacağız. Küresel ısınmanın getirdiği mevsim değişiklikleri de dünyayı ve ülkemizi etkilemeye devam ediyor ve mevsim değişikliklerini ciddi olarak hissetmeye devam edeceğiz. Ertelediğimiz, kaçtığımız veya karşılaşmaktan korktuğumuz her konu ile yüzleşip sonlandırabileceğiz. Farkındalığımıza odaklanırsak maddi olarak da biraz rahat nefes alma durumlarına sahip olabileceğiz. Hem bireysel hem de ülke olarak düzen değişiklikleri yaşayabiliriz. Temmuz ayı özellikle değişime, dönüşüme açık olanlar ve farkındalık geliştirebilenler için olumlu etkileşimler sağlayacak.

Ay boyunca doğa olayları (depremler, toprak kaymaları)  bu nedenle dikkatli olalım diyoruz. Kişisel olarak risk almaktan uzak duralım ve endişeli ruh durumuna izin vermeyelim. Hayatımızdaki hiçbir şeyin kalıcı olmadığının farkında olalım, mümkün olduğunca güneşin tadını çıkararak, imkânımız varsa bol bol yüzerek, açık havada çıplak ayak toprağa basarak veya meditasyon yaparak sakinde kalmaya çalışalım…

Gelelim bu ayki etkileşimlere;

Eğer; haritanızda gün ya da yıl hanenizde Yang Ağaç, Yang Toprak veya Yang Metal varsa Temmuz (Keçi) sizin koruyucu meleğiniz. Pek çok konuda yardım alabileceğiniz, size yol gösteren insanlarla tanışabilirsiniz.

Ancak; Haritanızın herhangi bir sütununda öküz varsa bu ay zıtlık durumu söz konusu. Bulunduğu sütuna göre olaylar yaşayabilirsiniz. Önerimiz, konuşmadan önce bir kere daha düşünüp öyle konuşmanız, ani tepkiler yerine sakinde kalarak, daha anlaşılır konuşarak, yanlış anlamaları önlemeniz ve her türlü risklerden uzak kalmanız.

Eğer; Haritanızda Köpek ve Öküz her ikisi birden bulunuyorsa bu ay toprak cezası var ve dikkatli olun diyoruz. Sağlığınız konusunda özellikle hassas davranarak, bol antioxidanlı yiyecekler yemeye, stresten uzak durmaya, risk almamaya, bol su içmeye özen gösterin. Tehlikeli sporlardan uzak durarak, trafikte daha dikkatli olmaya çalışın. Ancak toprak elementi sizin iyi elementinizse güzel bir temmuz bekliyor sizleri keyfini çıkarın.

Temmuz 2023 Feng Shui enerjileri;  7 Temmuz 2023 – 7 Ağustos 2023

Merkez(4,3);  Bu alandaki enerjilerin etkisiyle bazı dedikodular veya yanlış anlaşmalardan  kaynaklabilecek  kavgacı bir tutum içinde olabilirsiniz.  Böyle durumlarda ve ikili ilişkilerinizde sakin kalmaya gayret göstermelisiniz. Yoksa bazı maddi kayıplar söz konusu olabilir.   Bu alanlarda kırmızı renk kullanarak  olumsuz etkileri azaltabilirsiniz.

Kuzey(9,8); Olumlu enerjilerin birbirini desteklidiği en şanslı diyebileceğimiz bu alanda mümkün olduğunca çok vakit geçirin. Bolluk ve bereket getiren bu olumlu enerjilerin etkkisiyle gelirlerinizde artış olma ihtimali çok yüksek. Ay boyunca  bu bölgede  birçok alanda kutlanmaya değecek güzel süprizler olabilir. Aile büyükleri, işlerinde daha çok para kazanma şansı yakalayabilecek. Bu olumlu enerjilerden daha fazla yararlanabilmek için bu alanı daha sık kullanarak aktive etmek de fayda var.  Öte yandan aile büyükleriyle aranızda  gerilim yaratabilecek bazı problemler söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda  sakin olunması ve olayları fazla büyütülmemenizi tavsiye ederiz.

Kuzeybatı (5,4); Sınavlara hazırlananlar ve bilgi birikimini arttırmak isteyenler için ay boyunca kullanabilecekleri bir alan. Ayrıca uzun dönemli ilişki ve arkadaşlık isteyenler de bu alandan faydalanabilir.  Bu olumlu enerjinin etkisinden faydalanmak isterken hareketli ve sesli objeleri kullanmaktan kaçınmalıyız. Bu bölgede  çalışarak ya da okuyarak vakit geçirebilir ve metal objeler kullanarak olumsuz etkileri hafifletebiliriz.

Batı (6,5); Ay boyunca bu alanda etkili olacak olumsuz enerjilere karşı  dikkatli olunmasında fayda var. Bu alandaki enerjiler nakit sıkıntısına neden olurken sağlık problemlerine de neden olabilir.  Panik, korku ve gerginlikler  tartışmalara neden olabilir.  Sakin ve sabırlı olmakta fayda var. Sesli ve hareketli objeleri kullanmaktan kaçınmalı ve kişisel korunma sembollerini yanımızda taşımalııyız.

Güneybatı (1,9); Bu alanda biraraya gelen  olumlu enerjilerden mümkün oduğunca yararlanmaya çalışın.  Bu enerjilerin etkisiyle gelirlerde ve nakit akışında bir iyileşme yaşanabilir.  İşletmesi olanlar, yeni projelere imza atarak veya yeni müşteriler edinerek gelir artışları elde edebilirler. Bu alanda bol bol vakit geçirerek ve hareketlli- sesli objeler kullanarak bu olumlu enerjileri aktive edebilirsiniz. 

Güney (8,7); Aydan gelen olumsuz etkiler nedeniyle dikkatli olunması gereken yönlerden bir diğeri…özellikle de giriş kapısı bu alanda olanlar  güvenlik önlemlerini gözden geçirmelidir. Paranızı ve değerli eşyalarınızı kilit altına alın. Para kaybına neden olabilecek durumlarla karşılaşmamak içinde çok dikkatli olmakta  fayda var. Bu alanda tuzlu su kullanabilirsiniz.

Güneydoğu  (3,2) Bu bölgede hastalık ve çatışma yaratan enerjiler bulunmakta. Gerginlik yaratan bu  enerjiler nedeniyle hem bireysel hem de  iş ilişkileri bu olumsuzluktan etkilenebilir.  Bu durumdan özellikle de meslekleri insanlarla birebir ilişkili olanlar  daha fazla etkilenebilirler. Bu bölgede fazla vakit geçirmeyerek ve metal objeler kullanarak bu olumsuz enerjilerin etkisini hafifletebilirsiniz.

Doğu (2,1);  Aydan gelen olumlu etkiler  bu alanları aktif olarak kullananlara eğitimde başarı şansı ve kariyerlerinde ilerleme imkanı vermekte.  Diğer yandan sağlık ile ilgili konularda olumsuz etkilerden korunmak için dengeli beslenmeyi ve dinlenmeyi ihmal etmemekte fayda var.  Bu alanda da metal objeler ve kişisel sembollerinizi kullanabilirsiniz.

Kuzeydoğu  (7,6) ; Bu alandaki enerjilerin  etkisiyle daha gergin ve endişeli  olabiliriz. Bu nedenle mümkün olduğunca sakin olmalı ve tartışmacı tutumdan kaçınmalıyız. Ayrıca bu alanda keskin metal objeleri kullanmaktan kaçınmalıyız. Özellikle giriş kapısı bu alana denk gelenler de bu bölgede gerekli emniyet tedbirlerini ihmal etmemeli. Öte yandan çok çalışan ve çabalayanlar. her türlü yarışmacı koşullarda  şanslı olmalarını sağlayan enerjiler ve mentör şansı ile desteklenmektedirler. Bu  alanda  üçlü bambu ve tuzlu su kullanarak bu( enejileri dengeleyebilirsiniz

Değişen zamanla beraber mekanlarımızın da enerjileri sürekli değişmektedir.  Yenilenen  olumlu veya  olumsuz  bu enerjiler yaşadığımız mekanları ve bizleri de etkisi altına almaktadır.  Yukarıda mekanlarımızı ay boyunca etkileyecek çok genel  durumlardan bahsettik.  Oysa ki yaşadığımız alanların kuruluş yılları, içinde yaşayanların doğum tarihleri gibi bilgiler  birlikte ele alınıp, birbirleriyle olan etkileşimlerine göre  değerlendirilip, yorumlandığında farklılıklar göstermektedir.  Detaylı bilgi ve analiz için bizlerle irtibata geçip mekanlarınızın feng shui analizini yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın