Ağustos (Maymun) ayı 2023 Güncelleme

KENDİNE İNANANIN BAŞKALARINI İKNA ETMEYE İHTİYACI YOKTUR.. Lao TZU

Hoş geldin Maymun ayı! Çin takvimine göre, 07 Ağustos’tan itibaren Temmuz’un getirdiği toprak enerjisine ve kavurucu Yaz ‘a veda ederek Sonbahar’a merhaba diyeceğiz. Anımsayacağınız gibi her ay iki elementle temsil ediliyor ve Ağustos’un elementleri de Maymun (Yang Metal) üzerinde Yang Metal’tir.

Gelelim bu ayki etkileşimlere;

Pek çok olumsuz olay yaşadığımız ve halen yaşamakta olduğumuz her birimizi derinden üzen yangınlar ay boyunca bizleri etkiledi. Temmuz ayından yara almadan çıkabilmişsek kendimizi şanslı saymalıyız. Umarım herkes fazla yara almadan çıkabilmiştir. Ay boyunca oldukça önemli olaylara tanıklık etmek zorunda kaldık. Yangınlar, toprak kaymaları, sel baskınları ve tüm bu olaylara bağlı maalesef can kayıpları. Geçen ay değişim ve dönüşüm, döngüsüne geçilmiş ve yılın ikinci yarısına yani yin enerjiye geçiş başlamıştı. Önceki yorumlarımızda, Toprak elementi için Doğanın annesi demiş, Metal elementini de babası olarak tanımlamıştık. Bu durumda çok güçlü Metal etkilerine sahip ağustos ayı ile Babanın temsil ettiği güven ve destek duyguları da hayatımızda harekete geçecek ve Metal enerjisiyle birlikte değişim ve dönüşümleri yaşamaya başlayacağız. Ayın elementleri, metal ve metal arasındaki uyum bizleri kandırmasın, birbirini destekleyerek daha da güçlenen metal elementi ile oldukça agresif olaylara tanık olacağımız bir aya girdiğimizi hatırlayalım. Kazalar, su baskınları, silahlı çatışmalar ve isyanlarla dolu bir ayın bizleri beklemekte olduğunu söyleyebiliriz. Mevsim özelliklerine dönersek; Sonbaharın özelliği olan yaprakların dökülmeye başlaması, günlerin kısalması ve canlı renklerin yerini güz renklerine bırakması, göçmen kuşların gitmesi aynı zamanda bitişleri de çağrıştıracağı için hafif depresif bir ruh halini de beraberinde getirecektir. Ancak bizler tüm hüzünleri ardımızda bırakarak, kinlerimizden, kötü ve dogmatik düşüncelerimizden arınmaya çalışarak, yeniliğe açık olmaya gayret edelim. İyi düşünerek iyiliği ve güzelliği çağıralım ve değişimlerimizi olumluya dönüştürelim…

Yine bir başka uyarım da rutinlerimizden çıkmaktan, yeniliğe açık olmaktan korkmayalım, ‘Aradığımız hazine belki de girmekten korktuğumuz mağaradadır’ ve bizi tetikleyecek motivasyonu bu ay getirecek. Farkındalığımızı arttırarak olabilecek her türlü değişimi zorunluluktan çıkarıp isteyerek yapalım ve hayatımızın fırsatına dönüştürelim.

Sağlığımıza gelince; metal bizim akciğerlerimizi temsil eder ve her nefesimiz bizi arındırır. Tahammülsüzlüğümüzün artacağı bu dönemde, eğer ruhen de arınır, korkularımızı, kinlerimizi, kızgınlıklarımızı ve öfkemizi de yok edebilirsek cennetten gelecek tüm nefeslere açık olabiliriz. Bedenen ve ruhen bir nevi detoks yapar mevsim geçişine hazırlayabiliriz vücudumuzu. Tabii ki temiz havayla dolduracağımız akciğerlerimiz, bizi bronşitten, astımdan ve viral enfeksiyonlara yakalanmaktan koruyacaktır. Aynı zamanda sağlıklı akciğerler, sağlıklı cilt demek. Akciğerlerdeki bozukluk, egzama, cilt kuruluğu ve ciltte donukluk gibi reaksiyonlarla kendini gösterecektir. Bol bol su tüketmeyi ve açık havadan yararlanmayı ihmal etmeyelim…Astroloji yıldızlarına gelince: Eğer; doğum yılınız veya doğduğunuz gün Yin Wood veya Yin Earth ise Maymun sizin için NOBELMAN, yani ay boyunca size yol gösterecek, yardımcı olacak insanlarla karşılaşacaksınız, işleriniz daha iyi olacak.

Eğer; Kaplan, At veya Köpek senesi veya gününde doğduysanız, Maymun sizin için seyahat yıldızı. Ay boyunca hareket halinde olacaksınız.

Eğer; haritanızın herhangi sütununda Kaplan varsa bu ay harekete hazır olunuz. Maymunlar, Kaplan burçları ile zıtlık yaşarlar ve bu durum onların hareket halinde olmalarına yol açar. Haritalarında Kaplanın bulunduğu sütuna göre etkileşim yaşayacaklardır. Eğer gün haneniz Kaplan ise; ev veya ilişkinizde değişimler yaşayabilirsiniz. İlişkilerimizde biraz daha affedici, kibar, anlaşılır ve sabırlı olmamızda yarar var, küçük tartışmaları büyütmeden, uzatmadan kapatmak, sonradan pişmanlık duyacağımız olayları önleyecektir. Eğer ay hanenizde ise; Kariyerinizde veya işinizde değişim olabilir, yıl hanesinde ise sosyal hayatınız oldukça hareketli olacak. Eğer saat sütununuzda Kaplan varsa yatırımlarınızda dikkatli olun diyoruz.

Eğer; Haritanız da Kaplan ve Yılan her ikisi birden bulunuyorsa bu ay kazalara ve yangın ihtimaline karşı dikkatli olun, tehlikeli sporlardan uzak durarak, trafikte daha dikkatli olmaya çalışın. Sağlığınız konusunda hassas davranarak, bol antioksidanlı yiyecekler yemeye, stresten uzak durmaya, risk almamaya, bol su içmeye özen gösterin.

Maymun burcu, Ejderha ve Fare ile bir araya geldiğinde su uyumu oluşuyor.  Haritanızın sene-ay-gün veya saat sütununuzda Ejderha ve Fare olanlar bu ay su uyumu yaşayacaklar ancak uyum dememize bakmayın bu yoğunluk sizde su dengesizliğine de neden olabileceğinden idrar yolları ve böbrek rahatsızlıklarına karşı dikkatli olmanızda fayda var. Su; kişisel elementinize göre ne anlama geliyorsa (Dost, kaynak, para, güç, yetenek) hayatınızın bu yönünde yoğunluk yaşayabilirsiniz.

Feng Shui enerjileri ise; 8 Ağustos 2023 – 7 Eylül 2023

Merkez (4,2); Bu alanda ay boyunca  etkili olacak  enerjiler nedeniyle  sağlığınız ile ilgili konularda bazı problemlerle karşılaşma ihtimali olabilir.   Sağlığınıza  özen göstemenizde ve şikayetlerinizi ciddiye almanızda fayda var. Diğer taraftan bu bölgedeki  enerjiler  akademik çalışmalarda bulunanları  ve yazarları  olumlu yönde desteklemektedir. Özellikle yatak odası ve giriş kapısı bu alanda olanların, sağlıklarına ve eşleriyle olan ilişkilerine dikkat etmesinde fayda var.  Bu alanı mümkün olduğunca aktive etmemekte ve altılı metal para bulundurmakta fayda var 

Kuzey (9,7); Bu ay bu alanda para kayıplarına neden olabilecek bazı olumsuz enerjiler bulunmakta. Hırsızlık ihtimaline veya her türlü tehdide  karşı  dikkatli olmakta ve  bu süreçte kimseye güvenmemekte fayda var.   Evinizde ve çevrenizde gerekli güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olun. Bu alanın mümkün olduğunca kullanılmaması ve tuzlu su bulundurulmasını  tavsiye ederiz. 

Kuzeybatı (5,3) ; Olumsuz enerjilerin biraraya geldiği diğer bir yön… Özellikle işinizle ilgili  konularda  etkili olabilecek  kötü şansa karşı dikkatli olun.  Bu nedenle yeni anlaşmalara girmekten ve herhangi bir anlaşma imzalamaktan kaçınılmasında fayda olacaktır.  Bu alanı aktif kullananlar ya da çalışma masası veya giriş kapısı bu yönde olanların daha fazla etkilenebileceği bu durumda nakit akışında problemler yaşanabilir. Bu alanı mümkün olduğunca kullanmamak ve sesiz bırakmakta fayda var. Bu alanda kırmızı renk kullanarak olumsuz enerjilerin etkisini azaltabilirsiniz.

Batı (6,4);Yaratıcılık gerektiren alanlarda çalışanlar, yazarlar,  öğrenciler bu alandaki olumlu enerjilerden mümkün olduğunca faydalanmak için burada daha çok vakit geçirin, çalışın ve okuyun. Bu çalışmaların maddi karşılığını da alabileceğiniz bir dönem. Ayrıca ay boyunca romantik ilişkileri de destekleyici bu olumlu enerjilerin etkisini de hissedebilirsiniz.

Güneybatı (1,8); Bu ayın en şanslı alanlardan biri… Özelllikle de giriş kapınız bu yöndeyse. Kariyerinizde önemli bir şans elde edebilirsiniz . Bu bir terfi,  gelirde  artış ya da işinizi geliştirmek  ile ilgili olabilir.  Çocuklarla, sevdiklerinizle aranızda  olabilecek bazı yanlış anlaşılmalara dikkat…Kendinizi kontrol etmenizde fayda var.  Olumlu enerjilerden daha çok faydalanabilmek için burada mümkün olduğunca vakit geçirmekte fayda var.  

Güney (8,6); Bu bölgeyi sıklıkla kullananlar ve giriş kapısı bu yönde olanlar için bolluk, bereket ve tanınma ile ilgili konularda fırsatlar karşınıza çıkabilir.  Bu fırsatlardan mümkün olduğunca yararlanmanın yolunu bulmaya çalışmakta fayda var.  Özellikle de giriş kapınız bu yönde ise çok iyi aydınlatıldığından emin olun.. Bu bölgeyi mümkün olduğunca aktif kullanarak buradaki olumlu enerjilerden faydalanılabilir.  

Güneydoğu (3,1); Refah, terfi ve kariyerde ilerleme  fırsatları yakalamak isteyenler  bu ay boyunca geçerli olabilecek bu olumlu enerjilerden faydalanabilirsiniz. Öte yandan iş ortamında dedikodu, çekememezlik ve çatışma ihtimalini de gözönünde bulundurmakta fayda var.  Hatta bazı anlaşmazlıkların yargıya taşınma ihtimali bile mümkün. Bu nedenle çatışmalı durumlarda sinirlerimize hakim olmalı ve sinirlenmemeye çalışmakta fayda var.  Olumlu enerjileri aktive ederken dikkatli olmalı ve fazla hareketli ve sesli objelerin kullanımından  da kaçınmalı.

Doğu  (2,9); Sağlığı tehdit eden olumsuz enerjilerin etkisi  bu ay  bu bölgede daha da artmakta…  Bu nedenle bu bölgenin mümkün olduğunca  kullanılmaması, sesli ve hareketli objelerle aktive edilmemesinde fayda var.  Beslenmemize dikkat etmeli ve dinlenmeyi de ihmal etmemeliyiz. Olumsuz enerjilerin etkisini azaltmak için başucunda tuzlu su bulundurulması tavsiye edilir.

Kuzeydoğu (7,5); Bu ay fazla vakit geçirilmemesi önerilecek alanlardan biri diğeri…Bu bölgeye düşen bu enerjiler  kargaşa, kaza, kavga veya hırsızlık gibi kötü şansa neden olabilir.  Burayı mümkün olduğunca sessiz ve sakin tutmalı ve gerekli önlemleri almalıyız.  Koruma amaçlı istediğimiz tılsımları veya bir metal rüzgar çanı  asılabilir.

Yukarıda verilen bilgiler bu ay için geçerli olan genel bir değerlendirmedir. Evinize veya işyerinize özgü ayrıntılı durum; inşa edildiği dönem ve mekanların planları dikkate alınarak yapılacak ayrıntılı incelemeler ve çalışmalar sonucu ortaya çıkar. Kendinizin / aile bireylerinizin şanslı dönemlerini ve yaşadığınız mekanların enerjisini öğrenmek için iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

BOL BEREKETLİ, SAĞLIKLI VE SEVGİ DOLU BİR AY DİLİYORUZ….

Sevgiyle kalın…

Bir yanıt yazın