Kasım (Domuz) ayı 2023 Güncelleme

HAYAT GERÇEKTEN BASİT, AMA BİZ ONU KARMAŞIK HALE GETİRMEKTE ISRAR EDİYORUZ..  KONFÜÇYÜS

Çin takvimine göre 7 Kasım itibariyle Domuz / Yin su ayına girmiş olacağız. Domuz (Kasım) ayı, Çin takvimine göre kış mevsiminin de başlangıcıdır ve bu ay Domuz ( yin su) üstünde Yin su elementi ile temsil ediliyor.

Oldukça zorlu ve maalesef üzücü olaylarla dolu Ekim ayını geride bıraktık ancak pek de güvenli olmayan ve bir o kadar da zor geçecek Kasım ayı bizleri beklemekte. Bu ay boyunca yaptığınız veya yapmayı düşündüğünüz her şey için iki kez düşünmenizi öneriyoruz. Hayatımızda ve vücudumuzda, dönüşümleri, tamamlamaları yaşayabileceğimiz Kasım ayında, kendimizi ve çevremizi iyi gözlemleyerek, farkındalığımızı artırabiliriz. Yang enerjiden Yin enerjiye geçmemiz nedeniyle de Yin suyun naif, zarif ve nazik yapısı, Domuzun anaç, saf ve arkadaş canlısı enerjisiyle birleşerek ay boyunca bizleri bir nebze olsun rahatlatabilir. Hiç ateş elementinin olmaması, su elementlerinin yoğun olması, korkulara gark edecek bizleri. Gelecek endişesini ve kaygıyı artıracaktır. Bu durum para harcamalarını kısıtlamaya neden olacak ve zaten kötü olan ekonomi de daralmalar devam edecektir. Tüm bu olumsuzlukların yanında Domuz(kasım) bazılarımız için Nobleman yani koruyucu melek. Eğer doğum haritanızda doğduğunuz gün ve/veya yılda Yang Fire veya Yin Fire varsa Domuz sizin koruyucu meleğiniz. Ay boyunca korunacak, kollanacak, işlerinizi daha kolay halledebileceksiniz. Karşınıza size yol gösteren insanlar çıkacaktır. Yararlanmaya bakın.

Domuzlar; Yılanlarla zıtlık yaşarlar. Doğum haritanızın herhangi bir sütununda Yılan varsa daha dikkatli olun. Eğer Yılan gün hanenizde ise, eşinize karşı daha sabırlı ve affedici olmaya özen göstermelisiniz. Küçük atışmaların büyük kavgalara dönüşmesini önlemek için daha anlaşılır ve net olmaya çalışın. Bol seyahat edebilirsiniz ancak tehlikeli sporlardan, hızlı araba kullanmaktan kaçınmalısınız ve sağlığınıza özen gösterin.

Domuzların aynı zaman da kendilerine karşı cezaları vardır. Ay boyunca haritalarında özellikle gün hanesinde domuz olanlar daha fazla sakarlık yapabilirler ve kendilerini daha fazla yormaya veya üzmeye meyilli olabilirler. Biraz daha dikkat!.

Bahsettiğimiz cezalar bazen bize şans olarak da dönebilir. Ertelediğimiz veya yapmaktan çekindiğimiz pek çok işimizi yapmamıza neden olabilir. Karşımıza çıkan olayları fırsata çevirmek için uygun zamanlardır.

Bu ay yapabilecekleriniz;

– Yaşam alanlarınızın FengShui sini gözden geçirin

– Küçük hafta sonu kaçamakları yapabilir, yeni yerler keşfedebilirsiniz tabii sağlığınıza dikkat ederek

– Stresinizi yok etmeye çalışarak, açık havada bol oksijen eşliğinde yoga veya meditasyon yapabilirsiniz

– Olabilecek yanlış anlaşılmaları önlemek için daha açık ve net konuşabilir, sakin ve sabırlı olmaya çalışabiliriz.

Dinlenmek ve yenilenmek için uygun zamanlardayız. Kendimizi uzun kış günlerine hazırlayabiliriz.

Son söz olarak ise; değişime, dönüşüme hazır olalım, an’da kalalım..

Kasım 2023 FENG SHUİ Enerjileri ise; 7 Kasım – 6 Aralık 2023

Merkez  (4,8); Ay boyunca hem kariyerinizi hem de gelirlerinizi olumlu etkileyecek enerjilerden daha fazla faydalanmak isterseniz bu alanda mümkün olduğunca çok vakit geçirmeye çalışın diyoruz. Gelen bu olumlu enerjileri iyi değerlendirebilirseniz uzun zamandır hayal ettiğiniz bir işi ya da işinizdeki terfiyi ya da beklediğiniz bir nakit akışını elde edebilirsiniz. Akademik çalışmalarda ve sınavlarda da başarı sizleri bekliyor.   İkili ilişkilerde de uyumlu olacağınız güzel ve eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.  Bekarlar sizler için ise; uzun zamandır hayal ettiğiniz biri ile karşılaşma ihtimali var.  Bu olumlu enerjilerden mümkün olduğunca faydalanmaya bakın.. 

Kuzey (9,4); Olumlu enerjilerin bulunduğu bu alanda mümkün olduğunca çok vakit geçirin deriz. Öğrenciler; özellikle yaratıcılık gerektiren konularda  çalışmalarınızı destekleyici bu olumlu enerjilerden faydalanabilmeniz için bu bölgede daha fazla vakit geçirmeniz iyi olur. Ikili ilişkiler de bu olumlu enerjilerin etkisinde.. 

Kuzeybatı (5,9); Dikkatli olunması gereken bu alanda özellikle sağlık ile ilgili konularda gerekli önlemleri almanızı öneririz. Yediğinize içtiğinize dikkat etmeli ve gerekli kontrolleri zamanında yaptırmalısınız. İş ile ilgili konularda bazı şanslı durumları yakalama ihtimaliniz olabilir fakat her durumda tetikte olmalı, çaba göstermeli ve bütün olası durumları birlikte incelemelisiniz. Bazı durumlarda aceleci davranmanız ve/veya agresif tutum sergilemeniz sizin aleyhinize sonuçlar doğurabilir.  Olumsuz etkileri hafifletmek için metal obje veya rüzgar çanı kullanmanızda fayda var.

Batı (6,1); Şanslı yönlerden bir diğeri olan bu alanda özellikle iş ve eğitim konularını olumlu etkileyecek enerjiler bulunmakta. Özellikle de oturma odanız ve giriş kapınız bu yönde bulunuyorsa..Oluşabilecek ufak tefek sorunları dert etmemeli ve işiniz ile ilgili yasal konuları titizlikle değerlendirmelisiniz. Böylelikle işteki başarı şansınız yükselecektir. 

Güneybatı (1,5); Ay boyunca etkili olabilecek olumsuz enerjiler, hem sağlığınız, hem de işiniz ve ilişkileriniz ile ilgili konularda etkili olabilir.  Yapacağınız harcamalara ve olası para kayıplarına karşı dikkatli olmanızı öneriyoruz.  Eğer bu dönemde bir yatırımda bulunmayı düşünüyorsanız mutlaka konu ile ilgili deneyimli kişilere danışmanızda fayda var. İşinizle ilgili konularda bazı terslikler veya gecikmeler hedeflerinize ulaşmanızda sorun yaşamanıza neden olabilir. Sabırlı olmalı ve karamsarlığa kapılmamalısınız.  Ayrıca ikili ilişkilerde oluşabilecek problemleri büyütmek ve inatlaşmak yerine durumu karşı tarafın bakış açısıyla da değerlendirmenizde fayda var.  Sağlığınız ile ilgili konularda özellikle yediğiniz ve içtiğiniz her şeye dikkat edin. Yatak odası bu alanda olanların daha da dikkatli olmasını öneriyoruz. Olumsuz enerjilerin etkisini azaltmak için bu alanı mümkün olduğunca kullanmamalısınız. Ayrıca metal obje, rüzgar çanı, metal para bulundurmanızda etkili olabilecektir

Güney (8,3); Ay boyunca etkili olacak olumsuz enerjiler  tüm aile fertlerini etkileyerek tartışmacı bir tutum sergilemelerine neden olabilir. Görüş ayrılığı yaratan konulardan uzak durarak ve başlayacak olan tartışmaları büyütmeyerek sonlandırmanız sonradan pişman olmanızı önleyecektir. 

Güneydoğu (3,7); Olumsuz enerjilerin biraraya geldiği başka yönümüz.  Bu alanda para kayıplarına yol açabilecek hırsızlık ve soygun gibi tehlikelere karşı dikkatli olmalı ve gerekli önlemleri almalısınız.  Bazı küçük anlaşmazlıkları, ani öfke patlamalarından uzak durarak, büyük kavgalara dönüştürmemelisiniz. Bu alanı da mümkün olduğunca sessiz ve sakin tutmaya çalışınız.

Doğu (2,6); Bu bölgeyi sıklıkla kullanıyorsanız ve özellikle giriş kapınız ve yatak odanız bu alanda ise; gelir ve kazançlarınızda bir artış ihtimali olabilir.  Özellikle yapılması planlanan yatırımlarda ve kurulacak ortaklıklarda başarılı olma şansı var. Bu konularla ilgili yapılacakları aceleye getirmeden ve korkuya kapılmadan düşünerek ve planlı bir şekilde hareket ederseniz, bu şansı iyi kullanabilirsiniz.  Öte yandan sağlık ile ilgili konularda temkinli olmanızda fayda var. 

Kuzeydoğu (7,2); Olumsuz enerjilerin etkili olacağı diğer bir yön .. Sağlık ile ilgili konularda ay boyunca dikkatli olmanızı öneriyoruz. Özellikle de yatak odası bu yönde olanlar.  Bu alanı fazla kullanmamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca bu alanın güvenliğine önem vermeli ve sesli-hareketli objelerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız

 Değişen zamanla beraber mekanlarımızın da enerjileri sürekli değişmektedir.  Yenilenen  olumlu veya  olumsuz  bu enerjiler yaşadığımız mekanları ve bizleri de etkisi altına almaktadır.  Yukarıda mekanlarımızı ay boyunca etkileyecek çok genel  durumlardan bahsettik.  Oysa ki yaşadığımız alanların kuruluş yılları, içinde yaşayanların doğum tarihleri gibi bilgiler  birlikte ele alınıp, birbirleriyle olan etkileşimlerine göre  değerlendirilip, yorumlandığında farklılıklar göstermektedir.  Detaylı bilgi ve analiz için bizlerle irtibata geçip mekanlarınızın feng shui analizini yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın