Ocak (Öküz) ayı 2024 Güncelleme

‘KİŞİ, KENDİNİ MEŞGUL ETTİĞİ ŞEYLER KADAR DEĞERLİDİR. Marcus AURELIU

Batı takvimine göre 2023 yılına girdiğimiz Ocak (Öküz) ayı, Çin takviminde 2023 yılının son ayıdır ve diğer aylarda olduğu gibi iki elementle, yin toprak (Öküz burcunun elementi) ve üstünde yin su ile temsil edilir. 2024 Ağaç/Ejderha yılını ayrıntılı olarak önümüzdeki günlerde blog’umuzda paylaşacağız, şimdi kısaca ocak ayından bahsedelim. Yine biraz zor bir ay var önümüzde. Öküz burcunun temsil ettiği toprak, kuvvetli olmayan, zayıf bir topraktır. Ağaç ve toprak zıtlığı yaşayacağımız için doğal afetlerle dolu bir ay görebileceğiz. Yeni yıl heyecanının sona ermesiyle, ekonomide belirsizlikler ve daralmalar ortaya çıkabilecektir. Pek çok ciddi olaya tanıklık edeceğimiz çok önemli bir ay bekliyor bizleri.

Artık sizlerin de bildiği gibi Çin astrolojisinde, bazı elementler bir araya geldiklerinde zıtlık oluştururlar. Bu ay ve sene bu zıtlığı yaşayacak olanlar ise haritalarında Keçi elementi olanlar olacak. Keçi yılında, ayında, gününde veya saatinde doğanlar bu etkiyi alacaklardır. At yılında doğanlar da yakınları tarafından ihanete karşı dikkatli olmalılar. Eğer Keçi, gün hanenizde ise eşinize karşı daha sabırlı ve affedici olmaya özen göstermelisiniz ve yine Keçi, gün hanenizde ise evlenebilir, boşanabilir, iş değiştirebilir veya evinizi değiştirebilirsiniz. Zıtlık dönemlerini olumsuz anlamda algılamamalıyız. Bu dönemler bilinçli olmamız çok önemli ve yaptıklarımızın farkında olarak hareket edebilirsek, değişimde güzellikleriyle gelecektir. Yani bazen konfor alanlarımızdan çıkmak bizim hayrımızadır.

Köpek, Öküz ve Keçi burçları bir araya geldiğinde toprak cezası oluştururlar ve toprak elementi, sağlıkla ilgili konularda problemlere neden olabilir. Toprak elementi mide, pankreas ve hücrelerimizle çok yakından ilişkili olduğu için sağlığımıza bu ay daha fazla dikkat etmeli ve sağlık kontrollerimizi ihmal etmemeliyiz. Özellikle doğum haritalarında toprak burçları (Keçi-Köpek-Öküz) olanların bedenlerindeki toprak elementini dengelemeleri gerekir. Doğdukları senede, ayda, günde veya saatte bu burçlardan olanlar sağlıklarına daha fazla özen göstermeliler ve özellikle de bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmeliler. Boğaz yolu enfeksiyonlarına ve ses tellerine dikkat etmeli Antioksidanlı yiyeceklere ağırlık vererek, beslenmelerine özen göstermeliler.

Köpek, Ejderha, Keçi ve Öküz burçları özellikle;

-Stresten uzak durmalı, yediklerinize dikkat ederek fazla kilo almaktan kaçınmalısınız,

-Ne yaparsak yapalım değişim kaçınılmaz. Yaptığımız planların değişiminden korkmadan değişimi kabul etmeye çalışalım,

-Küçük tartışmaları büyütmeden daha anlaşılır ve net konuşarak büyük kavgaları önleyebiliriz,

-Rutinlerinizden özellikle sıkıcı rutinleriniz varsa değiştirmekten korkmamalıyız, yeni şeyler denemeliyiz,

-Tehlikeli sporlardan ve hızlı araba kullanmaktan kaçınalım.

Haritalarında; Yang ağaç, Yang toprak veya Yang metal elementleri bulunanlar için bu ay Nobleman. Yani koruyucu melek. Ay ve yıl boyunca yardım alacak, korunacak ve kollanacaksınız.

Kim olursak olalım, ne yaparsak yapalım; fiziksel, ruhsal ve zihinsel olarak bizim için pek kolay geçmeyecek bir ay var önümüzde. Belirttiğimiz burçlar başta olmak üzere tüm burçlara, öncelikle ruhsal, zihinsel ve fiziksel sağlığınıza çok dikkat edin diyoruz.

Son olarak söylemek istediğimiz, kendimize karşı da daha anlayışlı olarak öfkeden, acımasızlıktan, şiddetten, kıskançlıktan uzak, kalp kırmamaya çalışarak daha ılımlı, uzlaşmacı olabileceğimiz çok güzel bir ay ve yıl olsun diyoruz.

Ocak ayı Feng Shui enerjileri ise;

6 Ocak 2024 – 3 Şubat 2024

Merkez (4,6);  Bu alandaki  olumlu enerjiler tüm hane halkına hem kariyerlerinde ilerleme hem de gelirlerinde artış imkanını  beraberinde getirmektedir. Ay boyunca burada  bol bol vakit geçirerek  bu olumlu enerjilerden  mümkün olduğunca  yararlanmakta fayda var.

Kuzey (9,2); Bu bölgede ay boyunca etkili olabilecek hastalık enerjisi sağlık ile ilgili problemlerinizi ciddiye almanızı gerektirebilir.  Bu olumsuz enerjiler aynı zamanda duygularınızı da etkileyerek panik ve endişeye neden olabilir.  Bu bölgede mümkün olduğunca az vakit geçirin ve başucunda bir kase tuzlu su bulundurmanızı öneririz.   

Kuzeybatı (5,7); Şansızlık, kavga ve tartışma yaratacak olumsuz enerjilerin söz konusu olduğu bu alanda hırsızlık ile ilgili riskli durumlara karşı da gerekli önlemler alınmalı. Ayrıca finansal kayıp ihtimaline karşı da dikkatli olunmalı. Bu alanı mümkün olduğunca kullanmamakta ve tuzlu su bulundurmakta fayda var. 

Batı (6,8); Birbirini destekleyen yıldızlar bu bölgeye bolluk ve bereket şansı getiriyor. Kariyerinde ilerlemek, şöhret ve itibar kazanmak isteyenler de bu ay bu alanı aktif kullanmaya çalışmalı.  Yeni girişimlerde bulunmak ve size destek olacak biri ile bir atılım gerçekleştirme fırsatı da olabilir. 

Güneybatı (1,3) Bu bölgede bir araya gelen olumsuz enerjilerin etkisiyle söylentilerin ve dedikoduların yol açacağı sürtüşmeler, çok basit fikir ayrılıkları ve tartışmalar bile büyük kavgalara dönüşebilir ve yargıya kadar gidilebilir.  Sakinde kalıp, sinirlenmemeye çalışarak ve bu alandaki sesli ve hareketli objeleri kaldırarak bu olumsuzlukların etkisini hafifletebiliriz.

Güney (8,1); Bu alandaki enerjiler kariyerinde ilerlemek, bolluk ve refah içinde geçirmek isteyenler için iyi bir şans dönemi sağlamaktadır. Özellikle giriş kapısı ve yatak odası bu alanda bulunanlar için harika bir zaman diyebiliriz. Diğer taraftan  tartışmalara ve yanlış anlaşılmalara ve  çatışmalara da neden olabilecek etkileri de dikkate alarak daha sakin ve toleranslı olmakta fayda var.

Güneydoğu (3,5);Bu bölgede bulunan olumsuz enerjilerin  etkisiyle finansal kayıpların yaşanabileceği durumlar söz konusu olabilir.  Bu yüzden para ile ilgili konularda aşırı risk almamak ve tartışmalı durumlara girmemek doğru olacaktır. Sağlıkla ilgili olası problemler  için de  gerekli  önlemlerin alınmasında fayda var.    Bu alanlarda hareketli ve sesli objelerin mümkün olduğunca kullanılmamasını öneririz.

Doğu (2,4); Bu bölgeye gelen yıldızlar, özellikle yaratıcılık gerektiren konularda çalışan yazarlar, tasarımcılar, medya sektöründe çalışanlar ve öğrenciler için şanslı bir dönem sağlıyor. Aşkta şansı yakalamak isteyenler de bu enerjilerden faydalanmalı.  Fakat evli çiftler birtakım istenmeyen durumlarla karşılaşabilirler. Sakin ve sabırlı olmak gerekiyor. Öte yandan sağlık ile ilgili konularda da dikkatli olmalı ve gerekli kontrolleri yaptırmalısınız.

Kuzeydoğu  (7,9); Bir diğer olumsuz enerjilerin yoğun olduğu bölgelerden biri. Bu bölgede  kavgaya, soygun ve hırsızlığa bağlı finansal kayıplar olabilir.  Özellikle giriş kapısı bu yönde olanlar dikkat… Ayrıca kesici aletler ile yaralanma ve yangın riskine karşı da gerekli güvenlik önlemlerini almada fayda var.  İlişkilerde de ciddi tartışmalar ve sorunlar yaşanabilir. Kontrolü eden bırakmamalı ve olaylar hakkında serin kanlı düşünerek hareket edilmeli

Değişen zamanla beraber mekanlarımızın da enerjileri sürekli değişmektedir.  Yenilenen olumlu veya olumsuz bu enerjiler yaşadığımız mekanları ve bizleri de etkisi altına almaktadır.  Yukarıda mekanlarımızı ay boyunca etkileyecek çok genel durumlardan bahsettik.  Oysaki yaşadığımız alanların kuruluş yılları, içinde yaşayanların doğum tarihleri gibi bilgiler birlikte ele alınıp, birbirleriyle olan etkileşimlerine göre değerlendirilip, yorumlandığında farklılıklar göstermektedir.  Detaylı bilgi ve analiz için bizlerle irtibata geçip mekanlarınızın feng shui analizini yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın