2024 AĞAÇ EJDERHA YILI

Başkalarını bilmek zekadır; kendini bilmek gerçek bilgeliktir. Başkalarına hakim olmak kuvvettir; kendinize hakim olmak gerçek güçtür.  Lao Tzu

Bazılarımız için zorlu bazılarımız için ise, güzel ve fırsatlarla dolu bir yılın ardından yeni yıl için güzel dilekler sıralama zamanının geldiği bu yeni yıl arifesinde, 2023’ün beraberinde tüm hastalık, savaş, kargaşa ve sıkıntıları bir daha dönmemek üzere götürmesini ümit ediyor ve yeni yılda hayatımızın daha güzel olmasını umuyoruz.

         Her zorluğun içinde mutlaka kolaylıklar, fırsatlar ve güzellikler olduğu kadar, her güzellik de içinde zorluklar ve acılar barındırır. İşte hayat dediğimiz de tam olarak bu değil midir? 2023 Her ne kadar zorluklar, acı deneyimler ile geçirdiğimiz bir yıl da olsa, acısıyla tatlısıyla bizi biz yapan kendimiz ile baş başa kaldığımız, kendimizi sorguladığımız, çevremizdekilerin ve elimizdekilerin kıymetini bildiğimiz ve değişim sürecinden geçtiğimiz bir yıl oldu. Tüm sorunlar ve yaşadığımız problemler bir anda yeni yılla birlikte bitmeyecek tabii ki. Ancak bu değişim sürecinde hepimiz olanaklarımız ölçüsünde bir kabuk değişimine girdik ve bu süreç 2024 yılı için de tamamlanmaya devam edecek…2024 yılı biraz daha özel bir yıl olarak hayatımıza giriyor zira yirmi yıllık 8.periyod bitiyor ve yeni yirmi yıllık süreç olan 9.periyod başlıyor. Ekonomik ve kültürel olarak, yani tüm alışkanlıklarımızı değiştirmeye zorlanacağımız çok çok önemli bir yıl olacak..

Çin takviminde her bir zaman dilimi iki element ile yazılır ve her sene o iki element ile temsil edilir. 2024’ün elementleri de belirttiğimiz gibi yang ağaç ve yang toprak(Ejderha).

Senenin birinci elementi Yang Ağaç’dan bahsedecek olursak;

Yang ağaç, vücudumuzda başımızı ve karaciğeri, duygu da da öfkeyi temsil eder.  Ve çok güçlü liderleri sembolize eder. Yang ağaç insanları; Genellikle biraz patavatsız konuşabilir, oldukça inatçı ve anlaşmaya varılması zor kişilerdir. Prensiplerine bağlı zor karakterlerdir. 5 element içinde anlaşılması ve anlaşması en zor gruptur. Ama güvenilir, dürüst ve naziktirler. Baskı altındayken ve mücadele etmeleri gerekince savaşmaktan çekinmezler. Hem iş dünyasında hem de sanat alanında oldukça başarılı yang ağaç insanları vardır. Elvis Presley, Bruce Lee, Britney Spears..yine yang ağaç insanları için toprak para demektir ve elementler arasında en fazla para şansı olan elementtir. Bu nedenle çok bşarılı iş insanları vardır bu grupta..Elon Musk, Louis Vuitton’un patronu Bernard Arnault gibi..

Yang ağaç insanları oldukça yaratıcı, çok çalışkan insanlardır ve yaptıkları işlerle çığır açarak uluslararası üne kavuşurlar. Çok yaratıcıdırlar, kendilerine özgü fikirlerle dünyadaki müzik ve sanat akımını değiştirebilirler..Bruce Lee ve Elvis Presley tipik yang ağaç/ejderha insanlarıdır.

2024 yılının ikinci elementi Ejderha;

Çin takviminde Ejderha, ilkbahar elementi ancak yaz mevsimine geçişi, başlangıçları temsil eden toprak elementidir. Ejderha burcunda doğanlar; yaratıcı fikirlere sahip, zorluklardan yılmayan, vizyoner kişilerdir. Özgürlüklerine çok düşkündürler, inanılmaz hayal gücüne sahip oldukları için tüm dünyada çığır açacak yeniliklere ve buluşlara imza atarlar. Pirensiplerine bağlı, mükemmeliyetçi yapıdadırlar. Yaptıkları iş ne olursa olsun en iyisi olmalı mantığıyla hareket ederler, başarısızlıkları karşısında asla yılmazlar, yorulmak bilmeden yeniden başlayabilirler. Eğer egolarını kontrol edebilirlerse hayatta daha başarılı olabilirler.

60 yıllık döngü- 1964 de neler oldu?

2024’ü ifade eden iki element, yang ağaç ve ejderha, bundan 60 yıl önce, 1964’de bir araya gelmişti. Çin takvimi, 60 yıllık döngülerle kendini tekrarlar. Bu nedenle senenin ruhunu anlamak için geri dönüp, geçmiş yang ağaç/ejderha yıllarında yaşanan olaylara bakmak bize yeni sene ile ilgili çok değerli bilgiler ve ipuçları verir. Yeni yılı anlayabilmemiz ve öngörüde bulunabilmemiz için bize rehberlik eder. Bu nedenle geriye yani 60 yıl önceye dönerek 1964’e gidelim ve dünyada ve ülkemizde, yang ağaç/ejderha birlikteliğinin ne gibi etkiler getirdiğine göz atalım.

Martin Luther King Nobel barış ödülüne layık görüldü.

9 ocakta Panama kanalı bölgesinde çıkan ABD karşıtı gösterilerde 21 Panamalı ve 3 ABD askeri öldü.

11 Ocak ABD sağlık bakanı Luther Terry sigaranın sağlığa zararlı olabileceğine dair ilk raporu yayınladı.

21 Şubat CHP genel başkanı ve başbakan İsmet İnönü’ye suikast girişiminde bulunuldu.

24 Mart Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Barış Gücünün Kıbrıs’a gitmesini kararlaştırdı.

21 Mart Boulanger müzik ödülünü piyanist İdil Biret kazandı.

1 Mayıs TRT özel yasayla özerk bir kamu tüzel kişiliğine sahip olarak kuruldu.

24 Mayısta Peru^da bir futbol maçında kargaşa çıktı ve 135 kişi öldü.

2 Haziran Filistin Kurtuluş Örgütü kuruldu. Yaser Arafat 3 şubatta örgütün başına geçti.

5 Haziran ABD Başkanı Lyndon B. Jhonson, Bşbakan İsmet İnönü’ye sert uyarılar içeren ünlü Jhonson mektubu’nu gönderdi. Mektupta Türkiye’nin (NATO) teşkilatının silahlarını kullanarak Kıbrıs’a çıkarma yapamayacağını bildirdi.

14 Haziran Nelson Mandela ömür boyu hapse mahkum edildi.

2 Temmuz ABD Başkanı Lyndon B.Jhonson ırk ayrımcılığına son veren sivil haklar yasasını imzaladı.

7 Ağustos Vietnam savaşı başladı.

8 Ağustos Kıbrıs’lı Rumlar 3 Türk köyünü işgal ett. Kıbrıs’a düzenlenen harekat sırasında uçağı isabet alan Yüzbaşı Cengiz Topel şehit oldu.

21 Eylül Malta adası bağımsızlığını kazandı.

7 Ekim Manyas’da 7 şiddetindeki deptemde 23 kişi vefat etti.

24 Ekim ünlü yazar Jean-Paul-Sartre Nobel Edebiyat ödülünü reddetti.

24 Aralık Seylan ve Hindistan Madrs’da kasırgada 7 bin kişi öldü.

Bütün bu olaylar gösteriyor ki 2024 yılı da zor geçecek, doğal afetler ( depremler, su baskınları vb), maden ocağı kazaları olabilecek ve savaşlarda anlaşmalar zor olurken yeni savaşlar başlayabilecektir. Aynı zamanda ejderhanın diplomatik yetenekleriyle de ülkeler arasında çok fazla diplomasi hareketleri olabilecektir.

Doğal afetler;

2024’de yang ağaç/ yang toprak birlikteliğinin uyumlu olmaması ve toprağın zayıf (çok sulu, zira ejderha suyun deposudur) element olması, özellikle su ile ilgili konuları, selleri, su baskınlarını, sert ve yıkıcı yağmurları, fırtınaları, tsunamileri de beklememiz gerektiğini göstermektedir. Ağaç elementinin çok güçlü olması, toprağın ise çok zayıf olması, 2024 senesinde ciddi depremlerin, göçüklerin de gündemde olacağını gösteriyor.

Özet olarak, 2024 yang ağaç/ejderha senesi, yeni başlangıçları, yaratıcılığı, gelişimi ve sembolize ederken sert etkileri de beraberinde getirecek diyebiliriz. Alıştığımız sistemin dışına çıkacağımız, iyi ve kötü sürprizlerin yaşanacağı bir yıl bizleri  beklemekte. Dünyada, uluslararası gerilim ve toplumsal huzursuzluklar biter demek isterdik ancak pek öyle görünmüyor..

Kültür, sanat ve bilimdeki gelişmeler;

Yıllardır eksilmeyen ilgi ile nesilleri etkisi altına almış, müzik tarihinin gelmiş geçmiş en büyük gruplarından olan Beatles, 10 ocak 1964 yılında, ABD’deki ilk albümleri satışa sunuldu.

13 nisan 1964 de akademi ödülleri töreninde Sidney Poitier, Lillies of the field filmindeki baş rolüyle en iyi erkek oyuncu kategorisinde akademi ödülü kazanan ilk Afrikalı-Amerikalı oldu.

19 Nisan Ford Mustang modelini piyasaya sundu.

1 mayıs 1964 de TRT kuruldu ve ilk radyo kanalı olan TRT radyo yayına başladı.

Boulanger müzik ödülünü uluslararası piyanistimiz İdil Biret kazandı.

Metin Erksan’ın yönettiği ‘susuz yaz’ filmi, 14. Uluslararsı Berlin film festivalinde ‘altın ayı’ ödülü kazandı.

6 Ekim 1964 Antalya Altın Portakal film şenliği başladı.

30 Aralık 1964 İstanbul/Çamlıca Tv vericisi yayına başladı.

2024 de başlayacak ve gelecek 20 yılı belirleyecek 9. Periyot boyunca, kadınların öne çıkacağını göreceğiz. 2024 yılında da kadınların her alanda söz sahibi olduğu, ancak iyi ve olumlu gelişmeler kadar sıkıntılı ve ters etkilere de maruz kalacağını söyleyebiliriz. İyi tarafından bakarsak, önümüzdeki 20 yılda arzu ettiğimiz değişim, kadın hareketi ve kadın enerjisi ile gelecek diyebiliriz. Ancak ne yazık ki değişimler her zaman yumuşak ve kolay olmuyor. Kadınlar gelecek 20 yılı etkileyecek gelişmelere öncülük ederken, zorlu etkileri de göğüslemek durumunda kalacak. 

Ejderha burcunun dominant, yaratıcı, vizyoner etkisi ile yang ağaç elementinin yorulmaz, eğilip, bükülmez, inatçı etkisi bir araya gelerek 2024 yılını da, büyük ve önemli bilimsel/kültürel gelişmelerin yaşanacağı özellikle sağlık alanında pek çok hastalığa çare olacak buluşların olabileceği, çok özel bir yıl olarak öne çıkaracaktır. Teknolojide, bilimde ve sanatta yepyeni keşifler, reformlar yaşanacak ve alıştığımız sistemin dışına çıkılacak hep beraber neler olacak, yaşayıp göreceğiz.

2024 yılında Sağlık

Geleneksel Çin tıbbında, 2024 senesini temsil eden yang ağaç, karaciğeri temsil eder. Yang ağaç insanları stres altında ağır baş ağrıları, mental problemler yaşayabilir. Senenin diğer elementi Yang toprak(ejderha) ise hücreleri temsil ettiği kanser riskini bertaraf için gerekli kontrolleri yaprtırmamızda fayda var. Mental problemleri yok etmek için tai chi, yoga veya meditasyon yapmak çok yararlı olacaktır mümkünse açık havada. 

Ruh hastalanmayınca, beden hastalanmaz. Bugün artık, pek çok hastalığın psikolojik sorunlarla ilgili olduğu kabul edilmiştir. Bu bakış açısıyla, sırt ve omurga problemleri, maddi ve manevi yük ve sorumluluk altında olmakla ilişkilendiriliyor. Eğer boyun, sırt ve omurga ağrılarınız varsa, konuya bir de buradan bakarak, maddi manevi tüm yüklerinizi gözden geçirmek ve elbette beraberinde iyi bir hekimden destek almak için doğru bir senede olduğumuzu unutmayalım.

Seneyi temsil eden elementler, bizlere öne çıkacak konuları işaret ederek rehberlik ediyor demiştik. Bu bilgileri sadece okuyup geçmemek, bu rehberlikten fayda sağlamak için, öne çıkan konularda birtakım çıkarımlar yapmak ve kendimize bir yol haritası çıkarmak çok iyi bir fikir olacaktır. Harekete geçmediğimiz sürece, hayaller ve niyetler sadece bir dilek olarak kalacaktır, unutmayalım.

Yaz ağacı insanları su ihtiyacını desteklemek için Omega 3 gibi takviyeler almak iyi olabilecektir. Hem su, hem de ağaç midemiz ve sindirim sistemimiz olan toprağa ters düşer. Bu nedenle, bedenimizde toprak elementini desteklemek ve hücrelerimizi temsil eden toprak elementimizi dengelemek için antioksidan açısından yüksek besinleri tercih etmemiz yerinde olacaktır.

2024 yılında haritasında ejderha ve köpek burcu olan kişilerin daha dikkatli olmasını öneriyoruz.

Kan dolaşımını ve enerjiyi temsil eden ateş elementi genellikle kilo almakla ilişkilendirildiğinden, 2024’de ateş elementinin olmaması ve senenin hareketi ve egzersizi destekleyen etkisiyle, kilo vermek için iyi bir sene olacak, haydi spora….

2024 de Ekonomi

Beş element sisteminde, her element bir duyguyu temsil eder. Ateş elementi neşe ve coşkuyu, su ise korkuyu temsil eder. Ateş etkisi, insanların pozitif ve güven dolu bir atmosferde hissetmelerini, bu nedenle daha fazla harcama yapmalarını, daha kolay risk almalarını sağlar. Bunun dünya üzerindeki etkisi ise ekonominin gelişmesi ve canlanmasıdır. Ne zaman ateş elementi gelse ekonomi büyür. 2013-2017 yılları ateş elementi etkisindeydi..2018’de toprak elementinin gelmesi ile büyüme durdu. Ateş en zayıf döneme girdi. Ondan sonrasında gelen 2019, 2020, 2021 yılları hiç ateş olmayan soğuk ve belirsizlik içeren, dünyada korku duygusunu tetikleyen su elementinin hakim olduğu yıllar oldu. 2022’nin Kaplan burcu, ağaç elementiydi ve aynı zamanda ateşin tohumlarını taşıyordu. İki kasvetli yılın ardından dünyada birçok ülkede uluslararası seyahat ve eğlencenin yeniden başlamasına neden oldu. Ama ekonomide bir miktar iyileşme olsa da, ateş elementinin hala olmadığı bu dönemde, gerçek ve kalıcı bir iyileşme ve ekonomik büyümeden söz etmek ne yazık ki mümkün olamadı. Yine 2023 ateşin olmadığı, su ve ağaç elementlerinin etkisinde olan bir yıldı ve zor geçti. Ateş elementinin hala olmaması nedeniyle ekonomi cephesinde işlerin çok da parlak olmasını beklemek gerçekçi olmayacaktır. 2024’te, özellikle ateş elementinin en zayıf zamanına denk gelen sonbahar mevsiminin geldiği ağustos, eylül ve ekim aylarına özellikle dikkat etmeliyiz. Güçlü ateş elementinin gelişi ve gerçek bir iyileşme ve büyümeden söz edebilmek için ancak 2025’te Yılan burcunu beklememiz gerekecek. Bu durumda tüm diğer alanlarda olduğu gibi ekonomide de inişli çıkışlı bir yıla hazır olmalıyız.

2024’te şanslı ve şanssız sektörler;

2024’de metal elementine ait sektörler; diğerlerine nazaran daha avantajlı durumda. Bunun nedeni senenin elementi ağaç, bu sektörler için para elementini temsil etmesi. Metal elementine ait sektörler arasında bankacılık, yüksek teknoloji, otomotiv, makine, mühendislik, güzellik ve cilt bakımı, estetik gibi sektörleri sayabiliriz.

En iyi ikinci sektör ağaç elementine ait olabilir, çünkü ağaç, toprağa  hakimdir, bu nedenle ağaç, toprak sektörü için para demektir. Toprak endüstrileri, gayrimenkul, arsa, madencilik, sigorta, bilgisayar yazılımı ve tarım alanlarıdır.

Su elementine ait sektörler; için senenin ağaç elementi üretkenlik anlamına gelir. Bu nedenle su endüstrileri büyüme eğiliminde ve hareketli olacaktır. Su elementine ait sektörler iletişim, ulaşım, nakliye, spa, içecek sektörleridir. Ancak gerçek karlılık ve kazanç bu sene değil, ancak ateş yıllarında gelecektir.

Toprak elementine ait sektörler; toprak suya hakimdir, bu nedenle su, toprak sektörü için para demektir. Bu sene çok rakibi olacak ve yarış halinde olacaklardır. Toprak endüstrileri, gayrimenkul, arsa, madencilik, sigorta, bilgisayar yazılımı ve tarım alanlarıdır.

Ateşe ait sektörler ejderha yılında çok karlı değiller, çünkü onlar için para elementi olan metal, bu senenin elementleri arasında bulunmuyor.

Ekonominin canlanması için ihtiyaç duyduğumuz ateş elementi, petrol, elektrik, doğalgaz vb. gibi enerjileri de ifade eder. Ateşin olmayışı 2024’te ekonomiyi etkilediği gibi, ocaklarımızı ısıtmanın, arabalarımıza yakıt koymanın ve fabrikaları çalıştırmanın da zor olacağını anlatıyor. Ateş elementi aynı zamanda hız demek. Yokluğu, ticarette işlerin yavaşlayacağı, ürünleri bir yerden başka bir yere taşımanın zorlaşacağı, sürelerin uzayabileceği anlamına da gelir. Benzer şekilde seyahatler ve özellikle ateş elementine giren havayolu ulaşımı da bu durumdan etkilenecektir. Tarımda da sıkıntılar yaşanabilir, elde edilen ürünlerde ulaştırma problemleri yaşanabilir.

Ejderha burcuyla uyumlu burçlar;

Ejderha ile tam uyum sağlayan burç Horoz burcudur. Eğer horoz senesinde doğduysanız 2024 sizin için daha uyumlu ve huzurlu geçecek diyebiliriz. Aynı şekilde maymun ve fare burçları da ejderha ile uyumlu, birleşen burçlardır.

Ejderha burcuyla zıt burçlar;

2024 senesinin ejderha burcu ile en zıt burcu, köpek burcudur. Aynı zamanda Ejderhanın kendine cezası da vardır bu nedenle, Köpek ve ejderha yıllarında doğanlar, ejderha ayı olan nisan ve köpek ayı olan ekim aylarının 4’ü- 5’i arasında doğanlar, bu sene, değişime ve harekete açık olduklarını unutmamalı! Zıt ve çatışan etkiler, değişim demektir. Bunu kötü olarak algılamamalıyız, zira ihtiyacımız olan değişimi de getirmiş olabilir. Ancak sakin ve durağan bir sene de beklememeliyiz. Zorlukları en aza indirmek, bunlardan olumlu bir anlam çıkarabilmek, zıtlık ve çatışma dönemlerini lehimize çevirmek için alınabilecek en iyi önlem, hayatımıza kendi irademizle hareket ve değişimi getirmemizdir. Böylece değişimi kendimiz yaratarak, sürpriz değişimleri nispeten engellemiş oluruz. Doğum tablosunda ejderha ve köpek olanlar, 2024 senesini yapmak istediği yenilikler ve değiştirmek istedikleri şeyler için fırsata çevirerek, rutinlerinizden çıkmaya çalışın..

Ejderha/ejderha ve ejderha/köpek çatışması, bu sene sembolik yıldızların olmaması nedeniyle ciddi kazalar, sıkıntılar yaratabilir. Bu nedenle yıl boyunca riskli sporlardan uzak durmalı, risk yaratabilecek herhangi bir girişimden uzak durmalıyız.

Ejderha yılında sembolik yıldızlar;

Bu yıl ne yazık ki herhangi bir sembolik yıldız yok. Ancak, yaratıcılığı ve sanatsal kapasiteyi sembolize eden yang ağaç/ejderha birleşiminin etkisi de sene boyunca kültür, sanat ve bilimde pek çok yaratıcı gelişmeyi öne çıkaracaktır. Kültür, sanat ve bilimle nefes almaya, moral bulmaya çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, bu ikilinin etkisi hepimize yeni ufuklar açacaktır. Haritalarında, ejderha, maymun ve fare burçları bulunanlar, yıl boyunca hareket halinde olacaklar ve bol bol seyahat edebileceklerdir.

Acısıyla, tatlısıyla bir yılı geride bıraktık ve yepyeni umutlarla ve heyecanla yeni bir yıla kucak açıyoruz, dileyelim güzel bir yıl olsun..

2024 FENG SHUİ ENERJİLERİ  

2024 yılı, yeni bir dönemin başlangıcı, hayatımızın pek çok alanında tam bir değişim ve dönüşüme neden olacak. Hayatımızın her alanını etkileyecek bu değişim ve dönüşüme hazırlıklı olabilmek için mekanlarımızda da gerekli düzenlemeleri yapmalı ve bu değişim rüzgarlarını arkamıza alarak ilerlemeliyiz.  

Merkez; Bu alandaki olumsuz enerji dokuzuncu periyoda girdiğimiz bu yıl etkisini çok daha güçlü hissettirecek. Hele bir de merkezde olması nedeniyle daha da etkili olabileceğinden dikkatli olmakta fayda var. Bu alanda varsa sesli ve hareketli objeleri kaldırmalıyız.  İncir çekirdeğini doldurmayan nedenlerden dolayı çıkan tartışmalar, ilişkilerin bir çırpıda bitirilmesine neden olabilecek ve bunun olumsuz sonuçları ile bizleri karşı karşıya bırakabilecek. Yanlış anlaşılmalar, karşı çıkma, tartışma ve kavgalar sonucu mahkemelik olma, itibarınızın zedelenmesi ve ayrılıklar gibi olumsuz sonuçlara neden olan bu enerjileri dengelemek için bu alanda bol bol kırmızı renk kullanabilir ve ateş elementini sembolize eden objelerden de faydalanabiliriz.

Kuzey; Bu alan, bugüne kadar yapılan işlerin, verilen emeklerin ödüllendirileceği, itibarınızın artmasına neden olabilecek ve finansal açıdan kazanç sağlayacak olumlu enerjiler içermekte. Yeni dönemin başlamasıyla birlikte etkisini yitirmeye başlayan bu enerjilerin bazı olumsuz etkileri de görülebilir. Başarıya ulaşmada bazı engellerle karşılaşabilir, daha eli sıkı olunabilir.  O yüzden burada bol bol vakit geçirin, eğlenin, davet verin ve bu alanın enerjilerini harekete geçirin. Ayrıca bu alanı mümkün olduğunca derli toplu tutmaya özen gösterin. Bu alanda topraktan heykeller, çömlek objeler, aydınlatmalar  kullanarak da bu olumlu enerjilerin etkisini arttırabilirsiniz.

Kuzeybatı; Çalışmayı teşvik edici, yeni bilgi birikimi, gelişme, ilerleme ve büyümeyi sağlayan, aşk ve romantik ilişkileri ve iletişimi arttırıcı bu olumlu enerjiler yeni dönemde eskisi kadar etkili olamayacak. Fakat bu enerjilerden mümkün olduğunca faydalanabilmek için bu alanda bolca vakit geçirmenizi öneririz. Sınavlara hazırlananlar, kariyerinde ve iş hayatında ilerlemek isteyenler bu alanda bol bol çalışın, okuyun. Romantik ilişki arayanlar ve evli çiftler bu alanda aşk ve mutluluk içeren resimler ve/veya evlilik fotoğraflarını asarak ilişkilerini daha da güçlendirebilirler. Bu alanda seramik objeler de kullabilirsiniz. 

Batı; Hayatınızın bütün alanlarında olumsuzluklar ve kötü şans getiren olumsuz enerjileri içeren bir alan…Uzun dönemli etkileri olabilecek ve ciddi kayıplara neden olabilecek bu olumsuz enerjilerin etkisinden korunabilmek için bu alanı mümkün olduğunca sessiz bırakmakta ve günlük yaşantınızda bu alanda bulunmaktan kaçınmanızda fayda var. Bu alanda bir iki saatten daha uzun süre bulunmamaya ve bu alandaki ışıkları uzun süre yanık bırakmamaya çalışın. Zira ateş elementi bu alanın olumsuz enerjilerini destekler.  Bu alanda çokça ya da büyük ölçekli metal objeler, rüzgarçanı ve tuzlu su kullanarak bu olumsuz etkileri azaltabilirsiniz.

Güneybatı; Bu dönemin en olumlu yönlerinden biri bu yıl bu alanda olacak. Çoğaltıcı bir etkiye sahip olan bu olumlu enerjiler hayatınızda mutlu olayların gerçekleşmesinde etkili olacak. Bu nedenle burada bol bol vakit geçirmekte, çalışmakta, toplantılar veya partiler yapmakta fayda var.  Daha önceden başlayan çalışmaların sonlanmasında, maddi kazançlarda artışa, bolluk ve bereketin artmasına, yeni ortaklıklara, iş yaşamınızda ilerlemenize yardımcı olacak bu olumlu etkiler yıl boyunca aydan gelecek olumlu veya olumsuz enerjilerle birlikte değişiklik gösterebileceğinden aylık yorumlarla birlikte dikkate alınarak tekrar değerlendirilmeli. 

Güney; Olumsuz yönlerden biri…Girdiğimiz bu yeni dönemde etkisi daha arttıracak bu olumsuz enerjiler, yıldan gelen kötü enerjiler ile de birleşince çok daha fazla etkili olacak. Çatışma, tartışma hırsızlık, dolandırıcılık, kandırılma,  kaza ve haksız rekabet ile ilişkilendirilen olumsuz enerjilerin bulunduğu bu yönde çok daha fazla dikkatli olmakta ve bu alanı mümkün olduğunca sessiz bırakmakta fayda var. Geceleri geçe kalıyorsanız ve giriş kapınız bu alana denk düşüyorsa evinizin güvenliğine önem verin, alarm sisteminizin çalıştığından, kapınızı kilitlediğinizden emin olun. Kişisel korunma sembollerinizi mutlaka yanınızda taşıyın, Bu alanda da hareketli objeler kullanmaktan ve bir kaç saatten fazla bu alanda bulunmaktan kaçınmanızda fayda var. Ayrıca yıl boyunca bu alanda herhangi bir tadilata girişilmemesini öneriririz. Bu enerjileri dengelemek için üçlü bambu da kullanabilirsiniz.

Güneydoğu; Yıl boyunca bu alanda etkili olacak hastalık enerjisi bağışıklık sisteminizi etkileyerek yaşam enerjinizi düşürebilir ve böylece hem fiziksel hem de psikolojik olarak hastalanmanıza neden olabilir. Bu dönem itibariyle bu yıldızın bazı olumlu etkileri de hissedilmeye başlansa da gene de olumsuz etkilerinden korunmak gerekiyor. Özellikle hamileler, yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlar daha fazla etkilenebileceğinden bu alanda fazla vakit geçirilmemesini ve sesli/ hareketli objeler kullanılmamasını tavsiye ederiz. Ayrıca kişisel korunma sembollerini yanınızdan ayırmamalı, altılı metal para ve çokça metal obje ve aksesuarlar kullanmanızı öneririz. Sukabağı ve kaplumbağa gibi uzun ve sağlıklı yaşamı sembolize eden objeler de kullanabilirsiniz.

Doğu; En şanslı yönlerden biri… Terfi, itibar çevrenizdekiler tarafından bilinmek, tanınmak,  saygınlık kazanmak ve toplum içinde önemli bir yer edinmenizi de sağlayacak  bu olumlu enerjilerden elinizden geldiğince çok faydalanın. İlgi alanlarınız, çalışmalarınız ile ilgili sektörlerde bir yer edinmek, yükselmek ve maddi kazanç elde etmek için bu alanların enerjisini daha da desteklemekte fayda var. Çalışma alanınızı ve ofisinizi bu alana yerleştirebilir, bu yöne masanızı koyarak veya bu alanda çalışabilirsiniz. Dekorasyonda beyaz ve gri renkler kullanabilir ve metal objeler tercih edebilirsiniz. Bu dönemde daha da etkili olacak bu olumlu enerjiler, başarınızı arttıracak ve sizleri zafere ulaştıracak yeni fırsatları da beraberinde getirecek.

Kuzeydoğu; Bu alanda, önünüzdeki engelleri kaldıran, çalışma, güç ve başarıyı sembolize eden ve kariyerinizde ilerleme, terfi ve tanınma gibi konularda destekleyici potansiyeli olan   enerjiler bulunmakta. Bu alandaki bu enerjiler kariyerinizde ilerlemeye ve hayatınıza size taraf ve destek olabilecek kişilerle karşılaşma ihtimalini sağlayabilir. Fakat bu olumlu enerjinin etkisini yitirmeye başladığı bir döneme de girmiş bulunuyoruz.  Bu nedenle bu enerjileri aktive edebilmek adına bu alanda çokça vakit geçirmekte fayda var.. müzik dinleyin, çalışın, parti verin… Bu alanda kullanacağız toprak heykel ve seramik objlerle, sari ve tonlarında dekorasyonla bu enerjilerin etkisini daha da arttırabilirsiniz.

Fakat bu yıl bu yöne gelen diğer  enerjilerin olumsuz  etkisi nedeniyle  bu alanda  tadilat yapmamanızı  ve sırtınızı bu yöne dönük şekilde oturmamanızı öneririz.

Değişen zamanla beraber mekanlarımızın da enerjileri sürekli değişmektedir.  Yenilenen  olumlu veya  olumsuz  bu enerjiler yaşadığımız mekanları ve bizleri de etkisi altına almaktadır.  Yukarıda mekanlarımızı yıl boyunca etkileyecek çok genel  durumlardan bahsettik.  Oysa ki yaşadığımız alanların kuruluş yılları, içinde yaşayanların doğum tarihleri gibi bilgiler  birlikte ele alınıp, birbirleriyle olan etkileşimlerine göre  değerlendirilip, yorumlandığında farklılıklar göstermektedir.  Detaylı bilgi ve analiz için bizlerle irtibata geçip mekanlarınızın feng shui analizini yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın