Şubat (Kaplan) ayı 2024 Güncelleme

DEĞER TAŞIYAN TEK HİKAYE VARDIR, O DA BEDELİNİ SİZİN ÖDEDİĞİNİZDİR.’
Dale CARNEGIE

Çin takviminde yeni yıl Şubat (KAPLAN) ile başlar ve ilkbahar mevsiminin de başlangıcıdır. Yani yeni yıla (2024), Yang ağaç / Yang toprak (Ejderha) yılına şubat ayı ile girdik. Kaplan ayının önemli bir özelliği de Yang enerjinin yükselmeye başlaması ile ateş elementinin doğuyor olmasıdır. Hepimizin zevkle izlediği, doğa ananın uyanması, canlanması, cemrelerin düşmesi, ağaçların çiçeklerinin açmaya başlaması, taptaze enerjinin ortaya çıkması Şubat ayına denk gelir. Bu yıl, Şubat (Kaplan) ayı; Yang toprak üzerinde, Yang ağaç elementleriyle temsil ediliyor ve senenin elementleriyle pek de uyumlu değil. Zorlu, gergin ve inişli çıkışlı geçirdiğimiz geçen yıl ve yine pek de iyi gelmeyen, Ocak ayından sonra bahar enerjisini ve dönüşümün etkilerini hissetmeye başlayacağımız bu ay yine pek çok değişikliklere, protestolara, isyanlara ve olaylara gebe bir ay. 2024 yılı yorumumuzda bahsettiğimiz gibi bu sene yepyeni bir döngüye giriyoruz yani dokuzuncu period. İstesek de istemesek de değişim gerçekleşecek. Doğaldır ki yeni başlangıçlar sancılıdır ve korkutur. Ancak hayatımızda oluşan her yenilik, yepyeni fırsatları da beraberinde getirecektir. Bilinmeyen karşısında strese girebilir, heyecan duyabiliriz. Belki biraz da korku. Ancak unutmayalım ki en fazla istediğimiz şeylere de pek kolay sahip olamayız. Yine bu ayı, yenilenme ve yeniden doğuş zamanı olarak değerlendirmeli ve bundan yararlanmalıyız. Değişime istekle, direnmeden izin verelim..Tüm vücudumuzda ve evlerimizde detoks yaparak yüklerimizden kurtulmalı, özellikle bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirerek ve karaciğerimizi temizleyerek arınmaya çalışalım.  Sinirden, stresten uzak durmaya çalışalım. Bu ay da yine özgürlük, hak arayışları gibi pek çok ciddi olaylara şahit olacağız..İletişimin çok önemli olacağı bu yıl ve ay boyunca konuşmalarımıza ve ilişkilerimize her zamankinden daha fazla özen gösterelim vee çok ciddi doğa olaylarına karşı da dikkatli olalım diyoruz..özellikle çok güçlü ağaç elementi enerjisi karşısında çok zayıf kalan toprak elementinin güçsüzlüğü depremlere neden olabilecektir..

Yeni yıl yorumumuzda bahsettiğimiz gibi bu sene hem birçok fırsatı hem de bazı zorlu koşulları kapsıyor. Korkuya kapılmadan, umutla yepyeni başlangıçları kutlamaya hazır olmalıyız,  zira zor ve yoğun bir ay bizleri beklemekte.

Birazda güzel şeyler söyleyelim, eğer yin metal gününde veya yılında doğduysanız ve/veya sonu bir ile biten yıllarda doğduysanız (1961, 1971, 1981… vb.) Kaplan sizin için Nobleman-koruyucu melek. Yani şans sizden yana ay boyunca korunacak, kollanacaksınız. Karşınıza size yardımcı olacak, yol gösterecek insanlar çıkacaktır. Bu çok önemli etkiden faydalanmaya çalışın.

Maymun, Fare ve Ejderha burçları için Kaplan seyahat yıldızıdır ve bu burçlara sahip olanlar için hareketli bir ay olacak. Ancak sağlığınıza dikkat ediniz.

Yine; Kaplan, Yılan ve Maymun burçları bir araya geldiği zaman güçlü ateş enerjisi oluşturarak patlamalara, yangınlara ve şiddetli kavgalara neden olabilir. Kişisel olarak bizleri de etkileyebileceğinden eğer bu üç burç senelerinde doğduysanız, iletişim problemleri yaşamamak için daha anlaşılır olmaya ve sakinde kalmaya özen gösterin.

Kaplanlar, Maymun burçlarıyla zıtlık yaşarlar. 4 Şubat sonrası 1938-1950-1962-1974-1986-1998-2010 senelerinden birinde doğduysanız Çin Astrolojisine göre KAPLAN burcusunuz. 4,5 – 5,6 Mart arasında doğduysanız ay sütununuz KAPLAN burcudur.

– Maymun eğer gün hanenizde ise; daha dikkatli olun ve eşinizle ilişkilerinize daha fazla özen göstererek küçük münakaşaları büyütmeyin.

– Maymun eğer ay hanenizde ise; evinizin Feng shui’ sine özen gösterin. Değişikliklere karşı kucaklayıcı olun ve değişikliğin her zaman kötü değil bazen hayrımıza olacağını unutmayın.

-Trafikte daha dikkatli ve sabırlı olun.  Olabilecek aksiliklere karşı gideceğiniz yerlere daha erken gitmeye çalışın.

Yine eğer doğum haritanızın herhangi sütununda Yılan ve/veya Maymun varsa da Ay boyunca daha ılımlı, daha anlaşılır ve sakin olmaya çalışın. Ayrıca yeni bir seneye girdiğimiz için enerjiler değişecek. Bu sebeple öncelikle evlerinizde ve işyerlerinizde 2024 senesi uçan yıldızlarına göre yeniden düzenlemeniz gerekiyor. Tüm gruplar için ise; riskli sporlardan uzak durunuz..

Feng shui etkileri Şubat 2023 ise;

4 Subat 2024 – 5 Mart 2024

Merkez (3,5);Bu bölgede bulunan olumsuz enerjilerin  etkisiyle finansal kayıpların yaşanabileceği durumlar söz konusu olabilir.  Bu yüzden para ile ilgili konularda aşırı risk almamak  ve para ile ilgili tartışmalı durumlara girmemek doğru olacaktır. Sağlıkla ilgili olası problemler  için de  gerekli  önlemleri almakta fayda var.  Bu olumsuz enerjilerden korunmak için  evin bu bölgesinde tadilat yapmaktan,  sesli ve hareketli objeler kullanmaktan kaçınılmalı..

 Kuzey (8,1); Bu bölgedeki  enerjiler kariyerlerinde ilerlemek, bolluk ve refah içinde geçirmek isteyenler için iyi bir şans dönemi sağlamaktadır. Giriş kapısı ve yatak odası bu alanda bulunanlar için harika bir zaman diyebiliriz. Mümkün olduğunca değerlendirin.  Öte yandan bazı yanlış anlaşılmalara, işortakları arasında çatışmalara da neden olabilir.   Bu durumda sakinde kalmakta fayda var.

Kuzeybatı (4,6); Şanslı olan yönlerden bir diğeri… İşte başarı ve ilerleme ihtimali yaratacak durumlar söz konusu olabilir.  Refah ve para açısından şanslı olabilecek durumlar söz konusu olabilir. Kariyerde ilerleme ve  gelirlerde artış da olabilir.   Eğer yemek odası veya oturma odası bu bölgede bulunuyorsa mümkün olduğunca vakit geçirmeye bakın..

Batı (5,7); Ay boyunca bu alanda şansızlık, kavga ve tartışma yaratacak olumsuz enerjiler söz konusu.  Ayrıca hırsızlık ile ilgili riskli durumlara karşı da gerekli önlemler alınmalı. Bu alanda mümkün olduğunca fazla vakit geçirmeyerek ve kişisel korunma sembollerinizi yanınızda  bulundurarak bu enerjilerin olumsuz etkisini hafifletebilirsiniz. 

Güneybatı (9,2); Bu alanda ay boyunca etkili olacak hastalık enerjisine karşın gerekli önlemlerinizi alın. Bu ay oluşacak sağlık problemleri ciddiye alıp gerekli kontrollerinizi yaptırın. Özellikle hasta veya yaşlıların ay boyunca bu bölgede mümkün olduğunca az vakit geçirmeleri ve başucunda bir kase tuzlu su bulundurmalarında fayda var.

Güney (7,9); Bir diğer olumsuz enerjilerin yoğun olduğu bölgelerden biri. Bu bölgede çatışma ve kavga ile birlikte soygun ve hırsızlığa bağlı finansal kayıplar olabilir.  Özellikle giriş kapısı bu yönde olanların  gerekli güvenlik önlemlerini almalarını öneririz

Güneydoğu (2,4); Bu bölgeye gelen yıldızlar; özellikle yaratıcılık gerektiren konularda çalışan yazarlar, tasarımcılar,medya sektöründe çalışanlar  ve öğrenciler için şanslı bir dönem sağlıyor. Bu bölgede kendinize çalışma alanı ve imkanı yaratarak bu şanstan faydalanabilirsiniz.

Doğu (1,3) Bu bölgede biraraya gelen olumsuz enerjilerin  etkisiyle söylentilerin ve dedikoduların yol açacağı  sürtüşmeler  ve hatta çok basit fikir ayrılıkları ve tartışmalar bile büyük kavgalara dönüşebilir.  Sakinde kalıp, sinirlenmemeye çalışmalı. Bu alanda kırmızı renk kullanarak bu olumsuz enerjilerin etkisini azaltabilirsiniz.   

Kuzeydoğu (6,8);  Şanslı yönlerden bir diğeri..  Birbirini destekleyen yıldızlar bu bölgeye bolluk ve bereket şansı getiriyor. Kariyerinde ilerlemek, şöhret ve itibar kazanmak isteyenler de bu ay bu  alanı aktif kullanmaya çalışmalı..  Giriş kapısı bu alanda  ise yeni girişimlerde bulunmak için uygun bir zaman. 

Değişen zamanla beraber mekanlarımızın da enerjileri sürekli değişmektedir.  Yenilenen  olumlu veya  olumsuz  bu enerjiler yaşadığımız mekanları ve bizleri de etkisi altına almaktadır.  Yukarıda mekanlarımızı ay boyunca etkileyecek çok genel  durumlardan bahsettik.  Oysa ki yaşadığımız alanların kuruluş yılları, içinde yaşayanların doğum tarihleri gibi bilgiler  birlikte ele alınıp, birbirleriyle olan etkileşimlerine göre  değerlendirilip, yorumlandığında farklılıklar göstermektedir.  Detaylı bilgi ve analiz için bizlerle irtibata geçip mekanlarınızın feng shui analizini yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın