2018 KÖPEK YILI Bölüm 2

Genel olarak Köpeğin özelliklerini anlattığımız I. bölümden sonra bu bölümde 2018 yeni yıl tahminlerimize yer verdik;

Kaderin dört sütununda; Ejderha ve Köpek, Cennet ve Cehennem kapısı olarak bilinir ve bu iki hayvan melek bulundurmaz. Yani bu yıl yardıma ihtiyacı olanlara, zor durumda veya tehlikede iken yardım eli uzatacak bir melek olamayacaktır. Köpek;  yeraltı ve yerüstü, mistik konularla ilişkilendirilir ve Yang toprak( köpek), üstünde Yang toprak  yani iki Yang toprak Çin takviminde ‘’Fai Kong’’ olarak adlandırılır. Bu gün de doğan kişiler, son derece zor ve kuvvetli bir karaktere sahip olurlar aynı zamanda istediklerini elde etme konusunda çok başarılıdırlar ve zor şartlar altında bile ayakta kalmayı başaran, uzlaşılması oldukça zor, dediğim dedik, biraz sert ve güçlü kişiliğe sahiplerdir.

Eğer haritanızda dört sütundan herhangi birinde Köpek varsa; bulunduğu sütuna göre artistik yeteneklerin artışı ve akademik kalite elde edebilirsiniz. Ama yıl boyu yalnızlık hissi de sizinle olacaktır L.

(Haritanızda Köpek olup olmadığını sitemizdeki linkten bulabilirsiniz )

 Elementler arası yapıcı ve yıkıcı döngüdeki ilişkilere baktığımızda bu sene her iki elementin de Toprak olması uyumlu gibi gözükse de, yoğun Toprak ağırlığı, diğer elementlerle olan dengeyi bozduğu için maalesef beraberinde pek de hoş olmayan istemediğimiz olaylara gebe olmaktadır.

Bu yıl uyarmamız gereken bir başka durum ise; Köpek, Öküz ve Keçi üçlüsünün oluşturacağı ‘üçlü ceza’ dır. Yani toprak cezası. Eğer haritanızda bu üç hayvandan herhangi biri ve/veya üçü birden varsa yıl boyu dikkatli olmanızı, ağır sporlardan, endişeden, nefretten uzak durmanızı tavsiye ederiz. Toprak cezası aynı zamanda hücreleri etkileyeceğinden sağlığınıza özen göstermeli, tıbbi kontrollerinizi ihmal etmemeli ve kanser riskini önlemek için extra antioksidan ve omega3 almaya özen göstermelisiniz. Aynı zamanda bu yıl ateş elementinin olmaması kalp ve kan dolaşımıyla ilgili problemler çıkarabileceği için bu konuda da dikkatli olmamızda fayda vardır. Yine ateş elementi azlığı mide ve şeker problemleri yaratabilir COQ10 desteği yardımcı olabilecektir. Yıldan gelecek kilo problemini de mümkün olduğunca hareket ederek ve beslenme şeklimize dikkat ederek kalıcı olmasını önleyebiliriz.

Ayrıca; meditasyon ve yoga yardımı ile nefes alış verişimizi izlemek bize ruhsal dolayısıyla fiziksel sağlığımız adına yardımcı olacaktır. İç dünyamızın aydınlanması dış dünyamızı da aydınlatacaktır J.

Haritanızda, yukarıda bahsettiğimiz hayvanlara sahip iseniz, sağlığınıza dikkat ederken ay, gün ve yıl sütunlarında hangisinde bulunduğuna bağlı olarak partnerinizle, ebeveynlerinizle olan ilişkiniz için de aynı tehlike söz konusudur ve dikkatli olmanız konusunda uyarıda bulunmak isteriz.

 2018 de yoğun olan toprak elementi için; Ağaç elementi, parayı temsil ettiği için en şanslı olan ağacın temsil ettiği sektör olacaktır. Ağaç endüstrisi, moda, kağıt, matbaa, eğitim ve tarım- çiçekçiliğin iyi durumda olacağını tahmin ediyoruz. Ateş elementi, Metal için paradır ve Toprak metal için kaynak olduğundan enerji ve finans sektörü hareketli olacak ancak karlı olamayacaktır bu yüzden ekonomik risklerden uzak durulmasında yarar vardır. Toprağa bağlı endüstrilerde; emlak, maden, vb. rekabet çok fazla olacağı için pek parlak gözükmemektedir. Su elementinin temsil ettiği sektörler için ise; lojistik, iletişim, gemicilik için ise bu sene yine pek parlak olmayacak. Özet olarak, ağaç elementinin temsil ettiği sektörler en şanslı sektörler, ateşle ilgili sektörler hareketli ancak karlı değil diğer metal, su ve toprak elementlerinin temsil ettiği sektörler için ise pekiyi bir yıl olacağı söylenemez.

Bu yıl ağır toprak etkisinden dolayı yeraltı ve yerüstü doğal afetler (depremler, toprak kaymaları), gizli ateş elementinden dolayı patlamalar nükleer problemler, çevre problemleri olması kuvvetle muhtemel bir yıl olacaktır. Köpek yılları tutuculuğu, gelenekleri ve inançları körüklediği için, tüm dünyada ve ülkemizde de pek huzurlu bir yıl olacağını maalesef düşünemiyoruz.

Bu sene neler olabileceğini tahmin etmeye çalışırken 60 yıl önce neler olmuşa bakmak bize ışık tutacaktır. Neden 60 yıl önce dersek; Çin takvimine göre 60 yılda bir aynı elementler ve burç birleşimi tekrar eder. Bu yüzden bu seneyi anlamak için 1958 de neler oldu onlara bakmakta yarar var. Ekim 2017 için önümüzdeki yılın ipuçlarını içeriyor demiştik ve zaten Ekimden beri süregelen karışıklıklar ve krizler de bizi doğruladı. Dünyada 1958’ yılına baktığımızda Vietnam savaşı tüm ağırlığıyla sürmekte, Çin’de Mao tarafından alınan kararlar sonucu çok büyük açlık yaşandı ve 30 milyondan fazla insan hayatını kaybetti. Sovyet Rusya Irak’ta Kral Faysal’a karşı darbe yaptı ve Faysal öldürüldü. 1958 de ülkemizde Kıbrıs sorunu nedeniyle protestolar ve izlenen yanlış ekonomik politikalar sonucunda ağır bir ekonomik kriz yaşanmış ve devalüasyona gidilmiştir. Bursa’da çıkan yangın sonucu 2000 ‘e yakın ev ve işyeri yanmıştır. Bu yılın ekonomik tahminlerine gelince; Köpek burcu ateşin mezarıdır. 2017 ateş/metal yılından sonra 2018’de Köpek burcu ile birlikte ateş yerini suya bırakmaktadır. Su elementi ise korku demektir. Ekonomiye korku hakim olduğunda düşüşe geçer ve krizlere neden olur. 2025 yılına kadar da su ve metal yılları olduğu için ekonomik açıdan zorlanacağımız yıllar beklemektedir bizleri. Bu tür krizlere karşı hazırlıklı olup gerekli önlemleri almamızda fayda olduğunu söylemek isteriz.

Bizi tedirgin eden kasvetli haberlerden sonra biraz da güzel haberler verelim J. Önemli buluşlar ve bilimsel gelişmeler de yaşandı. 1898 yılında Marie ve Pierre Curie Radyum elementini, İngiliz kimyacı William Ramsey de neon’ u keşfetti.

Texas Instrument’te çalışan Jack Kilby mikroçipleri geliştirerek elektronik dünyasında devrim yarattı. NASA yine bu dönemde kuruldu ve ilk uzay aracı Pioneer I’i Ekim 1958 de uzaya fırlattı.

İlk kalp pili Ekim 1958 de Stockholm ’de Dr. Ake Senning tarafından başarı ile hastaya yerleştirildi.

Ünlü müzikal Gigi büyük başarı kazanarak 9 Akademi ödülüne layık görüldü. Disney’in uyuyan güzel çizgi filmi aynı sene vizyona girdi.

Karikatürist Nehar Tüblek uluslararası ‘ Altın Hurma ‘ ödülü kazanmıştır.

Feng shui enerjilerine gelince;

Feng Shui enerjileri de yıldan yıla değişmektedir ve bu nedenle sene başlarında iyi ve kötü enerjilerin ev ve ofislerimizde nerelere geldiğine dikkat etmeliyiz.  Öncelikle olumsuz etkiler için önlem alırsak, daha sonra iyi alanlara daha rahat odaklanmış oluruz. Bu sene kazaları, belaları temsil eden “5 yıldızı”, kuzeyde.  Olumsuz etkilerini hafifletmek için evlerimizin kuzeyine metal bir rüzgar çanı asmakta yarar var. Temmuz ve Ekim ayları en kötü enerjiye sahip aylardır. Hastalıkları temsil eden “2 yıldızı”, bu sene batıda. Olumsuz etkilerinden kaçınmak için 6’lı metal para asmak veya bu alanda durgun tuzlu su bulundurmak korunmak için yardımcı olacaktır. Bu sene kuzeybatıda kaçınmamız gereken bir başka enerji var ve bu alanda inşaat, kazı vb. faaliyetlerden kaçınmalıyız. Örneğin giriş kapınız ya da ön cepheniz Kuzey de ise bu sene tadilattan uzak durmalıyız. Kavga ve hırsızlıkları tetikleyen yıkıcı “3 yıldızı” bu sene kuzeydoğuda. Olumsuz etkilerini hafifletmek için kırmızı bir obje kullanmak yararlı olacaktır. Kırmızı bir lamba, örtü, yastık vb. olabilir. Skandalları temsil eden “7 yıldızı” ise bu sene doğuda. Geleneksel çözüm şeffaf bir vazo içinde 3 bambu dalı koymaktır. Otorite ile ilgili problemleri tetikleyen “6 yıldızı” ise bu sene güneybatıda. Hukuki problemler açısından bu yöne dikkat etmek te fayda var. Otorite ile ilgili problemleri önlemek içinde Güneybatı alanına şeffaf bir vazo içine 3 bambu dalı koymamız çözüm olabilecektir.

 Bu sene bereket, güneydoğuda kapısı olanlardan yana. Güneydoğu yönü açık ve aktif yerlere denk geliyorsa, örneğin salonunuz gibi, bereket enerjiniz canlı olacak demektir. Sınavlara hazırlananlar, akademik çalışmalar yapanlar, yarışmalara katılanlar kuzeybatının enerjisinden faydalanabilirler. Çiftler, romantik bir ilişki arayışında olanlar, bebek yapmak isteyenler, bu sene yaratıcı ve aşk dolu enerjiler güneyde. Merkez ise ikinci bereket alanımız.

Bu sene merkezde 9 rakamı var ve 9 ateşi ateşi simgeler. Merkezdeki sayı senenin gündemini oluşturur. Bu sene ateşle ilgili olumsuzlukların yaşanacağını öngörebiliriz. Özellikle de dünyanın ya da ülkelerin merkez noktasında, yani ortasında. Buradan çıkaracağımız sonuç ise Ortadoğu da karışıklıklar devam edecektir. Kuzey yönü de olumsuz etkilenebilecek bir alan bu sene. Seneye tam zıt gelen ejderha burcu, yani Nisan ayında kuvvetli toprak etkileri yüzünden kuzey alanlarda depremler yaşanması muhtemeldir.

Bu yıl özellikle Ejderha yılında doğanların daha dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda var. Ağır ve tehlikeli sporlardan uzak durmalarını ve mümkün olduğunca kuzey-batıya doğru seyahat etmemelerini öneriyoruz. Ejderha burcunun kankası Horoz burçlarının da dikkatli olmasında yarar olduğunu eklemek isteriz. Bu seneden en fazla etkilenecek ünlüler için birkaç örnek verecek olursak; Vlademir Putin, Donald Trump, Sandra Bullock, Kate Middleton için biraz zor bir yıl olacak özellikle aile ve eşleriyle olan ilişkilerinde zorluklar yaşayabileceklerdir. Bu yılın en şanslı burcu ise Tavşan burçlarıdır.

(Pek tabi kişisel haritalarınızdaki elementler çok önemlidir. Her şey elementlere ve ilişkilerine göre değişir. Biz genel bir anlatımda bulunduk)

SAĞLIK, HUZUR VE AŞK DOLU BİR YENİ YIL BİZLERLE OLSUN

                                      Sevgiyle kalın

Bir yanıt yazın